Michel-Inn, ster in Oost

De Transvaalbuurt, niet de buurt waar ik vaak kom, maar ik neem er toch een kijkje. Ik wil namelijk het nieuwe buurtcafé Michel-Inn uitproberen. Inn, wat refereert naar de lekker laagdrempelig Engelse eetgelegenheid en de naam geeft natuurlijk een vette knipoog naar de welbekende (overgewaardeerde) sterrenuitdeler van de gastronomie. Vandaar dus deze grappige naam, weet de enthousiaste eigenaar Chafik mij te vertellen. Laagdrempelig dat is Michel-Inn zeker. De grote ramen waar je van buitenaf al een kleine glimps krijgt van de gezelligheid binnen zorgen ervoor dat je erbij wilt horen.

Michel-Inn leuk buurt restaurant in Amsterdam-Oost


Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen. Als wij om zeven uur aankomen is het nog redelijk rustig, maar het duurt niet lang of de gehele tent zit stampvol met, ik vermoed, voornamelijk buurtbewoners. 

De kaart is tweezijdig bedrukt met aan de ene kant pizza’s die ze vers bakken in de grote houtoven voorin de zaak en op de andere kant Spaanse pincho’s. Op beide kaarten staan mooie gerechten voor zachte prijzen (pizza’s tussen 8 en 14 euro en pincho’s tussen de 3 en 8,50), maar we gaan toch voor de pincho’s. Lekker delen!

Er staat zoveel lekkers op de kaart dat het lastig kiezen is. Na lang wikken en wegen worden het: De calamaris met huisgemaakte mayonaise, de makreelkoekjes, de groene asperges met pancetta, de lamsburger met manchego, de gegrilde ribeye met emmentaler, chorizo met tronchonkaas en honing en de merquez met harissa saus. De gefrituurde inktvisringen zijn heerlijk droogkrokant, gelukkig maar want niets is vreselijker dan met olie doordrenkte calamaris.

Erg lekker zijn de makreelkoekjes, met een zachte en vooral niet overheersende makreelsmaak. De asperges zijn lekker beetgaar en de pancetta goed knapperig. De ribeye bijzonder door de combinatie met emmentaler (mijn favoriete kaas), de chorizo lekker stevig en spicy, de worstjes zoals ze horen te zijn en winnaar van de dag de lamsburger is gewoon fantastisch! Het vlees is bijzonder goed op smaak zonder té gekruid te zijn en de manchego maakt het feestje helemaal compleet.

Ik weet ook nog een stukje pizza te scoren en dat ze bij Michel-Inn ook pizza’s kunnen bakken is al snel duidelijk: Een heerlijk dunne krokante bodem belegd met oa zachte buffel mozzarella.

Michel-Inn leuk buurt restaurant in Amsterdam-Oost
Michel-Inn leuk buurt restaurant in Amsterdam-Oost


Wonder boven wonder hebben we nog ruimte voor het dessert. Waarschijnlijk komt het door de mededeling dat het gaat om het aller allerlaatste stukje huisgemaakte cheesecake. Die moeten we gewoon hebben! De cheesecake is werkelijk waar subliem, zo goed dat ik hem eigenlijk niet wil delen! Het leuke is dat ze elke dag weer een verse taart binnenkrijgen die meestal dezelfde dag nog op gaat.

 

Michel-Inn leuk buurt restaurant in Amsterdam-Oost


Michel-Inn is gewoon ontzettend leuk. En ook al hebben ze geen vermelding in de Michelin-gids, van mij verdienen ze een dikke ster! Dus Transvaalbuurt bewoners maak je borst maar nat voor een invasie richting oost van liefhebbers van lekker en goed eten voor een redelijke prijs!


Ow ja, in het voorjaar komt er buiten een terras!!

Michel-Inn
Steve Bikoplein 12
Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag tot en met donderdag van 15.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag & zaterdag van 15.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 15.00 uur tot 1.00 uur

Laat je verleiden door de menukaart van Michel-Inn

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Spaarndammerbuurt
Spaarndammerbuurt

Als er zoiets bestond als 'de week van de vergeten buurt van Amsterdam', dan zou de Spaarndammerbuurt zeker in aanmerking...

Sluiten