Pop-up sensatie Bennie’s wordt permanent restaurant

Weet je nog die coole pop-up Bennie’s Amsterdam in het Schinkel District in Amsterdam Zuid?

In december was het nog een gevalletje snel reserveren en erbij zijn voordat het te laat was. Chef Rick Swinkels en zijn team bestierden namelijk tijdelijk een hele gave industriële ruimte op de Helicopterstraat. Gekookt werd er op inductieplaten en een grote Rational oven. Verse pasta werd gefabriceerd op een huis-keuken-tuin pastamachine. Maar de gerechten smaakten er zeker niet minder om. Toen ik er afgelopen december was vertelde chef Swinkels mij het goede nieuws: ze mogen blijven! Januari en februari zou er grondig verbouwd worden om vervolgens in maart de deuren te openen met een volledig gerenoveerde keuken en een vernieuwd interieur.

Op dit moment zitten ze vol in de verbouwing, maar je kunt nu al een tafeltje reserveren voor 24 maart om te lunchen of ’s avonds te happen bij de nieuwe Bennie’s Amsterdam.

Wat kun je verwachten van Bennie’s Amsterdam als je vanaf maart bij ze aanschuift? Ze omschrijven zichzelf als een modern, casual eatery in Amsterdam. Dat wordt dus lekker ongedwongen een vorkje prikken bij een restaurant waar er met passie en veel culinaire ervaring gekookt wordt. Verwacht verder smaakvolle culinaire creaties waarbij er zonder regels gekookt wordt.

Toen wij er waren werden wij getrakteerd op de volgende fijne gerechten:

Burrata, courgette, paprika, aji marisol, XO pijnboompitten en Melba toast

Fried chicken, gerookte paling, mierikswortel, mache crème and coleslaw.

Rogvleugel van de bbq, chervil beurre blanc, wortel en mandarijn

Solero op z’n winters, mango, peer, witte chocolade en kruidnagel.

Ziet er goed uit niet? Dat was het ook! Dus waar wacht je nog op? Reserveren maar!

Bennie’s Amsterdam
Helicopterstraat 28
Amsterdam Zuid | Schinkelkwartier
Lunch | diner

Openingstijden Bennie’s Amsterdam:
Maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 0.00 uur

Plan je route naar Bennie’s Amsterdam

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Chef Schilo van Coevorden brengt Mediterraanse smaken naar Amsterdam met BARBOUNIA

Ga je voor een tafel vol met heerlijke mezze's, ravioli's waar je van blijft eten of een lekker vers visje?...

Sluiten