De Kok & De Maître de leukste pop-up van deze winter

Vanaf vandaag is De Kok & De Maître LIZBOA geopend, een wel heel erg bijzondere pop-up restaurant in Amsterdam Oost.

Komt de naam De Kok & De Maître je bekend voor? Dat kan heel goed kloppen, want ze popten afgelopen zomer al op in het Marriott Hotel in Amsterdam West en nu zijn de kok en de maître dus te vinden op een nieuwe locatie. En dit is er weer eentje om naar huis te schrijven hoor. Want dit tijdelijke restaurant strijkt namelijk neer op de LIZBOA, een oude Stoomsleper op Zeeburg in Amsterdam Oost. Vanaf je tafel tuur je zo over het water en naar het Java-eiland aan de andere kant van het water terwijl je lekker knus in op het water deint. Dit zou zomaar de allerleukste pop-up van deze winter kunnen worden!

Over de kok

Dat de oude stoomsleepboot de naam LIZBOA draagt is in dit geval wel een hele gelukstreffer, want aan het roer van het keukenteam staat de Portugese chef Miguel. De uit Lissabon afkomstige chef zal voor gasten van De Kok & De Maître LIZBOA eigentijdse gerechten met een Portugese twist serveren. Alles bereid met lokale seizoensproducten. Miguel en zijn tweelingbroer, die ook in het koksvak terecht is gekomen, waren al op jonge leeftijd bezig met eten en koken. Wanneer hun grootmoeder snijbonen stond te wassen of hun vader zijn fameuze rijstgerechten met zeevruchten stond te koken waren de twee jonge jongens altijd in de buurt om iedere beweging nauwlettend in de gaten te houden. Miguel heeft inmiddels al twaalf jaar lang bij diverse toonaangevende chefs gewerkt en heeft zelfs zijn eigen restaurant in Spanje gehad. En nu kookt bij dus op de LIZBOA. Puur, rustiek en zonder opsmuk is zijn kookstijl. Waarbij hij trouw aan de 80/20 filosofie van De Kok & De Maître. Dat houdt in 80 procent plantaardige ingrediënten (denk veel veggies) en 20 procent verantwoorde vis, vlees en zuivel op je bord. Ben je vegetariër eet je vegan? No problemo, gewoon aangeven en ze zorgen dat je niets te kort komt.

Over de maître

Ok, dit gaat over de kok, maar hoe zit het dan met de maître? Dat is Robbert Hovenberg, een gevalletje kunsthistoricus wordt maître. Robbert mag dan wel tig ervaring hebben in de kunst en voor een galerie en uitgeverij gewerkt hebben, maar de liefde voor lekker eten en drinken zat er al vroeg in bij hem. Al snel belandde hij in de wereld van party’s en events en rolde hij de cateringbusiness in. En nu werd het tijd om zijn visie over gastronomie en hospitality in de praktijk te brengen en dat is dus De Kok & De Maître geworden. Op dit moment is Robbert sommelier in opleiding en kun je wanneer je aanschuift bij het pop-up restaurant op de LIZBOA genieten van zijn keuze aan wijn bij de gerechten van Miguel.

Bij De Kok & De Maître eet je een vast viergangen verrassingsmenu met een vaste begintijd. Tussen 18.30 uur en 19.30 uur ben je welkom voor een aperitief en rond 19.30 uur begin je aan je voorgerecht. Een viergangenmenu kost €41,50 en een bijpassend wijnarrangement kost €28,50.

De Kok & De Maître blijft in ieder geval tot en met december 2021, maar ze gaan proberen te regelen dat ze langer mogen blijven.

De Kok en de Maître Amsterdam Oost pop-up restaurant

De Kok & De Maître LIZBOA
Veemkade 251
Amsterdam Oost | Zeeburg | Oostelijk Havengebied
Pop-up restaurant

Ga naar de website

Openingstijden De Kok & De Maître LIZBOA:
Donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 18.30 uur en 19.30 uur aperitief en vanaf 19.30 uur start diner.

Plan je route naar De Kok & De Maître LIZBOA

Ook interessant:

Pop-up restaurant op Zeeburg | pop-up restaurant in oude stoomsleper in Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Omakase Amsterdam Kit 384 The Dylan
UNDERINFLUENCE nieuwe sake bar van bekende sushichef Kit

Hij begon ooit een omakaserestaurant in zijn studentenkamer in Amsterdam Zuid. Lees verder

Sluiten