Coffee Bru en Sweet Cup: the battle

Nieuwe koffietentjes poppen als paddestoelen uit de grond. Mokumers houden van koffieleuten en daarop spelen ondernemers handig op in. De laatste twee aanwinsten in Amsterdam zijn Coffee Bru en Sweet Cup. Beiden lid van de omafiets-worthy independent specialty coffee bars-groep. Stel, je snakt naar een cafeïneboost. Welke van de twee tentjes kies je dan? Let’s find out!

Locatie

Locatie is de sleutel tot succes. Welke wint? Coffee Bru in Amsterdam Oost of Sweet Cup in het centrum?

IMG_1810IMG_1711

Drie keer rollen vanaf het Leidseplein en je ligt voor Sweet Cup voor de deur. Rol je richting de Lange Leidsedwarsstraat dan kun je dit ienimini koffietentje zeker niet missen. Net buiten de drukte en toeristenbende van het Leidse haal je hier een lekker bakkie koffie.

Coffee Bru ligt aan het Beukenplein in Amsterdam Oost. Nu nog een beetje een ongezellige straat, maar het wordt steeds leuker.

Qua locatie scoort Sweet Cup dat in hartje centrum van Amsterdam ligt hier hoger. Niet alleen is de straat waar het aan ligt gezelliger en mooier, deze spot is ook nog eens super centraal gelegen.

Blijven hangen of wegwezen?

Is een coffee to go waar je voor gaat, dan zal de sfeer en inrichting van de koffiemaker je weinig tot niets uitmaken. Wil je lekker bankhangen met een bakkie leut, dan is een fijne omgeving en een comfortabele stoel onder je kont wel zo fijn.

Chillen op de strandstoelen

Chillen op de strandstoelen van Sweet Cup

Sweet Cup

Sweet Cup heeft een hoog bestellen-en-gaan-gehalte. Het tentje biedt plek aan maximaal negen koffiedrinkers. Waarvan drie plekken aan een hoge bar. Overigens een fijne plek om te bladeren door een tijdschriftje terwijl je nipt aan je kopje zwart goud.

Coffee Bru in Amsterdam Oost aan het Beukenplein

Plek zat bij Coffee Bru

Score: 0-1 voor Coffee Bru.
 

Hoe smaakt de koffie?

Uiteraard kom je niet alleen voor de sfeer, ook de kwaliteit van de koffie is niet geheel onbelangrijk. Wie scoort hier het beste van de twee?

De baristas bij zowel Sweet Cup als Coffee Bru draaien hun hand niet om voor een killer sojacappuccino. Lekker dik schuim en koffie dat goed op temperatuur is. Als ze al een goede cappuccino met sojamelk weten te maken, wie weet wat ze wel niet kunnen met gewone melk. 
Kiezen is niet te doen, dus deze ronde beschouw ik als gelijkspel.

Bonuspunten

Lekkers bij Coffee Bru

Lekkers bij Coffee Bru


Coffee Bru krijgt extra punten voor de service en het ruimere assortiment aan lekkers voor bij de koffie. Croissantjes, taartjes en cinnamon rolls, they’ve got it all!
Wat betreft de service. Het meisje achter de counter bij Sweet Cup was drukker bezig met de hond dan met de koffie en ze kwam enigszins chaotisch over. Bij Coffee Bru ging het allemaal net iets gesmeerder en werd ik net wat vriendelijker geholpen.

Dat is punt twee extra voor Bru.We have a winnerEn dat is Coffee Bru met een verschil van twee punten. Het is even omfietsen als je niet in oost of in de buurt van oost woont, maar dan heb je gelijk wel een super leuk en gezellig koffieparadijsje gevonden om de hele middag lekker te vertoeven.

Sweet Cup
Lange Leidsedwarsstraat 101
Amsterdam Centrum

Coffee Bru
Beukenplein 14
Amsterdam Oost

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Indonesisch restaurant Blauw in Amsterdam
Mooi Blauw is niet lelijk en best wel lekker

Sluiten