ARCA Bar tilt bar food naar een hoger niveau

Je kent het wel, je hebt zin om uit eten te gaan inclusief restaurant vibe maar geen zin om vast te zitten aan een tig-gangenmenu.

Je mood: gewoon neerploffen wat lekkers te drinken en eten bestellen en wel zien waar het schip strandt, maar dan wel met de service en de sfeer van écht uit eten gaan. Het antwoord: ARCA Bar op de Martelaarsgracht (pal tegenover Amsterdam CS).

Voorheen was de bar een verlengstuk van hun fine dining restaurant ARCA Amsterdam, maar nu is de bar losgetrokken van het restogedeelte en kun je bij de relaxte bar nippen van een lekker cocktailtje, een wijntje of wat anders terwijl je knabbelt op wat lekkers van hun barmenu. En dat allemaal terwijl je wordt omringd door kunstwerken van Atelier Van Lieshout, de signature artist van het art’hotel. Een ideale plek dus om even achterover te hangen en de stress van de dag achter je te laten.

Op het menu staan kleine en wat grotere gerechten van de Portugese chef Henrique Sá Pessoa. Chef Sá Pessoa is de derde Portugese chef in de geschiedenis die twee Michelinsterren krijgt. De sterren zijn voor zijn restaurant Alma in Lissabon. Ook wSas hij GQ Chef van het jaar in 2017 en Beste Nieuwe Binnenkomer in 2021. ARCA is zijn allereerste Europese restaurant buiten Lissabon. De moderne gerechten die je bij ARCA Bar eet zijn bedoeld om te delen, zijn net zo relaxed als de ambiance en hebben een Portugees-Aziatische twist.

Wij lieten ons een Sauvignon Blanc uit Friuli inschenken door de vriendelijke en gezellige ober en lieten kroketjes met een vulling van ossenstaart en tempura van inktvis met een koriandermayonnaise aanrukken als eerste bites. Deze barsnacks zijn beiden top en smaken naar meer. Voor de volgende ronde gingen we voor de sando’s. De Bifana is traditioneel Portugees maar dan met vlees van het Ibericovarken. Het vlees is superzacht en combineert heerlijk met de gefermenteerde peperpasta en kimchi. Ik wil sowieso ook graag de “Cheek-y” Asian sando proberen. Dit culinaire broodje is een samenwerking tussen ARCA en de populaire sandospot Inbread op de Overtoom in Amsterdam. Chef Henrique en de mannen van Inbread hebben een broodje gemaakt van superzacht Japans melkbrood met daartussen langzaam gegaarde varkenswang met Portugese kruiden, zachtgekookt, honing-soja-gemarineerd eigeel, frisse lente-ui, verse spinazie en romige Japanse mayonaise. Een broodje met een heel erg hoog oempf-effect.

Dus ben je nog op zoek naar een plek om lekker relaxed wat te eten en te drinken in Amsterdam Centrum? Dan moet je zeker eens bij ARCA Bar binnenlopen. Een reservering is namelijk niet nodig.

ARCA Bar
Martelaarsgracht 5
Amsterdam Centrum
Lunch | borrel | diner

Openingstijden ARCA Bar:
Maandag – Donderdag 11:00 – 00:00
Vrijdag & zaterdag 11:00 – 01:00
Zondag 11:00 – 00:00

Plan je route naar ARCA Bar

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Goed nieuws: deze nieuwe horecazaken zijn (bijna) open

Never a dull moment in de horecawereld van Amsterdam. Lees verder

Sluiten