Café Cliché het restaurant van Sidney Schutte, chef Librije’s Zusje, is open!

Café Cliché het nieuwe laagdrempelige restaurant van chef Sidney Schutte (bekend van Librije’s Zusje) is nu open in Amsterdam Oost. Op de plek waar voorheen restaurant Bijvangst zit op de Middenweg vind je nu het funky en relaxte huiskamerrestaurant van chef Schutte.

Café Cliché ongecompliceerde brasserie

Terwijl chef Schutte met name bekend staat om zijn fancy en Instagramwaardige gerechten bij sterrenzaak Librije’s Zusje eet hij dit soort kunstige dingen (niet altijd) thuis. Maar wat eet hij dan thuis wel? Oftewel wat zou hij je voorschotelen als je bij hem aan de keukentafel zou aanschuiven? Dat kun je meemaken bij Café Cliché. Een ontspannen en laagdrempelige brasserie waar een huiselijke sfeer heerst en je gewoon kunt aanwaaien wanneer en zoals je wilt. De gerechten zijn niet al te gecompliceerd, maar wel smaakvol en gewoon goed. Je kunt er bijvoorbeeld een burger happen of een lekker stukje vlees of vis.

Café Cliché Amsterdam restaurant

Chef’s Table

Als je het pand aan de Middenweg een beetje kent weet je dat het geen klein pandje is. Het restaurant heeft twee verdiepingen. Er is zelfs een speelkamer voor de mini-me’s en er is plek voor 120 man. En geheel volgens de trend van nu; er is ook een chef’s table. Sidney heeft en zijn zakenpartner Marco Doeleman bedachten het concept. Kingkongs was verantwoordelijk voor de uitwerking van het interieurontwerp. En dikke like voor de uitvoering, want het interieur ziet er met het mooie leer, stoer hout en gave objecten te gek uit.

Restaurant brasserie Café Cliché

Overigens staat Schutte niet zelf achter het fornuis. Als je plaats neemt aan de chef’s table heb je een tête à tête met chef David Baxter. Chef Baxter komt oorspronkelijk uit Londen en werkte voorheen bij La Rive in het Amstel Hotel en restaurant Madam in de A’DAM Toren.

Zoete inval

Reserveren bij Café Cliché is niet nodig, gewoon binnenwandelen als je trek hebt in wat lekkers te eten. Sterker nog, reserveren is niet mogelijk. Gastvrouw Berber Vergeest (tevens ook de vriendin van chef Baxter) vindt vast een mooi plekje voor je. Alleen voor grote groepen maken ze een uitzondering, die kunnen wel reserveren bij dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oost.

Café Cliché
Middenweg 35
Amsterdam Oost
Lunch | brunch | drinks | diner

Openingstijden Café Cliché:
Maandag van 17.00 uur tot 22.30 uur
Dinsdag en woensdag gesloten
Donderdag en vrijdag van 17.00 uur tot 22.30 uur
Zaterdag en zondag van 11.30 uur tot 22.30 uur

Foto’s gespot op Misset Horeca

[mapsmarker marker=”37″]

Tags: chef van Librije’s Zusje opent restaurant in Amsterdam Oost | Sidney Schutte opent restaurant Café Cliché een laagdrempelige brasserie op de Middenweg | nieuw restaurant op de Middenweg | Bijvangst is weg, hiervoor in de plaats Café Cliché

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Amsterdam Oost Jacobsz
Restaurant Jacobsz great food and impeccable service in Amsterdam East

Restaurant Jacobzs is one of my favorite restaurants in the east of Amsterdam. Lees verder

Sluiten