Chinees fonduen doe je bij Yuan’s Hot Pot het allereerste hotpotrestaurant van Amsterdam

Hotpot is ehhh hotter dan hot op dit moment. Massaal hangen we met z’n allen boven een dampende pan onze maaltijd uit de hete bouillon te hengelen. En ik ben er ook dol op, want hoe leuk is dit om te doen. Iedere keer als je weer iets lekkers uit het kokende water weet te vissen voelt het weer alsof je een prijs hebt gewonnen. Daarnaast is Chinees fonduen ook nog eens supergezellig. Het heeft gewoon iets, met z’n allen om een pan zitten en samen ‘koken’. Bij mij thuis gaat de Chinees fonduepan dan ook regelmatig aan. Bij de familie Pang is de Chinees fondue al regelmatig een vervanger geweest voor een tig gangen Kerstmenu. Je kunt je dus wel voorstellen hoe laaiend enthousiast ik werd van het nieuws dat Yuan’s Hot Pot, een heus hotpotrestaurant, werd geopend in Amsterdam.

Direct reserveren bij Yuan’s Hot Pot

Hieronder een recap van mijn avond bij dit Chinees fonduerestaurant.

Yuan's Hot Pot restaurant Amsterdam fondue

Yuan’s Hot Pot enige hotpotrestaurant Amsterdam

Chinees fonduen of hotpotten is op zich niets nieuws in Amsterdam, maar een restaurant dat zich helemaal toelegt op het hotpotten, daarvan hadden we er nog geen in onze hoofdstad. En wat ook nog eens bijzonder is aan Yuan’s Hot Pot is dat ze de Chengdu hotpot serveren. Chengdu is een stad in de regio Sichuan in China en wie de Sichuan Keuken een beetje kent weet dat ze daar nogal van één ding houden: rode pepers. Veel rode pepers welteverstaan want de Sichuan keuken is behoorlijk pittig. Een Chengdu hotpot betekent dan ook een echte hotpot, hot op twee manieren: pittig en heet qua temperatuur.

Yuan's Hot Pot restaurant Amsterdam Chinees

Je eigen mini-keuken

De inrichting van het restaurant verraadt al dat Yuan’s Hot Pot gespecialiseerd is in hotpotten. Iedere tafel heeft een eigen ingebouwd nisje inclusief verwarmingselement waar de hotpot in kan en boven iedere tafel hangt een afzuigkap. Alsof je met je tafelgenoten in jullie privé mini-keukentje zit.

Yuan's Hot Pot Chinees fondue restaurant

Hoe heet ga jij?

Eenmaal geïnstalleerd aan je tafel of mini-keuken krijg je een iPad waarop je je bestelling kunt plaatsen. Stap 1 is de bouillon uitkiezen. Je kunt kiezen voor pittig, de ene helft pittig en de andere kant niet pittig of in zijn geheel niet pittig. Wij gingen voor de yin yang versie.

Vervolgens bestel je je drinken en de ingrediënten. Er is genoeg om uit te kiezen. Denk aan zoete aardappel noedels, buikspek, gemarineerde kip, gemarineerd rundvlees, dumplings, beef balls, black fungus, kalfstong, bloemkool, tofuballen en de meer experimentelere Chinees fondue’ers kunnen gaan voor maag of kippenvoetjes.

Hoe leuk is dit zo’n goed gevulde tafel?

Mijn favoriet: de zoete aardappel noedels en de kalfstong. Twee ingrediënten die heel erg fijn gaan in een bouillon. Ook de ha kauw was te gek.

Als dipsaus krijg je sesamolie met bosui, soja en sesam een fijne smaakmaker, maar ook een goede manier om je eten iets minder pittig te maken. Blijkbaar zorgt sesamolie ervoor dat het eten wat geblust wordt.

Yuan's Hot Pot restaurant Chinees fondue

Bij een hotpot eet je geheid te veel. En bij Yuan’s Hot Pot zijn de porties zeker niet miezerig, dus pas op met teveel bestellen. Dat gold ook voor ons. Whoops. Rollend maar zo enorm voldaan fietste ik weer terug naar huis. Hotpotten bij Yuan’s Hot Pot is te leuk om een keer te doen met bijvoorbeeld je vrienden en het valt ook nog eens in de categorie betaalbaar uit eten.


Reserveren bij Yuan’s Hot Pot
Dat kan hieronder

Yuan’s Hot Pot
Rijnstraat 51
Amsterdam Rivierenbuurt | Amsterdam Zuid
Lunch | diner

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.00 uur tot 22.30 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”91″]

Tags: hotpotrestaurant Amsterdam Zuid | enige hot pot restaurant Amsterdam | hot pot Amsterdam | Chinees fonduen Amsterdam | nieuw Chinees restaurant in de Rivierenbuurt Amsterdam Zuid | Chengdu hotpot | Sizuan hotpot | Chengdu Chinees fondue | Sizuan Chinees fondue

Translate»
Lees vorig bericht:
Carstens Amsterdam brasserie centrum
Oud chef-kok De Librije opent restaurant in Amsterdam

Chef Maik Kuijpers was voorheen de rechterhand van Jonnie Boer Lees verder

Sluiten