Chef Schilo van Coevorden brengt Mediterraanse smaken naar Amsterdam met BARBOUNIA

Ga je voor een tafel vol met heerlijke mezze’s, ravioli’s waar je van blijft eten of een lekker vers visje?

Vind je het moeilijk kiezen om te kiezen? Nou dan heb ik goed nieuws voor je, want bij het zojuist geopende restaurant BARBOUNIA in het Conservatorium Hotel staan al deze Mediterraanse lekkernijen gewoon samen op de kaart!

Hommage aan de Mediterraanse streek

De kaart van BARBOUNIA is als het ware een culinaire reis door Italië, Griekenland, de Franse Riviera en omringende gebieden en landen. Chef Schilo van Coevorden heeft mooie herinneringen aan zonovergoten vakanties in het Mediterraanse gebied en zijn droom was om de Amsterdammers te laten meegenieten van de mooie smaken die hij tijdens deze vakanties proefde. Om zijn droom te verwezenlijken heeft chef Van Coevorden chefs uit Italië en Griekenland aan zijn keukenteam toegevoegd zodat de smaken uit deze zonnige streek nóg meer bij het nieuwe restaurant tot uiting komen.

Pure smaken en smaakexplosies

Ik mocht vorige week proeven van de nieuwe kaart en dat resulteerde in een avond vol met pure smaken, smaakexplosies en voor één avond het gevoel alsof ik me aan de Mediterraanse kust bevond. Wie weleens bij Brasserie Conservatorium heeft gegeten en/of gedronken, weet hoe fraai je altijd zat met de grote glazen pui en de toffe lange bar. BARBOUNIA heeft dezelfde prachtige setting, maar dan aangevuld met Mediterrane decoraties. Ik vind het zo knap dat ze erin geslaagd zijn om de grote open ruimte knus en sfeervol te maken. De grote ruimte staat vol met tafeltjes en ook al zit je gezellig dichtbij je buren, je hebt genoeg privacy en kunt fatsoenlijk met elkaar converseren. Top akoestiek dus!

Wij installeren ons in de comfortabele stoelen en al snel wordt er een bubbeltje voor ons ingeschonken. Die smaakt erg goed bij het mooie brood en olijfolie dat er op tafel staat. Als ik ben aangekomen bij het laatste hapje van het brood krijg ik de tip om nog niet teveel te eten, want er volgt nog heel veel lekkers. Oeps te laat! Niet lang daarna volgt er een parade van kommetjes en schaaltjes en staat onze tafel vol met verschillende dipjes, vers pitabrood, een frisse Griekse salade met op vat gerijpte feta, sardientjes tostada en prosciutto di wagyu. Wat een feest is dit! Lekker dippen en snacken en de vette wagyu is zo heerlijk met de frisse salade. En de sardientjes tostada is één en al umami. Als deze voorgerechtjes een voorbode zijn voor de rest van de avond, zitten we goed!

Pasta deliziosa is het thema van de volgende gang: een prachtige ravioli met ricotta, spinazie en salie. En een penne vodka die lekker pittig is.

Vervolgens mogen we het signatuurgerecht van de chef proberen: de gefrituurde barbounia (Grieks voor rode mul). Het gerecht ziet er prachtig uit en is ook niet normaal lekker. Ik had inderdaad wat minder van het brood vooraf moeten snoepen want van de runderwang met saffraanrisotto wordt zeker geproefd, maar hij gaat niet op. Maar hij is wel heel erg lekker.

Japanners hebben een woord voor het hebben van een tweede maag voor zoetigheden: Betsubara. Zouden de Italianen, Grieken of Fransen ook een dergelijk woord hebben? Dat hebben we zeker nodig voor de prachtige line-up van desserts dat er voor ons verschijnt: cheesecake met vijg en yoghurt, cannoli met ricotta en chocolade, gelato van campari en bloedsinaasappel en Barbounia Affogato. De dessertwinnaar van de avond is de cannoli. De cannoli is zo mooi krokant en geweldig lekker.

Bij BARBOUNIA brengen ze echt de zon op je bord. Je waant je voor even in de Piemontese heuvels, een terras in Nice of aan de Griekse zee. Door de verscheidenheid aan smaken en gerechten, zit er voor iedereen wel wat tussen. En, niet geheel onbelangrijk, ze hebben ook heerlijke wijnen. Mijn favoriet was de pinot noir van Franz Haas, maar ik ben dan ook groot fan van wijnen uit Zuid-Tirol.

Dus als je even wilt ontsnappen aan de Hollandse winter zonder ver te reizen, moet je zeker aanschuiven bij BARBOUNIA.

Check de menukaart

BARBOUNIA
Paulus Potterstraat 50
Amsterdam Zuid | Museumkwartier
Ontbijt | lunch | brunch | aperitivo en diner

Openingstijden BARBOUNIA:
Maandag tot en met zondag van 7.00 uur tot 22.00 uur

Reserveer een tafel

Plan je route naar BARBOUNIA

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Bennies Pop-up is terug en hoe!

Afgelopen voorjaar trakteerde Bennies Amsterdam de Schinkel District in Amsterdam-Zuid al op verschrikkelijk goed eten in een coole setting. Lees...

Sluiten