Het is eindelijk duidelijk wat we in de plaats van Mazzo op de Rozengracht krijgen.

Na zeven jaar Italiaans voer uit de keuken te hebben gevuurd sloot Mazzo vorig jaar haar deuren. Het pand ging in de figuurlijke steigers en het was gissen na wat we ervoor terug zouden krijgen. Ik fietste er zo’n twee weken terug nog even langs, maar het zat nog flink in de onder constructiefase. Afwachten dus maar, maar nu is dan eindelijk het verlossende antwoord op de vraag ‘Wat komt er na Mazzo?’. Nou Mexicaans streetfood hangout Arriba Arriba.

Arriba Arriba knalt Mexicaans streetfood eruit

En vanaf nu gaat de verbouwing van dit nieuwe Mexicaanse restaurant op de Rozengracht niet meer op standje mañana mañana, want ze gooien hun deuren al 1 februari aanstaande open voor iedereen die last heeft van Mexicaanse streetfood cravings. Je kunt jezelf neerplempen voor een snelle taco, maar ook voor een uitgebreide sessie Mexicaans voer.

Echte Mexicaanse taco’s

De bedoeling is natuurlijk dat je je even in Mexico bevindt zodra je je tanden zet in de taco’s van Arriba Arriba. Ze gaan dan ook tortilla’s van Tortelleria Taiyari gebruiken als basis voor hun taco’s. Dit is de enige tacobakkerij in Nederland en aan het roer staat onder andere een echte Mexicaanse die erop toeziet de tortilla’s helemaal zo gemaakt worden als in haar thuisland. Leuk detail: Zelfs restaurant The Jane gebruikt hun tortilla’s. Just saying!

Wat voor toppings je kunt verwachten op je taco of tostada? Wat dacht je van krokante kip, knapperige kool, limoen, rib-eye met chimichurri, avocado, pulpo met zoete aardappel en/of ingelegd ui. Natuurlij doe je daar een flinke dot huisgemaakte salsa op. Maar ook salades, tamales, empanadas, oesters en flautas. Eet je glutenvrij of eet je geen vlees? No problemo bij Arriba Arriba.

Ga je naar Mexico City? Hier eet je de beste taco’s van de Mexicaanse hoofdstad.

En natuurlijk zijn er ook de nodige natjes aanwezig bij deze nieuwe Mexicaanse streetfood spot. Cocktails met tequila (en hopelijk ook mezcal!!!), bieren, Margarita pitchers, frozen Margarita’s en nog meer drankjes die je avond wel heel erg fijn maken.

10 redenen om NU naar Mexico op vakantie te gaan

Waarom Mexico City één van de coolste steden van het moment is. So go!

Arriba Arriba Amsterdam Mexicaans restaurant

Flashy Zuid-Amerikaans interieur

En zoals je van de spots van IQ Creative gewend bent kun je bij Arriba Arriba rekenen op een veelvuldig gefotografeerd interieur. Architectenbureau concrete en JPS nemen weer de inrichting op zich. Als je denkt dat je hier strake sombrero’s zult spotten heb je het mis. Deze nieuwe Mexicaanse spot krijgt een Mexicaans tintje, maar dan wel op een uber stylish maniero. Sfeervol en met coole objecten.

Arriba Arriba
Rozengracht 114
Amsterdam Centrum
Lunch | drinks | diner | streetfood

Openingstijden Mexicaans streetfood spot:
Maandag tot en met zondag vanaf 12.00 uur

Foto credits: Arriba Arriba

[mapsmarker marker=”482″]

Tags: Mexicaans eten Amsterdam | taco’s eten Amsterdam | taco restaurant Amsterdam | Mexicaans streetfood | nieuw restaurant Rozengracht Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Alt Amsterdam Stadionplein restaurant
Mannen achter restaurant Jacobsz komen met nieuw restaurant

Een tijdje terug kwam ik al met een paar hete roddels uit horecaland. Lees verder

Sluiten