De tocht der gezelligheid door De Pijp

Het is zaterdagmiddag en ik heb een lunchdate met een vriendin. We hebben afgesproken bij The Dutch Co. Een nieuwe spot aan de Frans Halsstraat in de Amsterdamse Pijp. Ik laat de keuze voor de locatie altijd afhangen van het gezelschap waarin ik verkeer. Mijn date is een van de warmste en gezelligste personen die ik ken, dus ik ben op zoek naar een ambiance met dezelfde eigenschappen. De website belooft een internationale brasserie met een Amsterdamse attitude. Hier schijn je de sfeer en gezelligheid van een Amsterdamse bruine kroeg te vinden, maar dan in modern jasje. Perfect! De keuze voor dit tentje was snel gemaakt.

Een deceptie

The Dutch Co nieuw in Amsterdam

Het interieur van The Dutch Co nieuw in Amsterdam

Een imposante entree, een waanzinnige bar en een prachtige mozaïekvloer. Er is bij The Dutch Co. veel aandacht besteed aan het interieur en ik kan zeggen dat ik zeker onder de indruk ben. Als ik naar binnen loop en om me heen kijk op zoek naar een vrij tafeltje, loopt een serveerster langs me met borden in haar hand. Ik begroet haar, maar ze negeert me. Goh gezellig.

Het interieur van The Dutch Co nieuw in Amsterdam

Het interieur van The Dutch Co nieuw in Amsterdam

Daar stopt de ijzige kilte helaas niet. Ik neem plaats aan een tafeltje in de de serre. Achterin de zaak zit namelijk niemand. In de glazen ruimte is het niet veel knusser. Houten banken en stoelen en met papier gedekte tafels nodigen niet echt uit.

Ik besluit het een kans te geven en bestel een thee terwijl ik op mijn vriendin wacht. Als zij aanschuift bespreek ik mijn twijfels over het tentje met haar. Ze deelt mijn mening, het is hier vreselijk! Daarnaast zitten we zó dicht op onze buurman dat we net zo goed onze tafeltjes aan elkaar hadden kunnen schuiven. 

We drinken ons drankje op, verlaten snel het ijzige The Dutch Co. en zoeken ons heil elders.


Herwonnen vertrouwen bij Trust

Onze zoektocht naar knusheid brengt ons bij Trust aan de Albert Cuypstraat. Vorige week blogte ik al kort over deze nieuwe tent met verrassend concept: de gast bepaalt hier zelf de prijs.

Trust op de Albert Cuypmarkt


Trust op de Albert Cuypmarkt

Het is nog redelijk rustig als we hier naar binnen wandelen, maar binnen een mum van tijd is de ruimte gevuld met druk kletsende mensen. Gekleurde patronen op de wand, fleurige tafelkleedjes en een kitscherige bank met vrolijke kussens doen al wat gezelliger aan dan de stationshal-look van The Dutch Co. Maar ja aan de andere kant is dat ook niet zo heel erg moeilijk. We hebben er weer vertrouwen in.

 Trust op de Albert CuypmarktTrust op de Albert Cuypmarkt


Bestellen doe je bij Trust aan de counter. Op een grote menukaart aan de muur staan alle natjes en droogjes geschreven. De smoothie met banaan en spinazie klinkt top, dus dat wordt hem sowieso. En daarbij een quinoasalade, maar dan met aubergine. “Geen probleem”, zegt de jongen achter de balie. “Ik breng het eten straks, dan kunnen jullie achteraf betalen.”

Smoothie bij Trust nieuw op de Albert Cuyp
Auberginesalade bij Trust, nieuwe hotspot op de Albert Cuyp

 
Bij mijn eerste slok van mijn zeer gezonde smoothie ben ik al verkocht. Precies de juiste dikte, smaak en temperatuur. Ook de salade van quinoa, geroosterde auberine, krenten, pijnboompitten en wel heel veel peterselie smaakt me goed. De portie is wat aan de kleine kant, maar vooruit. Lijkt me ook lastig het formaat van het gerecht te bepalen als je niet weet wat ervoor betaald wordt in the end.

En dan nu de hamvraag….wat schuif je ervoor? Een lastige vraag en je merkt dat je dan toch op zoek gaat naar een referentiekader. Wat zal je er bij andere tentjes voor betalen en hoe tevreden ben je over het eindproduct. Is het de volle mep waard of pak je een percentage van de volle waarde? Is het zo hemels lekker dat je er een toeslag bovenop gooit? “Poef, ik vind het toch best lastig om de prijs te bepalen hoor,” zeg ik tegen de jongen achter de counter. Dat snapt hij.

Het kan nog gezelliger

Na deze geslaagde en ‘cosy’ lunch zijn we hongerig naar nóg meer reuring. En zo belandden we bij Bakers & Roasters op de Eerste Jacob van Campenstraat in De Pijp. Hier staan en zitten al mensen te wachten in de hoop deel te mogen nemen aan de gezelligheid binnen.

 Zoetigheid bij Bakers & Roasters in De Pijp

Bakers & Roasters new and hot in De Pijp

Bakers & Roasters nieuwe hotspot in Amsterdam

Bakers & Roasters nieuwe hotspot in Amsterdam

Bakers & Roasters nieuwe hotspot in Amsterdam

Wat maakt Bakers & Roasters in De Pijp zo populair dat het het wachten waard is? Zijn het de kleurige wanden, vrolijke kussentjes en rustieke fruitkisten? Is het de gezellig half open keuken waar de geur van gebakken bacon je tegemoet komt? Zijn het de gerechten op de kaart (eggs royale, huevos ranchos, hot pies, hot soups, etc)? Is het de loeigoeie koffie? Of is het gewoon de nieuwigheid van de broodbakkers en koffieroosteraar? 

Ik denk dat het een combinatie is het van het laatste en het feit dat het pijpelaatje eruit ziet als kleurenstaal pasteldroom van Histor. Het is mierzoet, maar gezellig is het wel.
En zo eindigt de lunchdate in een galmende hal na een tocht der gezelligheid bij een heerlijk knus en warm regenboogfestijn.
 
The Dutch Co.
Frans Halsstraat 78-80
Amsterdam Pijp

Trust

Albert Cuypstraat 210
Amsterdam Pijp

Trust is elke dag open voor lunch

Bakers & Roasters
Eerste Jacob van Campenstraat 54
Amsterdam Pijp

Bakers & Roasters is open op:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 16.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Coffee Bru en Sweet Cup: the battle

Nieuwe koffietentjes poppen als paddestoelen Lees verder

Sluiten