Tannay, nieuw restaurant van de Carons met zoon van Franse wijnmakers als chef

Het nieuwe restaurant Tannay vind je op één van de gezelligste hoekjes van Amsterdam.

Het 17e eeuwse monumentale pand met trapgevel is van buiten al adembenemend mooi en ook binnen stikt het van de historische elementen. Zittend op het terras kijk je uit over het water en op een dottig wit bruggetje dat zo uit een oude prentenboek komt. Dit hoekje is en blijft een plaatje om te zien. Al sinds 1824 fungeert dit pand als horecagelegenheid. Bekende chefs zoals Alain Caron, Jean Bennington en John Sistermans hebben hier in de keuken gewerkt. In 2020 besloot tv-chef Caron de plek waar hij ooit zijn culinaire carrière in Amsterdam begon over te nemen. De afgelopen maanden hebben ze het pand verbouwd waarbij vele originele elementen van het pand in ere zijn hersteld en is het restaurant heropend onder een nieuwe naam: Tannay. De naam is een verwijzing naar Coteaux Tannay in de Bourgogne. Wat deze appellatie (geografisch vastgelegd wijngebied) te maken heeft met het restaurant? Nou dit is nou precies waar chef Thomas Demuth vandaan komt. Chef Thomas is opgegroeid tussen de wijngaarden die ten oosten van Pouilly Fumé op de rechtoever van de Loire liggen. Sterker nog, zijn vader maakt hier nog steeds wijn! Thomas en Alain hebben samen gewerkt aan een mooie kaart waar de herkomst van chef Demuth mooi naar voren komen.

Je kunt iedere dag van de week bij restaurant Tannay aanschuiven voor een vijf gangen chef’s menu, maar je kunt ook à a carte eten.

Als je plaats neemt aan de chef’s table, kun je de witte brigade aan het werk zien terwijl je geniet van hun kookkunsten.

En met die kookkunsten van het keukenteam van Tannay zit het wel snor, want wat kun je hier crimineel goed eten. De gerechten zijn smaakvol, licht en mooi in balans. Één voor één culinaire traktaties waar ik geen genoeg van kan krijgen. Neem bijvoorbeeld het gerecht met bonen, een smakelijk geheel met knapperige boontjes (waaronder coco de Paimpol) en kaviaar. Of de langoustine met tagliolini en een onwaarschijnlijk lekkere bisque. Dit is echt een restaurant waar je terug blijft komen zo goed is het.

Tannay
Zandhoek 14
Amsterdam West | Westelijke Eilanden
Diner | fijn terras

Openingstijden Tannay:
Maandag tot en met zondag vanaf 18.00 uur

Plan je route naar Tannay

Ook interessant:

Bekijk de Instagram feed van Tannay

Tannay nieuw restaurant van Alain Caron | restaurant De Gouden Reael is verbouwd en heeft een nieuwe naam en een nieuwe chef | zoon van Franse wijnmakers nieuwe chef bij restaurant Tannay in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Chef Angelo Kremmydas opent Massalia restobar op het Beukenplein

Massalia restobar is het allernieuwste en spannende project van chef Angelo Kremmydas. Lees verder

Sluiten