De beste oliebollen van Amsterdam De Bakkerszonen pop-up

Oliebollen! Oh yeah ze zijn er weer. Dat moment dat je na maanden geen oliebol aangeraakt te hebben je tanden zet in zo’n heerlijke snack…I love it. Maar dan wel een goeie oliebol, niet zo’n vieze sompige of gortdroge. Maar waar vind je de beste oliebollen van Amsterdam? Want er zijn oliebollenkramen genoeg om uit te kiezen. En ook bakkers en supermarkten verkopen die eindejaarsknallers. Als je echt van oliebollen houdt, haal je ze niet bij de supermarkt, als je dan toch naar de Appie ofzo gaat haal dan alle ingrediënten om ze zelf te bakken.

De beste oliebollen van Amsterdam

Vorig jaar heb ik op mijn dakterras de ballen uit de hete olie lopen hengelen en ze waren super yummy, maar dit jaar hoeft het niet want ik heb de aller beste oliebollen van Amsterdam gevonden. Man oh man wat kun je hier killer oliebollen scoren. Waar dan? Bij De Bakkerszonen op het Beukenplein in Amsterdam Oost. Iedere dag bakken ze hier super verse oliebollen. De bollen zijn niet te doen knapperig van buiten en van binnen zijn de bollen zo zacht. Hun geheim? Ze gebruiken het beste meel en echte roomboter. Johan Hartog, een van de oprichters van De Bakkerszonen liet even zien wat er gebeurt als je hun oliebol pakt en er heel hard in knijpt…behalve een platte oliebol niets, want doordat ze de deegbollen op 180 graden bakken zuigen ze zich niet vol met olie. Aha weer wat geleerd.

Oliebollen pop-up store

Het was een toeval dat De Bakkerszonen op het Beukenplein in Amsterdam Oost terecht kwam. Ze stuitten per ongeluk op het pand waar ooit viswinkel Molenaar zat en nu kun je er tot en met 31 december iedere dag verse oliebollen en appelbeignets kopen.

Bakkerswinkel

Tja als je er dan toch bent, dan proef je natuurlijk ook van de rest van het lekkers. Want naast oliebollen hebben De Bakkerszonen ook brood, boterkoeken, gebakjes en meer. Ik ben a sucker voor desembrood en ik ben hooked aan hun desembrood. Kijk zo hoort desembrood te smaken en te ruiken. Het brood wordt gemaakt van zelfgemaakte desem en gebakken in hun nieuwe bakkerij in Amsterdam Noord. En het goede nieuws is dat De Bakkerszonen in 2017 ook nog te vinden is op het Beukenplein. Want de oliebollen pop-up store wordt omgetoverd tot een vaste bakkerij waar je een kop koffie kunt drinken, maar ook je tassen kunt vullen met vers brood, koekjes, gebakjes en meer tasty baksels.

De Bakkerszonen

Dat zijn Johan Hartog en Martijn Meijer, beiden zonen van een bakker en waar het broodbakken met de paplepel is ingegoten. En eerlijk is eerlijk, dat proef je.

Wil je proeven van de kick ass to die for oliebollen van De Bakkerszonen? Dat kan deze week nog.

Michiel van der Eerde opent nieuw permanent restaurant in Amsterdam Zuid

De beste pizza van Amsterdam eet je hier

De Bakkerszonen pop-up bakkerswinkel
Beukenplein 8
Amsterdam Oost

Bekijk de website

[mapsmarker marker=”285″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Kookboektip voor veelzijdige foodies

Ben je nog op zoek naar een te gek Kerstcadeau voor een (mede)foodie? Dan heb ik dé tip voor je....

Sluiten