Bizar lekkere Vietnamese broodjes en gerechten van Chef’s Table chef (permanent gesloten)

Bistro Zebra in Amsterdam Oost is denk ik het best bewaarde geheim van 2017. Dit te cute bistro’tje in Oost is nog best onbekend bij velen. En dat is geheel onterecht want dit sympathieke tentje is gewoon te leuk om niet aan te schuiven voor wat lekkers.

Direct reserveren bij Bistro Zebra

Cafe restaurant Bistro Zebra

Bistro Zebra doet niet zo moeilijk

Wat ik zo ontzettend tof vind aan Bistro Zebra is dat ze niet mee doen aan een hype of van de daken schreeuwen dat ze de allerbeste wat dan ook hebben. Zo staat de banh mi op de kaart omdat eigenaar Erik van Genderen de afgelopen tien jaar in Australië heeft doorgebracht en je de Vietnamese buns op iedere straathoek kunt vinden en niet omdat Vietnamees ofzo het goed doet. ‘Die moesten gewoon op de kaart,’ vertelt Erik. En het Oosterse broodje is gruwelijk goed. ‘Het broodje komt van de Bakkers Oost,’ En bij doorvragen kom ik erachter dat de paté ook gewoon huisgemaakt is en het geroosterde varkensvlees is bizar mals. Helaas dat dit fijne broodje er minder mooi uit ziet op de foto want hij is echt te lekker.

Bistro Zebra Amsterdam Oost

Chef’s Table gerechten

Erik vertelt mij dat hij ooit begon als afwasser in de keuken. Op een gegeven moment belandde hij in de keuken van De Duvel. Op zich niet een plek waar ze super spannend koken, maar toevallig werkte er een chef daar in de keuken dat jarenlang bij Le Garage in de keuken had gestaan. Hij was dat koken op hoog niveau een beetje zat en stond daarom in de keuken van De Duvel een beetje zijn ding te doen. Maar hij vond het wel super leuk om Erik de kneepjes van het vak te leren. En blijkbaar had Van Genderen talent. Een paar jaar later hielp hij mee het populaire restaurant Blauw aan de Wal op te zetten en stond hij daar in de keuken. Vervolgens bracht hij ongeveer tien jaar door down under waar hij in aanraking kwam met de Aziatische keuken en nu is hij terug in Amsterdam met zijn Bistro Zebra waar ze dit soort kunstige bordjes op tafel toveren.

 Bistro Zebra chocolade mousse

Ik vraag Erik naar waar hij zijn inspiratie van krijgt. ‘Ik lees veel kookboeken,’ vertelt hij me. ‘Het laatste boek waar ik uit aan het koken ben is van Tim Raue. Ken je hem?’ En of ik Tim ken. De Duitse chef die een Chef’s Table aflevering wist te vullen met zijn levensverhaal over zijn slechte jeugd en zijn weg naar de top waarbij hij een aha moment krijgt zodra hij in aanraking komt met de Aziatische keuken. ‘Dus je kookt gewoon gerechten van Chef’s Table chefs?’ Vraag ik Erik. ‘Ehh eigenlijk wel ja. De Venison Massaman curry met Chinese artichoke staat op de kaart.’ weet hij te vertellen. En dat is best wel cool!

Bistro Zebra Amsterdam Oost restaurant

Kijkje in de keuken bij Bistro Zebra

Dinsdagavond is dé avond dat het hele keukenteam van Bistro Zebra met z’n allen in de keuken staat. Op deze dag van de week testen ze gerechten uit en freestylen ze erop los met z’n drietjes. En ik mag een kijkje nemen in de keuken.

In de keuken zijn Joost (voorheen werkzaam bij Wilde Zwijnen) en Daan (voorheen o.a. Beluga) al lekker bezig met kleine kunstwerkjes maken.

Dus als je nog niet bij Bistro Zebra bent geweest zou ik zeggen ga! Echt hier moet en wil je geweest zijn. Je kunt er al vanaf 11.30 uur terecht voor een (uitgebreide) lunch. En je kunt het zo gek maken als je wilt. Ze hebben wat kleinere gerechten om van te snoepen, maar je kunt ook gaan voor een verrassingsmenu. Voor € 30.= krijg je drie gangen. Vega? Geen probleem, ze koken bij Bistro Zebra veel met groenten en toveren zo een lekker vega gerecht voor je op tafel.

Uit eten Amsterdam Oost Bistro Zebra


Bistro Zebra
Valentijnskade 34
Amsterdam Oost
Tel: 020-303 0603
Lunch | brunch | borrelen | diner | terras

Openingstijden Bistro Zebra:
Dinsdag tot en met zaterdag van 11.30 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”386″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Sushito West Amsterdam
Sushito West nieuwe spot om een poké bowl of sushi roll te scoren in de JP Heije

Sushito West maakt zich op om Amsterdam West te bekogelen met hun kleurrijke Hawaiiaanse poké bowls en sushi burritos. Lees verder

Sluiten