Vandaag worden mijn signature bowl en bun gelanceerd! Kom je hem proberen?

Bowls & Buns vroeg mij of het mij leuk leek om voor hen een bySam signature bowl en bun te bedenken. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken. Let’s go! En zo belandde ik met eigenaresse Anne-Tu aan de ‘tekentafel’.

Momofuku inspired bun

Het leek me fantastisch om de hoisin shiitake bun te recreaten die ik vorig jaar maart bij Momofuku Noodle Bar in New York at. In eerste instantie was ik teleurgesteld toen ik erachter kwam dat ze de alom bekende Momofuku pork belly bun van de kaart hadden gehaald. Dan maar die hoisin shiitake bun dacht ik, je moet toch wat. Maar zodra ik mijn tanden in de bun zette was ik verkocht. David Chang is niet alleen koning van de pork belly bun, hij is de held van iedere bun! Een broodje zo zacht als een wolkje, smokey shiitake die umami to the max zijn, krokante uitjes, zoetzure komkommer en dan die hoisinsaus. Wauw, gewoon wauw. Deze bun was zo fijn dat ik wilde huilen van geluk. En deze wilde ik dus proberen na te maken.

Bowls and Buns bySam

Zo ziet de Smokey Shiitake Bun eruit

Comfort-miso-much bowl

Voor de bowl wilde ik sowieso zacht gegaarde aubergine met miso. Ik ontdekte recentelijk dat wanneer aubergine en miso elkaar ontmoeten ze op slag verliefd worden en met elkaar trouwen. Het is gewoon a perfect fit. Uiteraard moest die heerlijke umami gerookte shiitake ook in de bowl. Bosuitjes, frisse radijs, knapperige worteltjes, kraakverse rodekool, spinazie en sesamzaadjes eroverheen. Om het helemaal af te maken bedacht ik een tahini-yoghurt-dressing.

Anne-Tu en ik gingen van de ‘tekentafel’ naar hun keuken bij Bowls & Buns in Market 33 en de bun en bowl gingen in de test. Zo leuk om een middagje mee te draaien in zo’n professionele keuken. Ok, 9 van de 10 keer sta je alleen maar in de weg en uiteraard kon ik totaal niets vinden, maar het was te gek. Een beetje meer mirin, wat tahini erbij…en na een tijdje hadden we het, de perfecte Smokey Shiitake Bun en Comfort-miso-much-bowl.

Hier wil je toch je tanden in zetten?

Bowls & Buns bySam

Dusss wil je mijn bowl en bun proberen? Hop op naar Bowls & Buns bij het Hoofddorpplein, want ze zijn de aankomende drie maanden exclusief verkrijgbaar bij hun nieuwste locatie in Amsterdam Zuid. Oh en het leuke is dat je mijn signature bowl en bun ook als combo kunt bestellen.

Je kunt de bowl en bun natuurlijk ook gewoon laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.

Bowls & Buns
Hoofddorpweg 17
Amsterdam Zuid | Hoofddorppleinbuurt
Lunch | diner | take out | delivery

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Bowls & Buns

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Bowls & Buns 52.351000, 4.850400

Tags: Bowls in Amsterdam Zuid | bao buns in Amsterdam Zuid | nieuwe Bowls & Buns bij Hoofddorpplein in Amsterdam Zuid | gezond eten bij Hoofddorpplein | afhalen of thuis laten bezorgen in Amsterdam Zuid

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Wereld Komkommerdag
Bij deze bar betaal je je G&T met een komkommer. Ja echt!

Morgen is het Wereldkomkommerdag, de dag dat onze groene kromme vriend in de schijnwerpers staat. Read more

Sluiten