Vandaag worden mijn signature bowl en bun gelanceerd! Kom je hem proberen?

Bowls & Buns vroeg mij of het mij leuk leek om voor hen een bySam signature bowl en bun te bedenken. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken. Let’s go! En zo belandde ik met eigenaresse Anne-Tu aan de ’tekentafel’.

Momofuku inspired bun

Het leek me fantastisch om de hoisin shiitake bun te recreaten die ik vorig jaar maart bij Momofuku Noodle Bar in New York at. In eerste instantie was ik teleurgesteld toen ik erachter kwam dat ze de alom bekende Momofuku pork belly bun van de kaart hadden gehaald. Dan maar die hoisin shiitake bun dacht ik, je moet toch wat. Maar zodra ik mijn tanden in de bun zette was ik verkocht. David Chang is niet alleen koning van de pork belly bun, hij is de held van iedere bun! Een broodje zo zacht als een wolkje, smokey shiitake die umami to the max zijn, krokante uitjes, zoetzure komkommer en dan die hoisinsaus. Wauw, gewoon wauw. Deze bun was zo fijn dat ik wilde huilen van geluk. En deze wilde ik dus proberen na te maken.

Bowls and Buns bySam

Zo ziet de Smokey Shiitake Bun eruit

Comfort-miso-much bowl

Voor de bowl wilde ik sowieso zacht gegaarde aubergine met miso. Ik ontdekte recentelijk dat wanneer aubergine en miso elkaar ontmoeten ze op slag verliefd worden en met elkaar trouwen. Het is gewoon a perfect fit. Uiteraard moest die heerlijke umami gerookte shiitake ook in de bowl. Bosuitjes, frisse radijs, knapperige worteltjes, kraakverse rodekool, spinazie en sesamzaadjes eroverheen. Om het helemaal af te maken bedacht ik een tahini-yoghurt-dressing.

Anne-Tu en ik gingen van de ’tekentafel’ naar hun keuken bij Bowls & Buns in Market 33 en de bun en bowl gingen in de test. Zo leuk om een middagje mee te draaien in zo’n professionele keuken. Ok, 9 van de 10 keer sta je alleen maar in de weg en uiteraard kon ik totaal niets vinden, maar het was te gek. Een beetje meer mirin, wat tahini erbij…en na een tijdje hadden we het, de perfecte Smokey Shiitake Bun en Comfort-miso-much-bowl.

Hier wil je toch je tanden in zetten?

Bowls & Buns bySam

Dusss wil je mijn bowl en bun proberen? Hop op naar Bowls & Buns bij het Hoofddorpplein, want ze zijn de aankomende drie maanden exclusief verkrijgbaar bij hun nieuwste locatie in Amsterdam Zuid. Oh en het leuke is dat je mijn signature bowl en bun ook als combo kunt bestellen.

Je kunt de bowl en bun natuurlijk ook gewoon laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.

Bowls & Buns
Hoofddorpweg 17
Amsterdam Zuid | Hoofddorppleinbuurt
Lunch | diner | take out | delivery

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur

[mapsmarker marker=”34″]

Tags: Bowls in Amsterdam Zuid | bao buns in Amsterdam Zuid | nieuwe Bowls & Buns bij Hoofddorpplein in Amsterdam Zuid | gezond eten bij Hoofddorpplein | afhalen of thuis laten bezorgen in Amsterdam Zuid

Translate»
Lees vorig bericht:
Wereld Komkommerdag
Bij deze bar betaal je je G&T met een komkommer. Ja echt!

Morgen is het Wereldkomkommerdag, de dag dat onze groene kromme vriend in de schijnwerpers staat. Lees verder

Sluiten