Capital Kitchen nieuwe bar restaurant op de Wibautstraat

Capital Kitchen zou zomaar je nieuwe hang out spot kunnen worden.

’s Morgens vroeg een bakje koffie terwijl je je laptop open slaat, gezellig lunchen in een mooie setting, borrelen of dineren. Het kan allemaal bij het nieuwe Capital Kitchen in Capital C op de Wibautstraat. Maar hé hoor ik je denken, dat pand was er toch al en er zat toch al een restaurant in? Ja klopt, Capital C is niet nieuw, maar destijds was het horecadeel uitbesteed aan Stan & Co. Maar nu heeft Capital C het restaurant in eigen beheer en om dit vorm te geven hebben ze alles uit de kast getrokken om er een te gek concept neer te zetten.

Wijngoeroe Harold Hamersma heeft zich over de wijnkaart gebogen en Ronald Giphart heeft zich ontfermd over de bierkaart. Verwacht hier overigens geen wijnkaart zoals je gewend bent, maar laat je vooral verrassen door de Drinks menu waarop je drankjes van kefir tot huisgemaakte kombucha op aantreft.

Stylist en designicoon Maarten Spruyt is verantwoordelijk voor het in het oog springende interieur van het restaurant. Met hulp van design-kunstenaars Joep van Lieshout en Maarten Baas heeft hij gezorgd voor een geweldige ervaring van gasten. Wanneer je neerstrijkt bij Capital C moet je het gevoel krijgen dat je je in de ‘innerlijke mens’ bevindt. Als je dat eenmaal weet zie je opeens de grappige knipogen naar het binnenste van je lichaam.

De keuken

In de keuken van Capital Kitchen zwaait creative chef Dave Wijnschenk de scepter. Dave is fan van hyper-lokaal wat betekent dat alle producten waarmee het keukenpersoneel werkt uit en rond (groot) Amsterdam komen.


Probeer zeker eens zijn huisgemaakte filet americain van dubbeldoel Beemster-koeien (met gebakken kappertjes, bieslook en croutons van zuurdesembrood van stadsbakkerij As), zijn geroosterde bloemkool uit West Friesland met een romige bloemkool crème (gecombineerd met miso en sjalotten) en zijn sukadevlees (mijn favoriet).

Eventlocatie en werkplek

Ook als je nog op zoek bent naar een spot voor je evenement, vergadering, sparringssessie, feestje of een plek om je laptop open te klappen zit je bij Capital C goed. Ze hebben meerdere eventruimtes, vergaderruimtes en zelfs een giga glazen koepel op het dak laten zetten waar je wel heel erg goed een feestje kunt geven. DJ David Guetta heeft er al eens een keer het dak er figuurlijk afgeblazen met een besloten feestje.

Capital Kitchen
Weesperplein 4A
Ontbijt | lunch | koffie | borrel | diner | werkplek | eventspot
Amsterdam Centrum

Openingstijden Capital Kitchen:
Maandag tot en met woensdag van 10.00 uur tot 22.00 uur
Donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 0.00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Plan je route naar Capital Kitchen

Ook interessant

Nieuw restaurant in Capital C | nieuw restaurant in Amsterdam Centrum | nieuwe hotspot in Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Ravioli pop up concept store Rue de Ravioli Amsterdam
Rue de Ravioli nieuwe pop-up en delicatessenzaak van Robert Kranenborg

Ravioli, kleine deegkussentjes gevuld met heel veel smakelijk genot en vreugde, wie houdt er nou niet van? Lees verder

Sluiten