Ramen Ya voor een kom huisgemaakte ramen noodlesoep

Restaurant Ramen Ya serveert uhm ja ramen noodlesoep. Je vindt dit ramenrestaurant (ya is het Japanse woord voor restaurant heb ik me namelijk laten vertellen) midden op De Wallen. Duik de trap af en je komt in een grote ruimte waar half ronde banken plaats bieden aan hongerige eters op zoek naar een comforting bowl of ramen.

Direct reserveren bij Ramen-Ya

Homemade ramen

Wat Ramen-Ya anders maakt dan andere ramenrestaurants is dat ze hun alles zelf maken. De meeste restaurants maken de broth zelf, maar kopen hun ramennoedels in. Bij Ramen-Ya maken ze zelfs de deegslierten en de tare (smaakmaker) from scratch. Verser dan vers krijg je het wat dat betreft niet én hun noodles bevatten ook geen MSG of andere gekke toevoegingen. Best wel fijn dus.

Ramen Ya restaurant Amsterdam

Tonkotsu ramen

Je hebt heel veel verschillende soorten ramen. Verschillende bouillons, tares en toppings. Heel erg leuk natuurlijk, maar af en toe geeft het ook wat keuzestress. Vooral toen ik begon met ramen eten duizelde het me, waaah wat moest ik bestellen. En Ramen-Ya maakt de keuze niet makkelijker, want je kunt hier je eigen bowl of joy samenstellen. Wat dat betreft is het soms makkelijker als je kunt kiezen uit vega of met vlees.

Ramen noodles ramen ya noedels

Inmiddels heb ik ontdekt dat ik a sucker ben voor tonkotsu ramen. Een ramen dish op basis van een bouillon dat getrokken is van varkensbotten. Deze broth is lekker dik en bijna melkachtig. Wat betreft de tare, ben ik fan van miso. En qua topping cha siu please! Ook het halve zachtgekookt eitje mag niet ontbreken.

De tonkotsu is bij Ramen Ya echt heel erg fijn. Lekker diep van smaak en nice and creamy. Wel vind ik dat hij af en toe een paar graden warmer mag.

Een fijne plek dus om neer te strijken als je last hebt van een serious craving for ramen noodlesoep.


Ramen Ya
Oudezijds Voorburgwal 236
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner

Openingstijden:
Dagelijks van 12.00 uur tot 22.00 uur

Translate»
Lees vorig bericht:
Cafe de Bazel

Je zou er zo voorbij zoeven (als je dat al niet tig keer hebt gedaan), maar Cafe de Bazel in...

Sluiten