9 nieuwe terrassen waar je ’s avonds goed kunt eten

De zomer is terug! Yay! Een goed excuus om even lekker een vorkje buiten de deur te prikken.

En toevallig zijn er een paar hele fijne nieuwe terrassen geopend in Amsterdam waar je lekker ’s avonds heerlijk kunt tafelen. Er zitten zelfs twee leuke terrassen aan het water bij. Als dat je zomer in eigen stad niet te gek maakt, weet ik het ook niet meer.

Bar Gui

New kid in town Bar Gui is een hele knappe zaak op de plek waar voorheen bruine kroeg De Fles zat. Binnen ziet de zaak er gelikt uit, maar je kunt ook buiten zitten. Nog wel op het oude terrasmeubilair van De Fles, maar met zo’n geweldig uitzicht over de gracht en geweldig eten, maakt dat helemaal niet uit! Chef en eigenaar Guillaume de Beer kookt bij Bar Gui zoals hij in zijn beginjaren deed toen hij nog rock en rolde bij Restaurant Daalder. Denk aan no nonsense gerechten met heerlijke sausjes die je doen verlangen naar meer. Ik vermoed dat zijn crêpe met gezouten karamel, appeltjes en parfait van Hollandse vanille een favoriet van velen gaat worden.

NAZKA

Peruaans restaurant NAZKA lijkt maar beter en beter te worden. De gerechten zijn niet alleen kunstwerkjes om te zien, maar ze zijn ook niet te versmaden. Tegenwoordig hebben ze een heel fijn terras waar je heel erg goed kunt beginnen met wat oesters en een aperitief. Op frissere zomeravonden kun je daarna verhuizen naar binnen, maar op zwoele dagen kun je ook lekker buiten verder gaan. Doordeweeks kun je naast hun vier- of zesgangenmenu ook á la carte eten.

De Willem

In de Haarlemmerpoort huist tegenwoordig een culinaire plek; De Willem. Chef Jef van Hout (eerder stond hij in de keuken van Bord’Eau en Taiko en hij was de eigenaar van French Connection) en zijn team koken met een Japanse twist. Het terras van het café heeft een mooi terras dat uitkijkt op het water en is een ideale plek om een zomerse avond door te brengen.

Gitane

Ga met Chef Angelo Kremmydas mee op culinaire zwerftocht langs het Mediterraans gebied en het Midden-oosten. Gitane is een knappe en gezellige buurtspot, maar dan wel eentje waar je bijzonder goed kunt eten. Het terras is knus en de vele bomen bieden bescherming tegen de warme zon.

Café Maurits

Café Maurits valt met haar mooie houten kozijnen en gezellig terras gelijk op aan het voor de rest ongezellige Hoofddorpplein. Hun terras is een uitstekende plek voor een uitgebreide borrel (neem vooral de krokante kip crackling met vadouvanmayonaise) of een diner.

KID

Fried chicken freaks komen bij KID flink aan hun trekken. Hun terras heeft een lekker avondzonnetje waar je kunt smikkelen van crispy fried chicken wings, tsukune (spies van gehakt gemaakt van eendenvlees, kip en rundvlees), entrecôte met Indonesische kokoscurry en crispy chicken sandwiches. Mijn favoriet is de crispy sichuan chicken sandwich.

Felperlaan

Het groezelige pizzeria’tje op de hoek van de Postjesweg en de Hoofdweg is omgetoverd tot een knappe zaak. Felperlaan heeft een overzichtelijke borrel- en avondkaart waar vast wel iets lekkers tussen zit waarvan je kunt knabbelen op hun terras met avondzon.

Buurtcafé De Tros

Buurtcafé De Tros is een buurtkroeg 2.0. Goed eten, fijne bediening en een goede sfeer. Het knusse terras is een goed voor borrel of diner in de zon.

Café Restaurant Metro

Café Restaurant Metro is het jongere zusje van restaurant Entrepot. Op het industriële terras kun je zowel ’s middags als ’s avonds heel erg goed een vorkje prikken.

Hoofdfoto: het terras van De Willem

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Gitane Amsterdam

Op de plek waar jarenlang de Golden Brown Bar zat, zit nu bar restaurant Gitane Amsterdam. Lees verder

Sluiten