THE DUCHESS Amsterdam lunchen in mooie omgeving

Poepie chic is het, THE DUCHESS Amsterdam. Veel marmer, gouden details, ornamenten en een lampenpartij waar je u tegen zegt. Tel daarbij op de mooie bar en een spot met wauw-factor is geboren. Alleen de vraag is, how’s the food? Want met zo’n entourage leg je de lat wel hoog en vandaag gaan we uitvinden of het ook waargemaakt wordt tijdens een uitgebreide lunch.

the-duchess-amsterdam-centrum-restaurant

Ik hou er altijd wel van als de tafel mooi gedekt is. Glazen, gepoleerd bestek en een mooi wit linnen servet. En dat zit bij The Duchess natuurlijk wel snor.

the-duchess-amsterdam-centrum-restaurant-hotspot

Het tomaten jalapeno prutje dat we vooraf krijgen is heel erg smakelijk om ons verse brood in te dopen. Mjam.

the-duchess-amsterdam-risottothe-duchess-amsterdam-centrum-lunch-pasta

De risotto met heel veel groen en de ossenstaarttortellini zijn allebei wel heel erg fotogenieke gerechten. Beide dishes zijn goed van smaak en happen dan ook goed weg. Alleen is de pasta wel heel erg beetgaar.

the-duchess-amsterdam-centrum-restaurant-w-hotel the-duchess-amsterdam-lunch-restaurant-hotspot

Alleen al omdat we het een beetje apart vonden om schnitzel op de kaart aan te treffen, moesten we het proberen. Het gerecht verdient nou niet echt de schoonheidsprijs, maar smaakt wel goed. Lekker krokant van buiten en de cole slaw is een fijne knapperige side kick. De burger met foie gras oogt al iets fraaier en ook die smaakt opperbest.

the-duchess-amsterdam-dessert-chocolade

En dan de sensatie van de dag: Het chocoladedessert. Hij spettert en rookt in het rond, maar dan na een flinke mep krijg je dit. Een droom voor iedere chocofanaat.

the-duchess-amsterdam-chocolade-dessert duchess-amsterdam-restaurant-hotspot-dessert

The Duchess is alleen al vanwege de waanzinnige ruimte en de mooie aankleding een beleving. De gerechten zijn zeker niet verkeerd. Zeker wel wat aan de hoge kant qua prijs, maar dat verwacht je op zich ook wel bij zo’n fancy spot als The Duchess. Ze hebben trouwens ook een high tea, die ga ik zeker nog eens proberen!

The Duchess Amsterdam

The Duchess
Spuistraat 172
Amsterdam Centrum
Ontbijt | koffie | lunch | brunch | borrel | diner

the-duchess.com

[mapsmarker marker=”125″]

 

 

Translate»
Lees vorig bericht:
G&T inspiratie

De deurbel ging er daar stonden de lovely ladies van Typhoon Hospitality met een DIY G&T box van Fever-Tree. Cadeautje!...

Sluiten