Oud chef-kok De Librije opent restaurant in Amsterdam

Chef Maik Kuijpers was voorheen de rechterhand van Jonnie Boer in driesterrenrestaurant De Librije en nu gaat hij zijn eigen restaurant openen in Amsterdam: Brasserie Carstens.

Brasserie Carstens nieuw restaurant Amsterdam Centrum

Als je vanaf Amsterdam Centraal Station een flinke snoekduik maakt lig je zo voor de deur van het nieuw te openen Brasserie Carstens, zo dichtbij komt dit restaurant van de voormalige chef-kok van De Librije***. Het komt namelijk op de Hasselaerssteeg in Amsterdam Centrum. Deze brasserie moet lekker laagdrempelig worden en een plek waar je altijd wel even kunt komen aanwaaien om wat te eten.

Van Hollandse bodem

Wat je er kunt snoepen? Naar eigen zeggen écht lekker eten zonder poespas en herkenbare gerechten met een creatieve twist. Ze zullen mooie en verrassende ingrediënten gebruiken die voornamelijk van Nederlandse bodem of uit de Noordzee komen en deze laten shinen. Denk een Noordzeetong gebakken in bruine boter of een good old Caeser Salad maar dan wel met Hollandse en biologische boerenkool. Ook op de wijnkaart zul je wat Hollande invloeden terugvinden je zult er namelijk wijnmakers met een Hollandse connectie aantreffen. Ook de bieren zullen met name lokaal zijn.

Restaurantmanager Timo van der Stad en chef Rick van der Meij zul je dagelijks in het restaurant  vinden. Hoe vaak Maik Kuijpers er zelf te vinden is en of hij zelf ook achter het fornuis gaat staan is mij nog niet helemaal duidelijk, maar volgens mij is hij vooral het brein achter dit concept.

Brasserie Carstens gaat begin 2019 open. Het nieuwe restaurant komt in het Park Plaza Victoria Amsterdam Hotel, maar het restaurant krijgt een eigen ingang. Leuk om te weten: Brasserie Carstens is vernoemd naar de familie Carstens dat in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het hotel.

Brasserie Carstens (in het Park Plaza Victoria Hotel)
Hasselaerssteeg 1
Amsterdam Centrum
Lunch | borrel | diner

Openingstijden:
Volgen snel

Foto credits: Brasserie Carstens

[mapsmarker marker=”93″]

Tags: voormalig chef-kok restaurant Librije opent restaurant in Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam Centrum | restaurant tegenover Amsterdam Centraal station | nieuw restaurant in Park Plaza Victoria Hotel Amsterdam | nieuw restaurant Maik Kuijpers

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Bitterbal Amsterdam Utrechtsestraat krokettenbar
Bij Bar Bitterbal kun je kiezen uit meer dan 20 soorten bitterballen

Bitterballen, wie houdt er nou niet van? Lees verder

Sluiten