Batoni Khinkali Amsterdam Georgische dumpling paradijs

Wow, heb je weleens khinkali gegeten? Khin wattes? Dit zijn Georgische dumplings met bouillon erin! Ja je leest het goed. Gorgeous deegbuideltjes gevuld met lekkers. Bij pop-up restaurant Batoni Khinkali kun je terecht voor deze verse deegzakjes gevuld met bouillon en vlees, kaas of champignons.

Zo eet je deze snacks uit Georgië:

khinkali-amsterdam-oost-georgisch-popup khinkali-amsterdam-beukenplein-oost

Maar eerst een kleine opwarmer. Verschillende smeersels komen op tafel. Met rode bonen, spinazie en aubergine.

khinkali-popup-amsterdam-oost

En ik heb meteen mijn lievelings, dat is de aubergine. Dit smaakbommetje is gewoon te yummy voor woorden.khinkali-aubergins-amsterdam-oost

En daar zijn ze, de deegbuideltjes gevuld met vlees, kaas en champies. Ik neem voorzichtig een hap Heel langzaam, want ik ben en bang dat de soep alle kanten op gaat en ook vrees ik dat ik mijn tong verbrand. Maar het gaat goed, want als je jezelf kunt beheersen en de khinkali even laat staan zijn ze perfect op temperatuur. Het deeg is lekker chewy en van binnen is het tasty as hell.

khinkali-dumplings-georgisch-popup-restaurant

Oeh als ik een favoriet moet kiezen wordt het lastig. De dumpling met vlees erin is fijn omdat daar het meeste bouillon in zit, wat de khinkali lekker smeuïg maakt. De kaas heeft minder bouillon, maar is al zo lekker zacht van zichzelf. En de dumpling met champignon heeft lekker veel smaak. Hmm, tja ik denk toch dat die laatste de winnaar is voor mij.

khinkali-amsterdam

En dan verschijnt er wel iets heel bijzonders op tafel: de Acharuli. Een deeghap uit de oven met een hart van kaas en ei. Zodra het gerecht op tafel komt mix je het ei en de kaas met een vork tot een smeuïg geheel. Daarna pluk je stukjes van het deeg af om lekker te dopen in het ei-kaas-mengsel. Mjam!!

khinkali-amsterdam-popup-restaurant Pop up restaurant Khinkali Amsterdam oost

Ok, dit is toch wel een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben als je houdt van ‘eens een keer wat anders’. Batoni Khinkali zit de wintermaanden in het IJsboefje op het Beukenplein, dus wacht zeker niet te lang. Dat is ook de reden dat je hier geen borden en bestek krijgt, want dat mag hier niet. En het feit dat we werden omringd door voornamelijk Georgische foodies, zegt op zich wel genoeg.

Batoni Khinkali Amsterdam`
Beukenplein 5
Amsterdam oost
batonikhinkali.weebly.com

Translate»
Lees vorig bericht:
Jackson Dubois Asian streetfood
Nieuwe spots om Asian streetfood te happen

Asian street food is hot! Niet zo vreemd, want OMG wat is er nou fijner dan je onderdompelen in heel...

Sluiten