Poké bowl spots in Amsterdam

Poké bowls, een jaar geleden had er bijna nog niemand van gehoord. En daar was hij opeens, de poké bowl trend en de eerste poke bowl spot opende afgelopen zomer op de Prinsengracht.

Poke bowl, bij deze 10 spots kun je em scoren

Je kunt de foodies eigenlijk verdelen in twee groepen: Kamp aan-mijn-lijf-geen-poke die de poke bowl maar een deconstructed sushi rol vindt en kamp pro poke die de afgelopen maanden alles nog maar uit een kom eten, gewoon omdat het hip is. En zo dus ook deze Hawaiiaanse poke bowl. Voor deze laatste groep is onderstaande lijst van tien spots om poké bowls te scoren.

Liever zelf een poké bowl maken? Met dit recept maak je je eigen poké bowl.

Poke bowls Amsterdam Centrum

Poke Perfect Amsterdam

Poké Perfect

Poké Perfect was de poké pionier. Het lichte zaakje aan de Prinsengracht heeft een grote counter waar je je eigen poke bowl kunt samenstellen. Het is dus echt jouw poké feestje. Er zijn zitplekken en tijdschriften om je verblijf bij ze aangenamer te maken. Maar het is niet echt een tentje om de hele avond te blijven hangen. Wel ideaal voor een lunch of om je bowl mee te nemen.
Meer info over Poké Perfect

Sushilee Amsterdam bowl

Poke bowl Amsterdam Zuid

Sushilee

Bij de funky urban spot Sushilee op Amsterdam Zuidas noemen ze het rice bowls, maar in de mooie kom zit sashimi, nori, Japanse sticky rice, verse kruiden en andere verse smaakmakers zoals in teriyaki gemarineerde shiitake die overigens gruwelijk lekker is. Dus noem het wat je wilt, maar het is een bowl met plakken vis en poké verwijst naar gesneden vis. Dus check! Anders dan de op take out gefocuste plekken zit je hier mooi en relaxed terwijl je snoept van je salade.
Meer info over Sushilee

Poke Market Amsterdam poke bowl

Foto credits: The Poke Market

Poké bowl bestellen

The Poké Market

Omdat een poké bowl zich wel heel erg goed leent voor thuisbezorging is een poké spot die zich volledig richt op delivery natuurlijk super logisch. Bij The Poké Market in de Pijp bestel je je poké bowl met fijne namen zoals tuna treasure bowl om vervolgens thuis of waar dan ook te laten bezorgen. Geen zin in vis? Ze hebben ook kip- en veggiebowls.
Meer info over The Poké Market

Bowls and Buns Amsterdam Market 33

Bowls and Buns in Market 33

Even snel een poké bowl happen kan bij Bowls and Buns in de foodhallen van de Zuidas: Market 33. De sfeer is goed bij deze foodmarket en er is genoeg plek om rustig even je maaltje op te peuzelen.
Meer info over Bowls & Buns

CT Coffee and Coconuts nieuw de Pijp Amsterdam ontbijt lunch koffie

CT Coffee and Coconuts

De poké salad bij CT Coffee and Coconuts komt met in yuzu (Japanse citrusvrucht, die overigens vers heel erg moeilijk te krijgen is, dus ik denk in yuzusap) gemarineerde tonijn en bruine rijst. Als het niet te druk is, is het een plek waar je relaxed kunt zitten, maar het kan vooral in het weekend vreselijk druk zijn dus wees alvast voorbereid.
Meer info over CT Coffee and Coconuts

Poke bowl Amsterdam Oost

Foto: Bar Sue Amsterdam

Bar Sue

Yokiyo aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost onderging een conceptverandering en gaat nu door het leven als Bar Sue. Op de kaart staan zes Sue Bowls die je kunt tweaken naar je eigen smaak. Witte rijst of bruine rijst? Zalm of kip? Het is aan jou. De inhoud van je bowl vervolgens op je dooie gemakje oplepelen is goed te doen, want deze deze spot zit je uber relaxed.
Meer info over Bar Sue

Bar Mowgli

Op het hoekje van de Beukenplein in Amsterdam Oost straalt Bar Mowgli. Op de kaart staat een bonte collectie van Aziatisch (geïnspireerde) gerechten en smaken. Zo ook een bowl met nori, zalm, avocado, sushirijst, Japanse mayo en zalmkaviaar. Zij zeggen sushibowl, ik noem het gewoon like poké bowl same same but different.
Meer info over Bar Mowgli

Poke bowl Amsterdam West

Stach Food Amsterdam sushi salad

STACH Asian food court

Wowie wow de allernieuwste STACH winkel in Amsterdam Oud-West op de Overtoom (kruising Constantijn Huygensstraat) heeft stapels gezonde sushi salades, poké bowls, sashimi en nog meer rauwe vis lekkernijen om mee te nemen. Ik heb mijn sashimi bowl aan de hoge tafel met uitkijk over de voorbij komende menigte opgepeuzeld en dat was dikke prima.
Meer info over de nieuwe STACH winkel

Poké bowl spots die in februari open gaan

Zoals altijd met trends en hypes zijn er altijd meer die volgen na de early adapters. Deze twee poké spots openen er binnenkort.

Temakery Amsterdam poke bowl

Foto credits: Temakery Amsterdam

Temakery

Ergens in januari opent Temakery Amsterdam in de Pijp. Een plek waar je peuzelen van DIY poké’s en sushi handrolls.
Meer info over Temakery Amsterdam

SUSHITO

Ook SUSHITO speelt handig in op de poké gekte. Deze nieuwe spot komen Mexico, Hawaii en Japan samen in de sushi burrito’s en poké bowls spot opent op 1 februari 2017 op de Eerste van der Helststraat in de Amsterdamse Pijp.
Meer info over SUSHITO

Poke bowl bestellen

Geen zin om de deur uit te gaan of zelf te koken? Je kunt ook gewoon een poké bowl bestellen.

Translate»
Lees vorig bericht:
sushito Amsterdam poke bowl sushi
SUSHITO sushi burrito’s en poké bowls spot

SUSHITO is de oplossing als kiezen tussen Mexicaans eten, Japanse snacks of poké bowls gewoonweg niet te doen is. Lees...

Sluiten