Wordt REM Restaurant de nieuwste hotspot in de Amsterdamse Houthavens?

REM Restaurant is net geopend en brengt eindelijk weer wat reuring op REM-Eiland.

Tijdens de coronacrisis ging het restaurant dicht en gelukkig komt er iets nieuws op dit iconische platform in ’t IJ. En deze nieuwe bar slash restaurant zou zomaar je nieuwe hang out kunnen worden. Je kunt hier naast uitgebreid dineren ook een drankje doen, maar ook lekker onderuit zakken in een hangmat op het dakterras. Maar ook een snelle lunch, een dansje tot in de late uurtjes (wanneer dat weer mag dan) of je eigen feestje hier organiseren.

Horecatijgers

Achter het nieuwe REM Restaurant gaat een heel team van heuse horecaprofi’s schuil. Martijn Peters en Martijn Witlam kennen elkaar van achter de bar van café Proust op de Noordermarkt en hebben samen café Fest en café de Groene Olifant opgetuigd. Peters is overigens ook nog mede-eigenaar van het alom gezellige café Schinkelhaven en Blooker. Witlam is mede-eigenaar van Winkel43 en restaurant PeQu.

Voor REM Restaurant bundelen de twee Martijns hun krachten met David André en Frits de Haes waarmee ze ook al het succesvolle bar restaurant LELY hebben opgezet.

Chef Bobby Rust

Naast een chille spot creëren, willen de vier mannen ook een culinaire hotspot neerzetten. En daarvoor moet chef Bobby Rust (eerder chef bij Ron Gastrobar en bekend van het tv-programma De Nieuwe Garde) voor gaan zorgen. Chef Rust zal de gasten van hun sokken gaan blazen met zijn pure, experimentele en toegankelijke kookstijl zonder al teveel tierelantijntjes. Volgens REM Restaurant zelf kun je hun keuken het beste vergelijken met Choux, BAUT en Scheepskameel. Dat beloofd veel goeds!

Ga je voor á la carte, dan kun je onder andere kiezen uit carpaccio van tomaat, oesters met tom yam of konijn als vooraf gevolgd door een sticky rogvleugel sticky met piccalilly, bieslook en eidooier of een Biet Wellington of eend met paksoi, bouillon en hoisinsaus. Geen zin om te kiezen? Je kunt ook voor hun vier-, vijf- of zesgangenmenu.

Rooftop terrace met uitkijk over ’t IJ

Maar er is meer! Want als je helemaal bovenin de toren komt tref je een gave rooftop bar met giga uitzicht aan. Op dit fantastische dakterras kun je jezelf verwennen met fingerfood, bites, een lunch, cocktails, huisgemaakte siropen en limoncello en Nederlandse biertjes op fles.

Te gek op een mooie zomerse dag/avond, maar ook op typische Hollandse zomerse dagen is het op de rooftop terrace van REM Amsterdam goed toeven door de heaters en windschermen. Op vrijdag en zaterdag wordt de sfeer nog eens extra opgeleukt met een DJ.

Events en feestjes

Heb je zelf wat te vieren? Je kunt bij REM Amsterdam ook een ruimte afhuren om te feesten, te dineren of te vergaderen. Maar dan wel op een hele toffe manier met een arcadekast, kekke schommelstoelen en old skool discolampen.

Oh, en kom je met de auto? Je kunt pal voor de deur (betaald) parkeren.

REM Restaurant
Haparandadam 45-2
Amsterdam West | Houthavens
Lunch | drinks | diner | terras | dakterras

Reserveer een tafel

Openingstijden REM Restaurant:
Maandag tot en met woensdag gesloten
Donderdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar REM Restaurant

Ook interessant:

REM-Eiland heeft een nieuw restaurant met Bobby Rust als chefkok | REM Restaurant op het iconische REM-Eiland is nieuw in de Houthavens van Amsterdam | nieuwe restaurants Amsterdam | nieuwe hotspots Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Wild & The Moon, het hippe vegan concept dat overgewaaid is uit Parijs

Wild & The Moon is een vegan concept dat in Parijs al immens populair is. Lees verder

Sluiten