Wyers Bar en Restaurant nieuw dit voorjaar

Wyers Bar en Restaurant, House Bar en Miss Louisa Coffee & Beignets nieuw deze zomer had de titel van dit blogartikel moeten zijn, maar dat was me even net wat te gortig. Maar dus BAM ziedaar inderdaad drie nieuwe spots die over een paar maanden opengaan in hartje Amsterdam.

Wyers Bar en Restaurant

Restaurant en bar Wyers wordt omschreven als stijlvol klassiek met een beetje een rauw Mokums randje. Denk messing, coole blauwe en groene tinten, stoer hout, leer en het populaire marmer. Ik moet dan een beetje denken aan the roaring twenties. Het ontwerp voor het interieur van Wyers Bar & Restaurant komt van de ontwerptafel van Studio Modijefsky. Klinkt bekend? Kan kloppen, zij hebben ook De Kanarie Club in de Hallen Amsterdam gedaan.

Chef Sam DeMarco in de keuken van Wyers

Natuurlijk is het eten niet geheel onbelangrijk, want ook al wil het oog wat, de maag wil ook wat. Je kunt bij Wyers Bar en Restaurant neerstrijken voor vanalles, van een kop koffie tot aan een diner met alles erop en eraan.

In de open keuken staat de Amerikaanse Chef Sam DeMarco (met restaurants in o.a. New York en Las Vegas op zijn cv) achter de grill. Modern casual American cuisine noemen de Amerikanen het eten dat deze SammyD op tafel tovert. Amerikaanse comfort food waar je u tegen zegt, maar dan wel in een Hollands jasje.

Gerechten met niet teveel tierelantijn en frutsels, maar gewoon goed dat is wat ze nastreven. Evergreens zoals kalfstartaar, maar ook lollipop chicken wings en een Yorkshire pudding sandwich (a.k.a. de ‘samwich’) zullen in een Duthieproof vorm de weg naar de tafels vinden. Ohh en ook de bitterbal ontbreekt niet.

House Bar

En dan is er House Bar, dé plek om achterover te hangen met een killer cocktail voor je neus. De bartenders shaken klassieke cocktails maar dan anders voor je. En als je trek hebt gekregen van al dat lurken aan je rietje, ze hebben ook bar bites. Liever een biertje of wijntje, dat kan natuurlijk ook gewoon.

De stijl van House Bar wordt een mix van Moderne design en elementen die je doen denken aan de Victoriaanse tijd. Michaelis Boyd Design-Architecture is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Miss Louisa Coffee & Beignets

Voor degenen die haast hebben en geen tijd hebben om langer dan een paar tellen te stoppen is er Miss Louisa Coffee & Beignets. Aan het raam in de steeg van deze to-go bakkerswinkel kun je je koffie-infuus even aanleggen en huisgemaakte beignets meenemen.

Wyers Bar & Restaurant, House Bar en Miss Louisa Coffee & Beignets openen alledrie in het voorjaar van 2017. Alledrie de spots zijn onderdeel van het Kimpton De Witt Hotel dat ook in het voorjaar open gaat.

Wyers Bar & Restaurant
House Bar

Miss Louisa Coffee & Beignets
Nieuwezijds Voorburgwal 5
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | koffie | drinks | diner

[mapsmarker marker=”297″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
poke bowl Amsterdam
Poké bowl spots in Amsterdam

Poké bowls, een jaar geleden had er bijna nog niemand van gehoord. En daar was hij opeens, de poké bowl...

Sluiten