Dinchen, dineren tijdens lunchtijd, is dé trend. Dit zijn de leukste dinchrestaurants van Amsterdam.

Dinchen op het terras zou zomaar de trend van 2021 kunnen worden nu de terrassen vanaf woensdag van 12.00 uur tot 18.00 uur open mogen.

‘Dinch wattes?’ hoor ik je zeggen? Voeg de woorden lunchen en dineren samen en je krijgt het woord dinchen en dat is nou precies wat we de aankomende tijd zouden moeten gaan doen. De meeste Nederlanders houden het bij een broodje kaas, tosti of salade op het terras, maar uitgebreid tafelen zoals je ’s avonds zou doen maar dan tijdens de lunch zou dé manier kunnen zijn om alsnog een te gekke restaurantervaring op het terras te krijgen. Daarbij steun je je favoriete horecazaak optimaal op deze manier.

In het buitenland is dinchen totaal niets nieuws. Belgen, Fransen, Italianen en Spanjaarden zijn waus van uitgebreid lunchen compleet met meerdere gangen, flessen wijn en al. Je hebt het vast weleens meegemaakt op vakantie in één van deze landen. Iedereen lekker aan voor- en hoofdgerechtje en dessert toe en uren blijven zitten. Heerlijk! En deze manier van dinchen waait nu dus over naar ons kikkerlandje. Geboren door deze uitzonderlijke omstandigheden, maar wat mij betreft geen slechte ontwikkeling. Want hoe leuk is het om ’s middags lekker te smikkelen in de zon zonder dat je je zorgen hoeft te maken of de zon niet zo onder gaat of dat je je hoeft af te vragen of je niet op tijd naar bed moet. Uiterlijk om 18.00 uur heb jij je dinch achter de kiezen en kun je op tijd naar huis.

Dinchen op het terras

Dinchen it is, maar dan wel op het terras en tussen 12.00 uur en 18.00 uur. En één ding dat duidelijk is gebleken tijdens de coronacrisis is dat horecaondernemers ontzettend creatief zijn, dus ik voorspel dat er behoorlijk wat toffe onconventionele concepten en oplossingen worden bedacht om het de gasten op het terras zo aangenaam en culinair mogelijk te maken de aankomende tijd.

De leukste dinchrestaurants van Amsterdam

Vanaf aanstaande woensdag mogen de terrassen dus weer open. Sommige zaken gaan gelijk op 28 april open, maar er zijn er ook een paar die tot het weekend wachten voordat ze het terrasmeubilair uitstallen. Hoe dan er zijn genoeg fijne terrassen in Amsterdam hebben waar je uitgebreid kunt dinchen. Ik kon ze uiteraard niet allemaal op een rij zetten, maar onderstaande top terrassen zijn wel heel erg geschikt voor je eerste dinch sessie van het jaar. Want ik verwacht dat er nog heel wat gedincht gaat worden dit jaar.

Marie Amsterdam

Wanneer je op het terras van Marie Amsterdam in Hotel l’Europe geïnstalleerd bent word je getrakteerd op een terrassessie met een te gek uitzicht over het water. Bestel een flesje bubbels, oesters, een lekkere plat of een BIB Gourmandmenu en je waant je voor even aan de Franse Rivièra maar dan in Amsterdam.

Marie Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam Centrum
Terras aan het water

Café Remouillage

Terras zitten in de Rivierenbuurt doe je natuurlijk bij Café Remouillage. En om je terraservaring extra fijn te maken hebben ze een chef’s choice 6 gangenmenu. En chef Jonathan Sparber kennende is dit een menuutje gemaakt met prachtige ingrediënten en word je getrakteerd op mooie combinaties. Ogenschijnlijk simpele gerechten waar stiekem heel veel interessante bereidingen aan vooraf gaan. Complex simplicity to the top!

Reserveer je tafel voor de lunch.

Café Remouillage
Trompenburgstraat 111
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Terras in Amsterdam Zuid

Het terras van Café Remouillage is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.45 uur.

4850

Op het terras van 4850 smikkelen van de kookkunsten van chef Túbo Logier is absoluut geen straf. De jonge chef creëert de meest prachtige gerechten die een combinatie zijn van Franse kooktechnieken en Aziatische ingrediënten. Liever een fantastische koffie met een zoete lekkernij? Ook dat kan op het terras van 4850.

4850
Camperstraat 48-50
Amsterdam Oost
Terras in Amsterdam Oost

Restaurant Foer

Restaurant Foer is er eentje om heel goed in de gaten te houden. Cher Steven Broere foerageert zijn eigen kruiden, fermenteert de meest bijzondere ingrediënten en bereid zijn gerechten op de twee vierkante meter grote houtskoolvuren in zijn keuken. Je kunt wel raden wat voor bijzondere gerechten dat oplevert. Je kunt drie gangen of vier gangen oppeuzelen terwijl je lekker wat zonnestralen vangt kan op het mooie terras in Amsterdam Oost. Oh en gewoon een borreltje doen op het terras kan ook.

