Bar restaurant ZUID is de ideale spot voor een te gekke avond

Borrelen met gruwelijk goede borrelhappen. Oesters slurpen met een glaasje bubbels of gewoon lekker lang aan tafel zitten terwijl er een fanfare van knappe gerechten aan je voorbij komen? Dat wil je toch gewoon? Nou dat zo’n beetje hoe je avond bij Restaurant ZUID eruit kan zien.

Direct reserveren bij Restaurant ZUID

Bar en restaurant ZUID champie en oesters

Voorin de zaak is waar je rond borreltijd wilt zijn. De bartender schenkt met alle liefde een glaasje bubbels voor je in en vertelt ondertussen enthousiast het verhaal achter de fles. ‘We hebben de lekkerste borrelhappen van Amsterdam.’ Vertelt hij trots. Vooral de kip schijnt je te doen verlangen naar meer. Het is dat er al een bord met oesters onderweg is en we ook nog een diner er achteraan krijgen, maar anders was ik de hele avond gezellig aan de bar blijven hangen en had ik de hele borrelkaart besteld. Ik geloof dat ik maar terug moet komen voor een schandalig goede borrelsessie.

Ik weet niet hoe de borrelkipjes waren geweest, maar ik kan je vertellen dat de oesters (op twee manieren: Klassiek met sjalotjes, rode wijnazijn en citroen en oesters met komkommer om de schelp bij af te likken waren.

Uitgebreid dineren bij ZUID

We gaan aan tafel. ZUID is een vrij grote zaak, maar door de verschillende ruimtes is het alsnog knus. Het gedimde licht helpt overigens ook. En dan begint het culinaire festijn.

Het eerste gerecht is er eentje om van te houden: Een ceviche van corvina met een tijgermelk van yoghurt getopt met bramen. De corvina heeft nog zo’n heerlijke bite en is tegelijkertijd zacht. De yoghurt geeft het gerecht zo’n mooie volle smaak. Wauw wat een waanzinnige combinatie. Dit gerecht legt gelijk de lat wel heel erg hoog voor de rest.

Een ‘hippe boerenkool’ vindt haar weg naar onze tafel. Oftewel een salade van boerenkool, komkommer, Saint Agur en witlof. Deze boerenkool 2.0 is bijzonder fijn.

Restaurant ZUID Amsterdam Zuid

We gaan over op vlees. Een steak tartare met een 63 graden ei, appelkappertjes, zilverui, rucolacress en krokantjes van zuurdesem. De chef vertelt dat hij er bewust voor heeft gekozen het vlees te malen in de machine zodat de structuur wat fijner is. Soms vind ik handgesneden steak tartare juist prettiger in de mond, maar deze steak tartare is een gevalletje goed geslaagd. Super smeuïg en heerlijk op smaak. En de appelkappertjes en zilveruitjes geven het een mooie bite.

En hops we krijgen weer een visje. Een perfect gegaarde kabeljauw met een huidje van lardo, schuim van de graat, prei en bladzuring. Mjam zo lekker.

Het volgend bordje waar ik van mag prikken is een heerlijke eend met een heerlijke jus, wortel, abrikoos, granen die de eend zelf ook heeft gegeten en tarwegras. Ik hou zo van eend. Dit bordje lik ik nog net niet af (het is dat er teveel mensen kijken hoor).

Lekker uit eten restaurant ZUID Amsterdam

De chef verschijnt weer aan tafel en vertelt enthousiast dat hij eigenlijk nog een te gek gerecht heeft, maar dat hij bang is dat het teveel is. Het is een varkensschouder met mosterdzaad. Ik zie aan hem dat we het gerecht wel moeten nemen, maar dan wel in plaats van het dessert. En zo hebben we een stuk varkensschouder als dessert. My kind of dessert.

Wauw wat een feest was dit! Dit restaurant is echt te gek. Wist je trouwens dat je bij ZUID ook terecht kunt tijdens de lunch. Dus eigenlijk is ZUID fijn voor ieder moment van de dag. En daarom hoort deze te gekke bar restaurant ook op je lijstje van spots waar je sowieso een top avond (of middag) hebt en gegarandeerd goed eet. I like ZUID!


Reserveren restaurant bar ZUID

Restaurant ZUID
Stadionweg 320
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt | Olympisch Stadion
Ontbijt | lunch | brunch | koffiespot | borrelen | diner | terras

Openingstijden Restaurant ZUID:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”351″]

Tags: Lekker uit eten in Amsterdam Zuid | restaurant Michiel van der Eerde | waar uit eten in Amsterdam Zuid | restaurants in de buurt van het Olympisch Stadion | restaurants in Stadionbuurt

Translate»
Lees vorig bericht:
The Closet MamaKelly Horecafabriek
Oh yes! Er komt een nieuwe secret bar in Amsterdam

Ze hebben net rozeparadijs MamaKelly Amsterdam uit hun hoge hoed getoverd Lees verder

Sluiten