Goed nieuws: deze nieuwe horecazaken zijn (bijna) open

Never a dull moment in de horecawereld van Amsterdam.

Ook nu zijn er weer volop nieuwe zaken geopend en staan er ook een paar te gekke zaken te trappelen om open te gaan. En ik heb de heetste roddels van de horecabizz weer voor je verzameld. Dat wordt weer even je to do-lijstje bijwerken en plannen maar!

CAFE CENC

CAFE CENC is het nieuwe lid van the gang van Bar Parry en Balthazar’s Keuken. Dit nieuwe restaurant strijkt neer in het pand op de Vijzelgracht 5 waar eerder Bar Bambino zat en gaat 12 juni a.s. open. Wat we precies kunnen verwachten? Dat is nog even de vraag, maar de eigenaren kennende wordt het weer chill en relaxed met lekker eten en goede wijn.

Badcuyp

Badcuyp aan de Albert Cuyp is een laagdrempelige barresto met wijnen in de hoofdrol (maar liefst 250 verschillende wijnen om uit te kiezen) en waar op open vuur wordt gekookt. De drie eigenaren hebben eerder bij zaken zoals Rijsel, Troef, Flore en Bar du Champagne) gewerkt en hadden als doel om met Badcuyp een zaak te creëeren waar ze zelf iedere dag zouden willen eten. Zowel qua sfeer als qua eten. Door de verschillende knusse hoekjes en het gebruik van veel hout is de grote zaak toch gezellig en sfeervol. Echt zo’n plek waar je even langs gaat voor een drankje en een hapje en vervolgens veel te lang blijft hangen. Oh en probeer vooral een plekje aan de oesterbar of aan de open keuken te scoren. Ik heb vorige week bij Badcuyp gegeten en ik ben helemaal gecharmeerd van deze sympathieke zaak.

CUE

Restaurant Vanderveen was behoorlijk rock & roll. Dat vond Michelin ook en beloonde hen met een ster, maar helaas moest Vanderveen sluiten. Sindsdien zijn chef George Kataras en sommelier Mohamed Aous bezig geweest met het smeden van een plan om samen een nieuwe zaak te openen. En die gaat er dan eindelijk komen! CUE Amsterdam komt ergens in het centrum van Amsterdam (ik zag al wat shots van de mannen voorbij komen op de grachten) en gaat ook ergens dit jaar open. Sorry voor de vaagheid, maar er is nog veel bekend. Zodra er meer bekend is, lees je dat uiteraard terug op bySam.nl.

BRIO

BRIO is nu open voor brunch, wijn of diner. Deze Italiaans geïnspireerde spot is de kleine zus van brunchwalhalla’s Little Collins en Collins dus dan weet je wel dat je hier voor comfort food op de juiste plek bent! BRIO zit in de Pijp op de Eerste Sweelinckstraat 23.

Turbo Amsterdam

De nieuwe buren van buurtcafé De Tros heet Turbo Amstedam en wordt een spot waar je kunt neerploffen voor specialty coffee, vin naturel, snacks of kunt gaan voor een uitgebreid diner. Turbo Amsterdam gaat in juni open.

Massalia restobar

Chef Angelo Kremmydas van het populaire Gitane op de J.P. Heije komt in juli met iets nieuws! Op het Beukenplein in Amsterdam Oost opent hij binnenkort Massalia Restobar. Een Frans-Grieks geïnspireerd restaurant slash bar waar we de smaken van de Griekse roots van de chef nog meer terug zullen proeven! Doordeweeks is Massalia alleen in de avond geopend, maar in het weekend kun je ook terecht voor de lunch.

Enté

Van de buurt (eigenaren Tim en Natalie wonen in De Jordaan) voor de buurt. Café Enté in de Jordaan heeft de looks en sfeer van een ouderwetse bruine kroeg, maar qua eten het niveau van een moderne restobar. In de keuken staat de koning van comfort food Joris van Dijk (Rijsel, Marius, Zaagmolen, La Fiorita en Café Parlotte) en hij zorgt ervoor dat je vooral heel erg lang wilt blijven plakken om alles van de kaart te proeven. Enté is open voor de lunch, borrel en diner en heeft een terras voor de mooiere dagen.

Tannay

De Carons namen Restaurant De Gouden Real al een aantal jaren geleden over. Tv-chef Alain Caron begon zijn culinaire carrière in Amsterdam ooit hier, dus des te mooier dat hij jaren later deze mooie zaak weer nieuw leven in blies. De afgelopen maanden heeft het pand een facelift gehad en is het gebrand naar restaurant Tannay met een chef uit Bourgogne die de scepter zwaait. Je kunt bij Tannay terecht voor een 5-gangenmenu of een à la carte eten. Binnen of op het terras.

