De grootste dumpling ooit eet je in New York

Heb je weleens een dumpling zo groot gegeten dat hij sowieso niet in één keer in je mond past? Een hap ervan nemen gaat ook niet zomaar want deze XL dumpling is gevuld met een smakelijke bouillon en een hapje ervan nemen zou betekenen dat deze smakelijke soep eruit loopt en dat wil je niet. Dus hoe eet je dan deze giant soup dumpling van Drunken Dumpling in New York City dan? Nou gewoon met een rietje. Maar is hij dan ook lekker? Of gewoon een gigantische xia long bao die het goed doet als marketingstunt en die meh is qua smaak. Tijd om het uit te gaan vinden.

Drunken Dumpling XL xia long bao

Het is een willekeurige doordeweekse dag in East Village New York. En blijkbaar is de Drunken Dumpling giant dumpling hype een beetje voorbij. Stonden New Yorkers in het begin van de komst van de giant xia long bao nog in de rij om zo’n big ass dumpling te bemachtigen. Maar als ik afgelopen maart voor de deur staan tijdens openingstijd ben ik de enige die blijkbaar staat te trappelen om te slurpen van de mega dumpling. Dat mag de pret niet drukken, des te meer voor mij 🙂 Wil je even snel een dumpling happen, dan wordt het lastig. Omdat er zoveel broth in het deegpakketje gaat kost het minstens 20 minuten om het geheel op te warmen, dus tijdschriftje erbij en wachten maar. En het wachten wordt beloond met een giga dumpling:

Wat een ding! En hij is uiteraard gloeiend heet, dus even wachten voordat je aanvalt.

Drunken Dumpling NYC Manhattan

Bao eten met een rietje

Voorzichtig prik ik met het bijgeleverde rietje een gaatje in de Drunken Dumpling XL xia long bao zodat er wat stoom kan ontsnappen en zodat ik er wat van het azijn in kan gieten. En dan is het slurpen maar. Poehee dat is een bouillon waar je me vaker wakker voor mag maken. De broth van kip, varken en veggies is heerlijk intens en vol van smaak.

Giant dumpling New York City

En ook de vulling smikkelt lekker weg. Gestoomde garnalen die lekker de smaak van de bouillon hebben omarmd en verder vettige varkensgehakt, coquilles en crab die een feest zijn om van te happen.

Het is niet gemakkelijk, maar ik probeer nog wat vullen en bouillon samen met wat deeg tegelijk te snoepen, want het is en blijft een dumpling. Het deeg is relatief dikker dan van een kleine dumpling, dik genoeg om het zooitje bij elkaar te houden en dun genoeg om het lekker chewy te houden. Een top dumpling die je in ieder geval één keer in je leven geprobeerd moet hebben. En dat dit betekent dat je naar New York moet reizen, ach daar heb je dat vast wel voor over.

Drunken Dumpling giant dumpling NYC

Drunken Dumpling
137 1st Avenue, New York
East Village
Lunch | brunch | diner

Bekijk de website

Openingstijden Drunken Dumpling:
Zondag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 0.00 uur

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Charcuterie restaurant Amsterdam Spingaren
Spingaren nieuw charcuterierestaurant en proeflokaal in Amsterdam

Een dikke like voor het feit dat Amsterdam nu een heus charcuterierestaurant en -proeflokaal aan het rijtje van nieuwe foodspots...

Sluiten