Restaurant Foer
Cruquiusweg 9
Amsterdam Oost
Terras in Amsterdam Oost

Het terras van Restaurant Foer is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Coulisse

Het terras van restaurant Coulisse is een van de meest stijlvolle terrassen. Wanneer je hier neerstrijkt kun je niet alleen heel fijn mensen kijken, je kunt ook nog eens peuzelen van de fotogenieke en creatieve gerechten van chef Timo van der Molen terwijl je nipt aan een wijntje dat sommelier Simon Witmaar voor je heeft ingeschonken. Of je nou uitgebreid wilt lunchen, dinchen of snacken, het kan allemaal.

Coulisse
Oostenburger
Amsterdam Oost
Terras Amsterdam Oost

Het terras van Coulisse is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Rijks Restaurant

Een terrasje pikken met uitkijk op het Rijksmuseum doe je bij restaurant Rijks. Terwijl je snoept van een sterrenlunch kun je lekker voorbijgangers checken en turen over het Museumplein.

Rijks Restaurant
Museumstraat 2
Amsterdam Centrum | Museumplein
Terras aan het Museumplein Amsterdam

Het terras van Rijks Restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag. Een plekje reserveren kan op hun site.

No Rules

Gastvrijheid en hospitality is waar ze verdraaid goed in zijn bij No Rules. Iedere keer dat ik hier ben wordt het iets te gezellig en blijf ik net wat te lang plakken. Je kunt je dus heel goed voorstellen wat een dolle pret hangen op hun terrasmeubilair moet zijn.

Bestel er een lekkere cocktail, wat kleine gerechten en hun befaamde pizza’s bij en je zit geramd op het terras aan het Marie Heinekenplein.

No Rules
Marie Heinekenplein 5-8
Amsterdam Zuid | De Pijp
Terras aan het Marie Heinekenplein

Restaurant Arles

De met druivenbladeren begroeide binnentuin van Restaurant Arles is echt té dottig voor woorden. En het goede nieuws is dat jij hier kunt vertoeven! Van woensdag tot en met zondag hebben ze 5 tafeltjes voor twee personen beschikbaar voor de geluksvogels van de dag. Dat wordt een terrasje pikken in Franse sferen. Reserveren kan tussen 12.00 uur en 14.00 uur en vol is vol.

Restaurant Arles
Govert Flinckstraat 251
Amsterdam Zuid | De Pijp
Terras in binnentuin

Restaurant Domenica

Een terrassessie in hartje Jordaan met uitzicht op de Noordermarkt? Op naar Restaurant Domenica! Ze hebben er zelf behoorlijk veel zin in om weer hun gasten te bedienen. Reserveer je spot zodat je zeker weten een tafeltje hebt, bestel wat lekkers te eten en te drinken en chill!

Restaurant Domenica
Noordermarkt 7
Amsterdam Centrum | Jordaan
Terras in de Amsterdamse Jordaan | terras aan de Noordermarkt

Kaagman & Kortekaas

Uitgebreid dinchen op het terras van Kaagman & Kortekaas is sowieso een goed idee. Chef Giel heeft een te gek driegangenmenu samengesteld dat je extra kunt opleuken met een vierde gang, charcuterie en uiteraard wijntjes.

Het terras is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 14.30 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur. Reserveer je tafel zodat je zeker weten een plekje hebt.

Kaagman & Kortekaas
Sint Nicolaasstraat 43
Amsterdam Centrum
Terras in Amsterdam Centrum

Gebr. Hartering

Het terras van Gebr. Hartering is denk ik een van de meest fotogenieke terrassen van Amsterdam. In het smalle steegje leunen de tafeltjes half tegen de gevel en de tafeltjes kijken uit over de gracht. Té cute voor woorden. Je kunt op het terras smikkelen van snacks, wijntjes, maar ook een driegangen dinch nemen. Het terras is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Gebr. Hartering
Peperstraat 10
Amsterdam Centrum
Terras

Bar Fisk

Bar Fisk brengt de smaken van de straten van Tel-Aviv naar de Amsterdamse Pijp en hoe dat smaakt kun jij ervaren als je aanschuift op hun gezellige terras in hartje Pijp. Het terras is woensdag tot en met zondag geopend voor een Tel-Aviv stilo dinchsessie.

Bar Fisk
Eerste Sweelinckstraat 23
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp
Terras in de Amsterdamse Pijp

La Fiorita

Leef la dolce vita op het terras van La Fiorita in de Jordaan. Installeer jezelf op het terras en laat je verwennen door het menu dello chef (drie of vier gangen). Doordeweeks kun je ook à la carte bestellen. Extra fijn: je kunt ook tafels voor de hele middag reserveren zodat je niet hoeft te haasten. Het terras van La Fiorita is geopend op woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 14.30 uur of van 15.00 uur tot 18.00 uur.

