Bij de nieuwe RIJKS Pop Up kun je verschrikkelijk goed lunchen (op het terras)

Amsterdam Zuidas heeft er een culinair pareltje bij. Althans voor heel even.

RIJKS Restaurant in het Rijksmuseum krijgt een facelift, dus team RIJKS heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de spulletjes in te pakken en weer uit te laden bij hun tijdelijk nieuw onderkomen op de Zuidas.

Het volledige team, het volledige interieur, het menu..alles is mee en vind je nu aan de Gustav Mahlerlaan in het hart van de kantoortorens en andere wolkenkrabbers. RIJKS Pop Up is een grote en lichte zaak met aan de volledige grote glazen pui hun grote terras. Een spot waar je heerlijk mensen kunt kijken en waar je lekker kunt neerploffen voor een goede lunch, borrel of diner. Want wie weleens bij RIJKS een vorkje heeft geprikt weet dat ze grandioos goed kunnen koken.

Aangezien RIJKS Pop Up middenin het zakelijke district van Amsterdam ligt, focussen ze zich hier op de zakelijke klanten. Dit is dus een lunch en (vrimido)borrelwalhalla. En als je hier aanschuift tijdens lunchtijd, dan sta je ondanks dat je meerdere gangen eet, gegarandeerd binnen 1 uur weer buiten en kun je weer doorgaan met waar je voor de lunch mee bezig was. Tenminste, afhankelijk van hoeveel alcoholische versnaperingen hebt gehad.

RIJKS snackmuur

Gelukkige ikke mocht op de openingsdag van RIJKS Pop Up komen snuffelen en komen proeven. Onder het genot van een drankje en een hapje uit de RIJKS snackmuur vertelde chef Bijdendijk wat zijn visie voor dit tijdelijk restaurant is. De snackmuur is overigens een gimmick die je zeker niet wil missen! Een hapmuur zoals je gewend bent, maar dan gevuld met RIJKS klassiekers waar je van gaat watertanden, zoals de boneless chickenwings, de Hollandse garnaal met aardpeer, mierikswortel en appelhollandaise of de maistartelette.

Vervolgens gingen we aan tafel om te proeven van een paar van hun signatuurgerechten, maar ook van enkele nieuwe creaties. We kregen de St. Jacobsmossel met codium, Willem’s Wermoed vinaigrette en radijs, geitenbok met Nederlandse rijst, komkommer, makreelvinaigrette, Millefeuille van rode biet met Tomasu beurre blanc en peterselie-olie en chocolademousse met cacaosorbet, wortelblad en vanille. De geitenbok had ik toevallig al gehad toen ik bij RIJKS x Quintonil ging eten en ik vond dit toen al een onvergetelijk gerecht. De millefeuille was mij nog onbekend, maar man oh man wat is dit gerecht beregoed. De biet is prachtig gefabriceerd en heeft zo’n mooie zoete en aardse smaak wat de biet zo mooi maakt. En dan die goddelijke beurre blanc van Tomasu sojasaus erbij. Om je bord bij af te likken. En dat heb ik ook gedaan!

RIJKS Pop Up Store

Maar wacht er is meer! Op donderdag en vrijdag kun je lekker culinair shoppen bij de RIJKS Pop Up Store. Je kunt je tassen vullen met heerlijkheden zoals kazen van Fromagerie L’Amuse, zuurdesembrood van Wils Bakery Café of Urker TA’IM vissaus uit de Noordzee. Maar check ook even de spullen die eerder door het team van RIJKS met veel plezier zijn gebruikt, zoals zoals stadsplanken, borden en sloven. En wil je een kookboek van chef Joris Bijdendijk voor een prikkie op de kop tikken? Dan moet je zeker even neuzen in de pop-up winkel.

Restaurant RIJKS op de Museumstraat gaat in oktober van dit jaar weer open en dan verhuist het team weer terug naar hun oude stekkie, dus als je de pop-up niet wilt missen moet je snel zijn!

RIJKS Pop Up
Gustav Mahlerplein 1b
Amsterdam Zuid | Zuidas
Lunch | borrelen | diner | fijn terras

Reserveer nu je tafel

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag en woensdag van 11.30 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 20.30 uur
Donderdag en vrijdag van 11.30 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.30 uur
Zaterdag van 17.00 uur tot 20.30 uur
Zondag gesloten

Plan je route naar RIJKS POP UP

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
9 nieuwe terrassen waar je ’s avonds goed kunt eten

De zomer is terug! Yay! Een goed excuus om even lekker een vorkje buiten de deur te prikken. Lees verder

Sluiten