9x de lekkerste culinaire wandelingen in Amsterdam

Nu gasten niet verder tot aan de deur of het raam mogen bij restaurants zoeken mensen heil in de culinaire wandelingen.

Gewapend met een speciaal ticket langs verschillende spots waar een natje en een droogje op je staan te wachten is dé manier geworden om toch nog een beetje het gevoel te hebben uit eten te gaan. Daarnaast is het ook een fantastische manier om de horeca-ondernemers te steunen. Het is ook fantastisch om te zien hoe horecazaken hun krachten bundelen en gezamenlijk een wandeling met wat lekkers te eten aan bieden. Dus wil je weer eens een beetje een vorkje buiten de deur prikken, neem dan deel aan een wandeling met een culi tintje. Hieronder een lijstje van de wandelingen waar je uit kunt kiezen voor Amsterdam.

CuliWalk Zuidoost in de Amsterdamse Poort

Deze CuliWalk Zuidoost in de Amsterdamse Poort is een en al dikke pret en ontzettend leuk omdat je ontdekt hoe multicultureel deze buurt is. Zowel qua eten als qua mensen. Ik stapte in de ene verbazing in de andere. Wat een aanbod aan dishes die ik nog nooit had gehad, maar ook hier en daar herkenbare gerechten. Deze culinaire wandeling is iedere zaterdag tot en met juli te lopen. Meedoen kost niets, je betaalt alleen voor de gerechten en drankjes die je koopt.

Lees hier mijn uitgebreide review van deze toffe wandeling.

Domenica, Chenin Chenin, Wijnwinkel, Bambino en Zoldering Wine walk

Op zondag 18 april a.s. vind dé wijnwandeling voor wijnfanaten plaats. Domenica, Chenin Chenin, Wijnwinkel, Bambino and Zoldering hebben namelijk samen een vreselijk leuke Wine Walk opgetuigd. Deelnemers aan deze wandeling struinen langs de vijf toffe spots waar ze ieder op vijf mini wijnflesjes met wijn en twee vegetarische bites worden getrakteerd. Daarnaast maak je ook nog eens een wandeling door een heel mooi stukje Amsterdam. De tours beginnen om 12.00 uur en duren tot 19.00 uur. Je kunt bij het kopen van de tickets je timeslot kiezen.

Wil je het wat milieuvriendelijker maken? Neem dan je eigen wijnglas mee zodat je de wijn in je eigen glas uitgeschonken krijgt, bespaart weer plastic. En kom je met een groep van minimaal zeven culinaire wandelaars, dan krijg je een hele fles wijn. Vergeet dus niet je flesopener mee te nemen!

Een ticket kost €47 per persoon. Check de website van Domenica voor meer info en tickets.

Heerlijk.nl Restaurant Wandeling in Amsterdam

Met de Restaurant Wandeling van Heerlijk.nl kom je langs wel hele fijne plekjes. Zo brengt de Pink Route je langs Bord’Eau*, Wolf Atelier, Cafe Parlotte en John Dory. De white route gaat langs Celia, Senses, Bridges en Vermeer* en de grey route voert je langs Johannes, DenC, Arles en Bistrot Neuf. Neem er een (non)-alcoholische drankarrangement bij om je wandeling helemaal compleet te maken.

Kijk op hun website voor meer info.

Oesterwandeling door Amsterdam Centrum, Pijp of Oost

Dat wordt een middagje achter elkaar oesterslurpen! De (Koester je) Oesterwandeling brengt je langs vier restaurants waarvan drie zaken een Bib Gourmand hebben. Je krijgt vier (alcoholische) drankjes, zes verschillende oesters en je krijgt de kans om lekker de benen te strekken want de wandeling is ongeveer 4.3 km lang.

Kaartjes kosten €30 + €1 servicekosten en koop je via deze site.

  • zaterdag 17 april: Oesterwandeling Amsterdam West, oesterwandeling Amsterdam Oost en oesterwandeling centrum/Pijp

Lunch picknick boxen Bord’Eau

Sterrenzaak Bord’Eau heeft een hele toffe picknickbox voor twee waar je allerlei lekkers uit de natuur in terug vindt. Wie chef Bas van Kranen volgt op Instagram weet dat deze chef regelmatig de natuur in duikt op zoek naar mooie producten om te gebruiken in zijn gerechten. Ook experimenteert hij erop los om nog duurzamer te koken. Zelf plantaardige slagroom maken, koken met een oeroude graansoort, Bas en zijn team draaien hun hand er niet voor om.

In de box zit een leuke wandelroute, een leuk reisspel, zes verschillende lunchgerechtjes (bietengazpacho, hun beste salade, een mooie sandwich, fluffy brioche en meer), een verfrissende kombucha en snacks. Voor €35 heb je de box al. Je kunt de picknickbox voor twee online bestellen en afhalen bij Bord’Eau op de Nieuwe Doelenstraat 2 in Amsterdam Centrum.

Lobster of Steak Walk in Amsterdam

Stort jezelf op heel veel kreeft (en oesters) met de lobster walk (16, 17, 18, 23, 24 en 25 april) langs Restaurant Red, Bleu, Black & Blue en restaurant Black of maak er een steak loaded middag van met de steak walk langs Restaurant Red, Bleu, Black & Blue en restaurant Black (16, 17, 18, 23, 24 en 25 april) van Tasty Walk. Snuffel even rond op hun website want ze hebben nog veel meer leuke walks.

WijnSpijs Take Away Wandeling in Amsterdam

De Take Away wandeling van WijnSpijs vindt plaats op 2 en 30 mei. Met je voucher ga je op 2 mei langs de volgende restaurants: Visbar Beet, Nomads, La Cerveceria, Alba, Bar Gallizia en House of Watt in Amsterdam Oost waar een gerechtje op je staat te wachten. Op 30 mei wandel je langs de Amsterdamse grachten.

Check hun website voor tickets en meer info.

Le Food Walk in Amsterdam Oost of West

Met Le Food Walk culinaire wandelingen in Amsterdam hobbel je langs verschillende food spots in Amsterdam Oost (Jacobsz, BAUT en In Between) of Amsterdam West (Otto Volante, TOZI, Bar Bonnie, Bar BAUT, De Gouden Ton en VanderVeen).

Check hun website voor meer info.

Maak je eigen foodtour door Amsterdam met TikTok

Of stel je eigen foodtour door Amsterdam samen met behulp van TikTok. TikTok’ers hebben namelijk een rage gestart waarbij ze op ontdekking gaan langs de leukste takeaways in Amsterdam en dit posten op TikTok. Zoek in TikTop op food tour Amsterdam en je hebt een flinke selectie aan TikTok’ers approved spots om op eigen houtje langs te gaan voor je volgende bite of snack.

Ook interessant

Foto credits: Lasseter Winery

Culinaire food walks in Amsterdam | wandeling langs Amsterdamse restaurants

Translate»
Lees vorig bericht:
Stadsstrand Zeeburgereiland Amsterdam Oost
Nieuw stadsstrand in Amsterdam Oost met Sjefietshe als restaurant in de maak

Zeeburgereiland is misschien niet een plek waar je vaak komt als je niet in Amsterdam Oost woont. Lees verder

Sluiten