Café Bloemenmarkt

Overdag een plek waar je jezelf kunt onderdompelen in iced matcha en stroopwafel lattes en ’s avonds een bar waar je onder andere matcha cocktails kunt nippen en Japanse bites zoals karaage kunt knabbelen. Café Bloemenmarkt is het geesteskind van Leroy Soumokil en Sten van den Bedem, de mannen achter Bar Mokum. Café Bloemenmarkt aan de Bloemenmarkt is 7 dagen in de week de hele dag geopend en heeft een zonnig terras.

Ferry Amsterdam

Julian van Woesik (Bar Alt en Jacobsz) en Robbert Hovenberg (De Kok en de Maître) hebben de 100jaar oude veerpont Pont 13 gekocht en omgedoopt tot Ferry Amsterdam. Op het grootste drijvende terras van Amsterdam kun je van april tot en met september eten en drinken in het zonnetje. En bij slecht weer eet je uiteraard gewoon binnen.

Café Soleil

Er waait een zwoele Mediterraans briesje op de Papaverhoek in Amsterdam Noord. Op de plek waar eerst Taverno Willi Bercher zat zit nu na een verbouwing Café Soleil. Een chille spot waar je een Mediterraans hapje en een drankje (of meer) kunt doen. Binnen in de industriële ruimte of buiten op het terras.

Zomerbar

Zomerbar is de tijdelijk zomerse bar in Amsterdam Noord van natuur wijnimporteur Sebonsa. Van donderdag tot en met zondag kun je hier achterover hangen met een vin naturel. Op mooie zomerse dagen kun je buiten zitten met je benen bungelend boven het water.

V12

Restaurant V12 is de grote droom die nu eindelijk uitkomt van drie horecatijgers Sander, Floris en Meike. Sander (oud-bedrijfsleider van Brouwerij Troost in de Pijp) fantaseerde over een eigen zaak en Floris en Meike kwamen aan boord om samen de crowdfunding op te starten. Ze haalden maar liefst 204% van hun doel en zo konden ze gaan bouwen aan Restaurant V12 aan de Veldbiesstraat 10-12 in Amsterdam Noord. Naast een avondzaak doordeweeks wordt deze nieuwe spot in het weekend ook een plek waar je langs kunt komen voor een lekkere lucnh. In de toekomst komt er ook een kleine bakkerij en ze hebben nu al een terras waar je de hele dag zon hebt (tenminste als de zon schijnt). Aanstaande vrijdag is het grote openingsfeest van V12. Wil je erbij zijn? Reserveer hier gratis je spot!

Roux Amsterdam

Je kunt wat mij betreft nooit genoeg relaxte bistro’s hebben. Zo vind je nu op de Westerstraat Roux Amsterdam dat het werk is van drie oud-medewerkers van visrestaurant met indoor vismarkt Pesca Amsterdam. Lekker aanschuiven voor een vino’tje en wat lekkers te eten luidt het devies!

Bennies Amsterdam

Chef Rick Swinkels heeft met Bennies Amsterdam een funky spot weten te creëeren waar je tongstrelende gerechten eet waarom je brein om meer van schreeuwt. Mini frinkandelletjes speciaal waar je je vingers bij af likt, lamsspiesjes met za’atar van het open vuur, varkensnek van de bbq en nog meer lekkernijen waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Voorin de zaak kun je comfy borrelen in de banken waar je in weg kunt zakken of aan de hoge tafels. Dit is gewoon een hele chille zaak waar je geweldig goed kunt eten.

Kokomo

Met Kokomo heeft Zeeburgereiland er een uber relaxte urban strandtent bij. Feesten, eten, chillen, meeten of brainstormen, het kan allemaal op deze stadse strandplek. Zet em alvast in je to do voor de eerste hittegolf van het jaar (die mag van mij heul snel komen!).

LEO Goudvisch

De allernieuwste telg van de Goudvisch familie heet LEO en is geboren aan het Beukenplein 22 in Amsterdam Oost. LEO is een café, bar en bistro met terras en gaat 31 mei a.s. open.

Taco Tuesday bij Celia

Ok, geen nieuwe spot, maar wel een nieuw concept. Bij het Californië-geïnspireerde Celia Amsterdam in het Kimpton de Witt hotel regent het iedere dinsdag taco’s! Op Taco Tuesday kun je je storten op beef taco’s, tostada’s, cocktails en meer!

Ook interessant:

Hoofdfoto: Badcuyp Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Café Enté een nieuwe bruine kroeg waar je terecht kunt voor heerlijke comfort food

Café Enté op de Lindengracht is een nieuwe bruine kroeg, maar dan wel eentje waar er goed gekookt wordt. Lees...

Sluiten