Bar Kauffmann opent een tweede falafelbar in Amsterdam Oost

Bar Kauffmann Oost ja je leest het goed Oost, komt eraan! Twee jaar geleden werden de Baarsjes in Amsterdam West getrakteerd met de komst van deze falafel en bierspot. Ik weet nog hoe ik eigenaresse Saskia Kauffmann trof in de nog te openen Bar Kauffmann. Ze leidde me rond en wees me aan waar de bar zou komen en waar de tafels zouden moeten komen. Later, toen Kauffmann open was, wipte ik nog even binnen voor een twee handen vullende broodje pita falafel die ik op hun zonnige terras weghapte.

Bar Kauffmann Oost

En nu is het de beurt aan Amsterdam Oost om zichzelf in de falafel van Kauffmann onder te dompelen want falafelkoning Bar Kauffmann komt naar Oost. Naar de Indische buurt welteverstaan. Ken je het pand op de hoek van de Sumatrastraat en de Balistraat om de hoek van de Javastraat waar EastsideAmsterdam chicken & waffles en meer brunchtoppers de keuken uit knalde? Nou afgelopen vrijdag rolden de laatste brunchgerechten uit de keuken en Saskia heeft zojuist de sleutel gekregen van dit pand in de Indische Buurt.

Falafel en speciaal bier

Fervente Bar Kauffmann gangers zullen zich thuis voelen bij Kauffmann in Oost, want ook al is dit pand iets kleiner dan haar grote broer op de Reinier Claeszenstraat in West de typische Bar Kauffman dingen zul je er terug vinden. Zo zal deze nieuwe falafel en bier spot in Oost dezelfde look & feel krijgen als in West. En ook bij deze nieuwe bar in Oost kun je bijzonder goed speciaal bier drinken en falafel snoepen. ‘We zijn aan het kijken of we bij deze nieuwe vestiging meer biertappen kunnen installeren,’ vertelt Saskia mij. ‘Verder ziet de kaart er hetzelfde uit als in West. Met als verschil dat we ook overdag open gaan in Oost.’ En aangezien Bar Kauffmann Oost ook een terras heeft, leent het zich er uitstekend voor een lunchsessie in de zon.

Nog in de ontwerpfase

Kauffmann: ‘Morgen komen we met z’n allen samen om het pand te bekijken en de indeling uit te tekenen.’ De vraag hoeveel man er binnen kan zitten kan Saskia dus nog niet beantwoorden. Haar vader (die superhandig is en de inrichting van de locatie in West heeft gedaan) gaat ook dit keer weer flink klussen om van de falafelbar in Oost iets cools te maken. ‘Er komt een uitgifte luik aan de buitenkant zodat het makkelijker wordt om bezorging te doen.’ Aldus Saskia. Dus ook als je geen zin hebt om je huis uit te gaan kun je easy peazie een Kauffmann pita falafel bemachtigen. En dat is wel heel erg fijn nieuws.

Op de vraag wanneer ze open gaan weet Saskia te vertellen dat ze hun pijlen richten op een opening eind mei, maar dat is uiteraard afhankelijk van de vraag of alles gaat zoals gepland. Tot die tijd kun je ook gewoon naar Bar Kauffmann in West fietsen om je falafel cravings te stillen.

Scoop! Eigenaren van cocktailbar Porum openen een nieuwe bar restaurant in Amsterdam West.

Bar Kauffmann Oost
Sumatrastraat 47
Amsterdam Oost
Lunch | drinks | diner

Openingstijden:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”1″]

Tags: Falafel eten in Amsterdam Oost | falafelbar in West opent tweede vestiging in Oost | Bar Kauffmann opent tweede locatie in Oost | waar kun je falafel eten in Amsterdam?

Translate»
Lees vorig bericht:
Branie Bar Restaurant Amsterdam cocktailbar Ten Katestraat
Mannen achter cocktailbar Porem openen Branie Bar Restaurant

Branie Bar Restaurant zegt je nu waarschijnlijk nog niet zoveel, Lees verder

Sluiten