La Fiorita
Tweede Tuindwarsstraat 12h
Amsterdam Centrum | Jordaan
Terras Amsterdam Jordaan

Mos Amsterdam

Sterrenzaak Mos Amsterdam heeft een waanzinnig mooi terras aan ’t IJ. Ideaal voor een dinchpartijtje met een hoog culinair tintje. De gerechten van chef Egon van Hoof en zijn team zijn altijd uitmuntend en de sommelier heeft zeker weten een mooi wijntje dat bij je spijs past dus dit wordt geheid een te gekke ervaring.

Reserveer je tafel.

Mos Amsterdam
IJdok 185
Amsterdam West | Westerdok
Terras aan ’t IJ

Graham’s Kitchen

Chef en eigenaar Graham Mee komt uit de UK en heeft bij meerdere sterrenzaken (waaronder Le Restaurant*) gewerkt. Op het gezellige terras van restaurant Graham’s Kitchen in de Pijp kun je terecht voor een (uitgebreide) lunch, bites en drankjes. Het terras is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Graham’s Kitchen
Hemonystraat 38
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | De Pijp
Terras in de Amsterdamse Pijp

Meneer De Wit Heeft Honger

Op het terras van Meneer De Wit Heeft Honger in de Baarsjes kun je jezelf storten op pintxos, mediterraanse maaltijden, bocadillo’s en een vroeg driegangendiner. Kom je alleen voor een (alcoholisch) drankje? Dat kan ook? Ze hebben tafeltjes aan de waterkant zodat je terwijl je lekker over het water kunt turen.

Het terras van Meneer De Wit Heeft Honger is van woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Meneer De Wit Heeft Honger
Witte de Withstraat 10
Amsterdam West | De Baarsjes
Terras aan het water in Amsterdam West

Dit zijn de fijnste verborgen terrassen van Amsterdam

Salmuera

Dat wordt een Latijns-Amerikaanse terras fissa met street food, ceviches, steaks, cocktails en mezcal op het beschutte terras van Salmuera. Eenmaal neergestreken zul je bijna vergeten dat je middenin het centrum van Amsterdam zit. Een tafel reserveren kan online of door een mail te sturen naar info@sal-amsterdam.nl.

Salmuera
Rozengracht 106-110
Amsterdam Centrum
Terras in Amsterdam Centrum

Scheepskameel

Lunchen met formidabel uitzicht over het water? Dat kan op het terras van Scheepskameel. Op het terras op het Marineterrein is het op zonnige dagen bijzonder goed toeven. Bestel een Duits wijntje en wat lekkers om op te knabbelen en neem het ervan nu het weer kan!

Scheepskameel
Kattenburgerstraat 7, gebouw 24
Amsterdam Centrum
Terras aan het water

Daalder Amsterdam

Uitgebreid lunchen in hartje Jordaan doe je op het terras van sterrenrestaurant Daalder Amsterdam. Chef Dennis Huwaë en zijn team hebben vast wel wat lekkers op de kaart waar je blij van wordt. Neem er een lekker wijntje bij en laat je lekker verwennen op het terras van Daalder.

Daalder Amsterdam
Lindengracht 90
Amsterdam Centrum | Jordaan
Terras in de Jordaan

Sjefietshe

Het terras van Sjefietshe is van vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur geopend voor ceviche met een Amsterdams tintje, hotdogtopus, hartige wafels en meer te gekke gerechten die perfect zijn om op het terras van te snoepen. Zonnetje en wijntje erbij en genieten maar!

Sjefietshe
Van Ostadestraat 1
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Terras in de Pijp

Restaurant Watergang


Restaurant Watergang huist in één van de meest karakteristieke gebouwen van Amsterdam. Wanneer het weer meezit gaat hun terras open en kun je van donderdag tot en met zondag zowel bij ze lunchen (van 12.00 uur tot 14.00 uur en van 14.30 uur tot 16.30 uur) als borrelen (van 16.00 uur tot 18.00 uur). Ga voor de vijf gangen van chef Tim van Grootheest en laat maitre Mo Schuttel je een bijpassend wijntje inschenken. Wedden dat je niet meer weg wilt?
Reserveer een tafeltje op het terras.

Restaurant Watergang
Weteringstraat 41
Amsterdam Centrum
Terras in Amsterdam Centrum

Ook interessant

Dinchen is het nieuwe dineren | dinchen tijdens lunchtijd | dinch restaurants in Amsterdam | vergeet het diner, we gaan aan de dinch | wat is dinchen? | dinchen is een samenvoeging van de woorden dineren en lunchen

Translate»
Lees vorig bericht:
Ube de paarse yam die je opeens overal ziet

Ube, zeg oeh-bee, is een uit de Filipijnen afkomstige paarse yam die steeds populairder wordt. Lees verder

Sluiten