Cha House nieuwe Asian hotspot in Oost

Dim sum eten of een kom ramen noodlessoep eten in Amsterdam Oost is nog best een opgave. Je struikelt nou niet bepaald over de goede Chinese en Japanse restaurants in Oost. Maar er gloort hoop aan de horizon voor dim sum fanaten en suckers for ramen noodles. Zij kunnen namelijk sinds een paar weken hun cravings stillen bij restaurant Cha House op de Linnauesstraat in Amsterdam Oost. Bij deze funky new spot kun je je namelijk storten op Asian streetfood.

Direct reserveren bij Cha House

Chinees-Japans restaurant Cha House

Restaurant Cha House (cha is overigens thee in het Chinees) combineert Japanse sushi en ramen noodles met Chinese dim sum. In eerste instantie dacht ik dat ik te maken had met een gevalletje keuze-fobie, maar wat bleek? Chef Vaion (of Vai) komt zelf uit Hong Kong (het eiland Macau om precies te zijn) en de Kantonese keuken is hem uiteraard bekend.

Daarnaast heeft hij veel ervaring in de keukens van Japanse fine dining restaurants in Japan, Londen en heeft hij gewerkt in het allereerste Aziatische fusion restaurant in Bristol. En bij restaurant Cha House kun je dus smikkelen van een combi van de Chinese keuken en Japanse gerechten.

Dim sum Amsterdam Cha House

Dim sum, huisgemaakt en zonder troep

Het fijne aan de dim sum van restaurant Cha House is dat ze alles zelf maken. De vulling van de sui mai (gestoomde varkens dumplings) wordt bijvoorbeeld zoals het hoort met de hand gesneden. Hierdoor zijn de Chinese snacks extra delish en je weet ook zeker dat er geen gekke toevoegingen zoals MSG in zit.

Asian restaurant Amsterdam Cha House

Ramen noodles met een Kantonees tintje

Man oh man wat ben ik gek op een goede ramen noodlessoep. Zo ben ik fan van de ramen van Taka Japanese Kitchen, maar ook bij Cha House weten ze een killer ramen op tafel te toveren. En het leuke aan deze ramen is dat de Kantonese chef er een eigen draai aan heeft gegeven. Toen ik de eerste hap nam van de cha siu was het a trip down memory lane, de cha siu is Cantonese style. En voor de kenners of geïnteresseerden: Kantonese cha siu is varkensvlees gespiced met een marinade van hoisinsaus, sojabonenpasta, sojasaus, five spices, maltose en honing. En deze to die for pork zwemt dus bij Cha House in de ramensoep. Persoonlijk vind ik deze versie vele malen lekkerder dan de ‘gewone’ cha siu, dus ik ben fan van deze variant.

Ramen noodle Amsterdam Cha House restaurant

Tokotsu ramen

We hebben de tonkutsu ramen besteld, dit is een ramen noodlesoep op basis van varkensbouillon. Bij de meeste ramenrestaurants is deze broth vet en troebel, maar bij Cha House is hij veel helderder van kleur en minder vet. Gelukkig is er aan smaak geen gebrek. Ondanks dat ik fan ben van de bijna melkachtige bouillon die je normaal gesproken geserveerd krijgt, vind ik deze versie ook niet verkeerd. Hij is lekker diep van smaak (heeft ook 35 uur getrokken) en ook vind ik de gedachten erachter te gek. Japanners drinken meestal hete thee naast hun kommetje ramen, maar Nederlanders drinken meestal koude dranken om hun noodles weg te spoelen. Het vette van de bouillon gaan niet altijd even goed samen met de kou van de drank, dus besloot hij de broth minder vet te maken. The man has got a point there.

Cha House voor een goede Asian hap

We snacken nog even een niet normaal grote tempura gamba (zo vers en krokant van buiten) om het af te leren en rollen naar buiten. Restaurant Cha House is een must try als je houdt van Asian streetfood snacken. Het interieur alleen vind ik al een beleving. Tig lucky cats op een rij lokken je met hun pootjes naar binnen, funky Mao-wallpaper, te gekke wall art met een giant tiger en een muur vol met waaiers. En wat een lieve mensen zitten er achter deze plek. Mij vind je hier zeker vaker terug!

Cha House
Linnaeusstraat 18
Amsterdam Oost
Drinks | dinner

Openingstijden:
Iedere dag (behalve dinsdag) geopend vanaf 17.00 uur

[mapsmarker marker=”287″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Gebak taart zoet sticky fingers
Sticky Fingers Amsterdam nieuwe sweetness heaven

Het regent kleine mooie gebakjes, muffins met glazing, verse croissantjes, sticky kokosmakronen, zachte pretzels en nog meer lekkers bij het...

Sluiten