Cafe de Bazel

Je zou er zo voorbij zoeven (als je dat al niet tig keer hebt gedaan), maar Cafe de Bazel in het Stadsarchief is een beroep op je fietsremmen meer dan waard. Al een jaar zit dit café waar je een wel heel erg fijne sandwich kunt happen verscholen in het Stadsarchief op de Vijzelstraat.

Ok op het eerste gezicht nodigt de ruimte vanwege de vele hoekjes niet uit om neer te ploffen, maar daar gaan ze wat aan doen. Het interieur dat er nu staat gaat eruit (dus als je nog een inboedel zoekt) en er komen nieuwe tafels ten stoelen die het geheel knusse en kick back and relax proof maken.

Werkplek Cafe de Bazel

Sowieso is Cafe de Bazel een fijne plek om het scherm van je laptop omhoog te klappen. Beneden kun je terwijl de stad voorbij trekt wegtikken, maar boven kun je verdwijnen in de comfy bank of plaatsnemen aan de lange tafel. En er komen meer stopcontacten zodat je met gemak je laptop kunt inpluggen.

cafe-de-bazel-amsterdam-centrum

Desembroodjes bij Cafe de Bazel

Op de kaart staan salades, desemboterhammen belegd met vanalles lekkers, soepjes en warme maaltijden. Ik had de desemsandwich met zalm en mocht een hap stelen van de desemsandwich met kip. Woah wat een brood echt niet te filmen lekker. En zowel de zalm als de kip gaan er goed in. Alles bij Cafe de Bazel wordt overigens huisgemaakt.

Cafe de Bazel (in het Stadsarchief)
Vijzelstraat 32
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | koffie

Translate»
Lees vorig bericht:
101 Gowrie Chef Alex Haupt Amsterdam
Chef Alex Haupt invites Braden Perkins

De eerste keer dat ik Alex Haupt ontmoette was bij Ron Gastrobar Oriental. Daar mocht ik proeven van zijn Oosterse...

Sluiten