Nieuw stadsstrand in Amsterdam Oost met Sjefietshe als restaurant in de maak

Zeeburgereiland is misschien niet een plek waar je vaak komt als je niet in Amsterdam Oost woont.

Wellicht kom je er zelfs als je in Eastside woont niet eens bijster vaak, maar hier zou weleens verandering in kunnen komen want de Gemeente heeft namelijk grootste plannen om van Zeeburgereiland een hotspot te maken. Zoals te lezen valt in Het Parool.

Stadsstrand Zeeburgereiland x Sjefietshe

Het nieuwe stadsstrand van Amsterdam Oost is net uit de ontwerpfase en de bedoeling is dat deze city beach aan de zuidkant van Zeeburgereiland komt. Naast een strand aan het water komen er ook drie strandpaviljoens waarvan eentje een restaurant wordt, eentje een paviljoen met buitenbar wordt en het derde paviljoen een sociale ontmoetingsplaats wordt. En nu heb ik nog eens extra leuk nieuws: het strandrestaurant wordt gerund door de mannen achter supertoffe spot Sjefietshe in de Pijp. Nou rijst natuurlijk gelijk de vraag of dit nieuwe restaurant bij stadsstrand Zeeburgereiland ook Sjefietshe gaat heten bijvoorbeeld Sjefietshe aan ‘t Buiten-IJ? Strand Sjefietshe? We gaan het zien. De kaart van Sjefietshe (hotdogtopus, ceviche, prachtige visgerechten en meer) lenen zich uiteraard uitstekend voor een middagje en of avondje met de voetjes in het zand.

Sjefietshe Amsterdam pop-up restaurant
Eten we dit binnenkort op Zeeburgereiland?

De bedoeling is dat Stadsstrand Zeeburgereiland nog een nieuwe flitsende naam gaat krijgen en ergens half 2022 open gaat. Of je ook een duik in het water kunt nemen of het bij ernaar staren blijft is nog even de vraag. Ik kan in ieder geval niet wachten om lekker onderuit te zakken in een strandstoel bij Zeeburgereiland met een glaasje vino en iets lekkers van Sjefietshe binnen handbereik.

Uiteraard hou ik je op de hoogte rondom de ontwikkelingen van het nieuwe strand bij Zeeburgereiland en de strandpaviljoens.

Stadsstrand Zeeburgereiland
Zeeburgereiland
Ontbijt | koffie | lunch | borrel | diner | terras | stadsstrand | strandpaviljoen

Openingstijden stadsstrand Zeeburgereiland:
Volgen snel

Plan je route naar Zeeburgereiland

Fotocredits: Daan Huttinga

Ook interessant

Stadsstrand Amsterdam | de leukste stranden van Amsterdam | nieuw stadsstrand in Amsterdam Oost | Zeeburgereiland krijgt een stadsstrand met drie strandpaviljoens | fijne terrassen in Amsterdam | welke stadsstranden heeft Amsterdam? | Sjefietshe opent restaurant op nieuwe stadsstrand op Zeeburgereiland in Amsterdam Oost | Sjefietshe restaurant in strandpaviljoen op Zeeburgereiland

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
recept Pasen fruit sandwich sando Japans
Japanse fruit sandwich (fruit sando) zijn een hit in Japan en een leuk idee voor Pasen

Ik ben de laatste tijd nogal gefascineerd door de populaire Japanse fruit sando's. Lees verder

Sluiten