9x de lekkerste culinaire wandelingen in Amsterdam

Nu gasten niet verder tot aan de deur of het raam mogen bij restaurants zoeken mensen heil in de culinaire wandelingen.

Gewapend met een speciaal ticket langs verschillende spots waar een natje en een droogje op je staan te wachten is dé manier geworden om toch nog een beetje het gevoel te hebben uit eten te gaan. Daarnaast is het ook een fantastische manier om de horeca-ondernemers te steunen. Het is ook fantastisch om te zien hoe horecazaken hun krachten bundelen en gezamenlijk een wandeling met wat lekkers te eten aan bieden. Dus wil je weer eens een beetje een vorkje buiten de deur prikken, neem dan deel aan een wandeling met een culi tintje. Hieronder een lijstje van de wandelingen waar je uit kunt kiezen voor Amsterdam.

East side Easter run met Foer, Scheepskameel, Coulisse, Entrepot, Stadsbakkerij As en Gebr. Hartering

Hop met Pasen langs de volgende vijf fijne spots in Amsterdam Oost: Foer, Scheepskameel, Stadsbakkerij As, Coulisse, Entrepot en Gebr. Hartering met de EAST SIDE EASTER RUN. Kies je startpunt en ga gewapend met je ticket op pad. Bij ieder restaurant/bakker staat een culinair gerecht op je te wachten. Je kunt kiezen uit vega of vis/vlees.

Tickets zijn te koop voor 4 of 5 april en kun je kopen via deze site.

Heerlijk.nl Restaurant Wandeling in Amsterdam

Met de Restaurant Wandeling van Heerlijk.nl kom je langs wel hele fijne plekjes. Zo brengt de Pink Route je langs Bord’Eau*, Wolf Atelier, Cafe Parlotte en John Dory. De white route gaat langs Celia, Senses, Bridges en Vermeer* en de grey route voert je langs Johannes, DenC, Arles en Bistrot Neuf. Neem er een (non)-alcoholische drankarrangement bij om je wandeling helemaal compleet te maken.

Kijk op hun website voor meer info.

Oesterwandeling door Amsterdam Centrum, Pijp of Oost

Dat wordt een middagje achter elkaar oesterslurpen! De (Koester je) Oesterwandeling brengt je langs vier restaurants waarvan drie zaken een Bib Gourmand hebben. Je krijgt vier (alcoholische) drankjes, zes verschillende oesters en je krijgt de kans om lekker de benen te strekken want de wandeling is ongeveer 4.3 km lang.

Kaartjes kosten €30 + €1 servicekosten en koop je via deze site.

  • zaterdag 27 maart: Amsterdam-Oost wandeling + oesterwandeling centrum/Pijp

Lunch picknick boxen Bord’Eau

Sterrenzaak Bord’Eau heeft een hele toffe picknickbox voor twee waar je allerlei lekkers uit de natuur in terug vindt. Wie chef Bas van Kranen volgt op Instagram weet dat deze chef regelmatig de natuur in duikt op zoek naar mooie producten om te gebruiken in zijn gerechten. Ook experimenteert hij erop los om nog duurzamer te koken. Zelf plantaardige slagroom maken, koken met een oeroude graansoort, Bas en zijn team draaien hun hand er niet voor om.

In de box zit een leuke wandelroute, een leuk reisspel, zes verschillende lunchgerechtjes (bietengazpacho, hun beste salade, een mooie sandwich, fluffy brioche en meer), een verfrissende kombucha en snacks. Voor €35 heb je de box al. Je kunt de picknickbox voor twee online bestellen en afhalen bij Bord’Eau op de Nieuwe Doelenstraat 2 in Amsterdam Centrum.

Breda Group Food Tour

Fan van de zaken van de Breda Group? Dan is hun speciale Breda Group Food Tour zeker iets om in de gaten te houden. Er zijn de volgende walks:

  • Zaterdag 27 maart: de street food walk (5km) €18 of (7km) €20
  • Zondag 28 maart: fine dining walk (5km) €39
  • Zondag 28 maart: luxepoes walk (5km) €65 (inclusief glas Champagne)

Maak het extra feestelijk en boek er een drankarrangement bij. De tour start tussen 12.00 uur en 14.30 uur en je bent klaar met wandelen voor 18.00 uur.

Bestel hier je kaartjes voor de Breda Group Food Tour.

Lobster of Steak Walk in Amsterdam

Stort jezelf op heel veel kreeft (en oesters) met de lobster walk (26, 27 en 28 maart) of maak er een steak loaded middag van met de steak walk (26, 27 en 28 maart) van Tasty Walk. Snuffel even rond op hun website want ze hebben nog veel meer leuke walks.

WijnSpijs Take Away Wandeling in Amsterdam

De Take Away wandeling van WijnSpijs vindt plaats op 2 en 30 mei. Met je voucher ga je op 2 mei langs de volgende restaurants: Visbar Beet, Nomads, La Cerveceria, Alba, Bar Gallizia en House of Watt in Amsterdam Oost waar een gerechtje op je staat te wachten. Op 30 mei wandel je langs de Amsterdamse grachten.

Check hun website voor tickets en meer info.

Le Food Walk in Amsterdam Oost of West

Met Le Food Walk culinaire wandelingen in Amsterdam hobbel je langs verschillende food spots in Amsterdam Oost (Jacobsz, BAUT en In Between) of Amsterdam West (Otto Volante, TOZI, Bar Bonnie, Bar BAUT, De Gouden Ton en VanderVeen).

Check hun website voor meer info.

Maak je eigen foodtour door Amsterdam met TikTok

Of stel je eigen foodtour door Amsterdam samen met behulp van TikTok. TikTok’ers hebben namelijk een rage gestart waarbij ze op ontdekking gaan langs de leukste takeaways in Amsterdam en dit posten op TikTok. Zoek in TikTop op food tour Amsterdam en je hebt een flinke selectie aan TikTok’ers approved spots om op eigen houtje langs te gaan voor je volgende bite of snack.

Ook interessant

Foto credits: Lasseter Winery

Culinaire food walks in Amsterdam | wandeling langs Amsterdamse restaurants

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Stadsstrand Zeeburgereiland Amsterdam Oost
Nieuw stadsstrand in Amsterdam Oost met Sjefietshe als restaurant in de maak

Zeeburgereiland is misschien niet een plek waar je vaak komt als je niet in Amsterdam Oost woont. Lees verder

Sluiten