Takumi Rotterdam bizar lekkere ramen noodles

Takumi Rotterdam is het kleine broertje van de populaire ramen noodleshop Takumi Düsseldorf in je raadt het al Düsseldorf. Ramen freaks staan bij dit ramenrestaurant in Düsseldorf in de rij om te kunnen slurpen van hun noedelsoep en een tijdje geleden landde er een Takumi Düsseldorf in Rotterdam. Dus hop in de trein naar 010 om hun ramen noodles zelf eens te gaan proeven.

Ramen bar Takumi Rotterdam

Takumi Rotterdam

Ramenrestauarant Takumi Rotterdam zit op rolafstand vanaf Rotterdam Centraal, namelijk de West-Kruiskade. Je kunt buiten op het terras noodles slurpen of binnen in de funky rood-geel ingerichte zaak. Even vergeten we dat we in Rotterdam zijn, want Japansfeer is dikke check hier. Met gezellige Japanse lampions, J-style gadgets en zelfs een soort van Japans eetstalletje boven onze tafel, zodat het net lijkt alsof we ons in de straten van Japan bevinden.

Takumi Rotterdam ramen

Vooral de noodles koelkast is te gek, die wil ik thuis ook!

Takumi Rotterdam ramen noedels

Ramen noodles Rotterdam

Heb je last van keuzestress, dan is een gerecht uitkiezen bij Takumi Rotterdam een behoorlijke uitdaging. Zoveel verschillende broths van tonkotsu tot aan broths op basis van kip. En dan heb je natuurlijk ook nog de keuze uit shoyu of miso basis. En ook qua toppings kun je het zo gek maken als je wilt. Cha siu, gefrituurde kip, kippendijtjes, eitjes en noem het maar op. En wil je het up spicen, dan kan dat ook met een spicy variant. Maar ook tsukemen, de dipping noodle staat hier op de kaart. Na veel wikken en wegen ga ik voor de ramen noodles met een chicken broth en kippendijen. En die ziet er zo uit:

Takumi Rotterdam ramen noodles Dusseldorf

Een super smaakvolle diepe broth met superzachte zoete kip en noodles die lekker chewy zijn. Zo heb ik mijn ramennoedels het liefst. Wat een ramenfeest!

Maar ook de ramen tegenover mij zijn te gek. Lekker spicy zonder té pittig te zijn en zachte cha siu.

Takumi Rotterdam ramennoodles Dusseldorf

Oh en we hebben ook een portie inktvisballen besteld. Een fotogeniek bordje dat prima smaakte. Ik miste de bonitovlokken en ik heb ze weleens beter gehad qua smaak.

Takumi Rotterdam ramenrestaurant

Wat een heerlijke ramen noodles. Pfff dit was zeker een van de beste ramensessies sinds tijden. En ik ben dan ook blij dat er binnenkort een soort van Takumi in Amsterdam komt. Umaimon Amsterdam Powered by Takumi Düsseldorf opent over een maand in 020. Hoe fijn is dat!

Takumi Rotterdam
West-Kruiskade 9B
Rotterdam
Lunch | brunch | diner | terras

Openingstijden Takumi Rotterdam:
Maandag tot en met donderdag van 11.30 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 uur tot 22.30 uur
Zondag van 12.00 uur tot 21.30 uur

[mapsmarker marker=”405″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Winehouse SOMM Amsterdam wijnbar
Winehouse SOMM mijn favoriete wijnbar du moment

Winehouse SOMM is er een wijnbar in de Baarsjes waar iedere wijnfanaat geweest moet zijn. Lees verder

Sluiten