Dit worden de extra grote en tijdelijke terrassen van Amsterdam

De terrasopeningen in Amsterdam, iedereen zit er met smacht op te wachten.

Eindelijk weer eens een hapje en drankje eten en drinken aan een tafeltje in plaats van op de stoep of een bankje in het park. Je wijntje in een fatsoenlijk wijnglas in plaats van in een plastic of papieren bekertje en niet meer eten uit een kartonnen bakje of van een papieren bord. Daarnaast gunnen we het de restaurants, cafés en bars ook om weer eens te doen waar ze het blijst van worden: gasten ontvangen en bedienen. Vandaag overlegt het Kabinet over onder andere de prangende vraag ‘gaan we de terrassen weer openen?’. Dinsdag vindt er weer een persconferentie plaats en laten we hopen dat we onze demissionair premier horen vertellen dat de horeca de terrassen vanaf 28 april 2021 weer mag open. Ok ok, met die slag om de arm ‘als de cijfers het toelaten’, maar laten we duimen dat de besmettingscijfers flink omlaag gaan en de bezettingen in de ziekenhuizen ook flink dalen. Dat vieren we uiteraard met een ijskoud biertje of een lekker wijntje op het terras!

Tijdelijke terrassen en extra grote terrassen in Amsterdam

Maar ook terraszittend loert het gevaar om besmet te worden met het coronavirus. Dus een terrasje pikken doen we uiteraard coronaproof op 1,5 meter afstand. Maar de afgelopen jaren werden de terrassen juist steeds kleiner en meer aan banden gelegd, dus hoe combineer je dat met de coronamaatregelen? Horecaondernemers vroegen om (tijdelijk) meer ruimte voor hun terras of überhaupt toestemming en ruimte voor een terras. En daarin ging Gemeente Amsterdam gelukkig mee. Sommige horecaondernemers hebben vorig jaar zomer tijdelijk toestemming gekregen voor een terras, maar deze vergunning liep af op 28 februari 2021. Gelukkig zijn deze tijdelijke vergunningen verlengd tot 31 oktober 2021. Op de speciale website van de Gemeente Amsterdam kun je de tijdelijke terrasvergunningen bekijken. Je kunt op de kaart zien welke horecazaken nu wel een terras hebben en welk restaurant, bar of café tijdelijk hun terras mag uitbreiden naar bijvoorbeeld parkeerhavens of de overkant van de straat.

Klik op onderstaande kaart om de kaart te bekijken of ga naar de website van de Gemeente Amsterdam Horecavergunning: tijdelijke terrasvergunning. Je kunt zoeken op stadsdelen, gebieden, wijken en buurten. Naast de openingstijden van het tijdelijke terras kun je ook de terrastekeningen bekijken. Zodat je alvast je terrasje tour kunt voorbereiden voor wanneer het weer kan en mag!

De fijnste verborgen terrassen en terrassen aan het water

En als je dan toch bezig bent met het plannen van je ultieme Amsterdamse terrassen tocht, vergeet dan vooral niet de mooiste verborgen terrassen in Amsterdam en de tofste terrassen in Amsterdam aan het water mee te nemen in je planning.

Sagardi Amsterdam terras restautant

Ook interessant

Terrassen Amsterdam | tijdelijk uitgebreide terrassen in Amsterdam | Gemeente Amsterdam geeft vergunning voor tijdelijke terrassen en tijdelijk uitgebreide terrassen aan horeca Amsterdam | fijnste terrassen in Amsterdam | leukste terrassen in Amsterdam | verborgen terrassen in Amsterdam | terrassen aan het water in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Foer bon pop up takaway sandwich broodjes bun
10x de beste takeaways voor een sandwich of snack in Amsterdam

Nu een takeaway pakken het nieuwe normaal is geworden stoppen chefs al hun liefde in een...broodje to go. Lees verder

Sluiten