Edel by Dennis gaat vandaag open, maar ik mocht gisteren het nieuwe menu voorproeven

Restaurant Edel by Dennis, het nieuwe restaurant van chef Dennis Huwaë, is vanaf vandaag voorzichtigjes open. Gisterenavond stond er een prachtig gedekte tafel middenin de gruwelijk fraai geworden ruimte en aan deze tafel mocht ik plaats nemen om het nieuwe menu van Edel by Dennis te proeven. En dit was zeker geen straf kan ik je vertellen.

Uit eten in Amsterdam West restaurant Edel by Dennis

Edel by Dennis comfort cuisine

Twee weken geleden stak in mijn hoofd al om de hoek bij dit nieuwe restaurant in Amsterdam West. Toen was het nog ‘pas op de verf is nat’-toestanden en stonden er nog stellages. Maar gisteren zag het er allemaal toch even wat anders uit. Maar zoals je vaak hoort van de mensen achter het restaurant, er is nog genoeg te doen. Dus ja ze zijn open maar ze blijven tweaken en tijdens het openingsfeest op 31 oktober willen ze het pas van de daken schreeuwen. Dus als je nu gaat buurten, wees nog even lief voor ze, want ze zijn nog aan het warmlopen. In de video zag je ook dat we het eten dat je bij Edel by Dennis kunt eten comfort cuisine noemden. Het is Dennis zijn benadering van comfort food. Eten dat je wilt eten en waar je vaak naar hunkert, maar dan wel gecreëerd door een waanzinnig goede chef. De gerechten zijn ogenschijnlijk eenvoudig, maar stiekem gaan er behoorlijk wat ingewikkelde bereidingen aan vooraf. En chef Huwaë is altijd on the hunt voor de beste soms zelfs exclusieve ingrediënten om zijn gerechten te maken voor restaurant Daalder en dat is bij Edel by Dennis niet anders.

Geen zin om te lezen? Je kunt ook een video bekijken van mijn avond.

We begonnen eerst met een tsunami aan bites waar ik heel erg blij van werd: oester met duindoornbessen en crème van sla, nori cakeje met kumquat en cashewnoten en bakkeljauw taco’s.

Daarna was het tijd om aan tafel te gaan en zo zagen de gerechten van gisterenavond eruit:

Edel by Dennis restaurant Postjesweg Amsterdam
Dorade op z’n Thais voor twee
Nasi bij restaurant Edel by Dennis
Nasi met krokant van koriander en crème van koriander
Lekker uit eten bij restaurant Edel by Dennis Amsterdam West
Sappige kip, krokante kip en kipspiesjes
Dennis Huwaë
Chef Dennis Huwaë
Zuurkool en duivenborstworstjes bij Restaurant Edel by Dennis Amsterdam
Homemade duivenborstworstjes

Wauw dit is comfort food to the bone. Dit zijn gerechten waar je naar verlangt, waar je meer van wilt en die je stiekem gewoon niet wilt delen met je tafelgasten. Het kippetje in het pannetje is zo onwaarschijnlijk sappig en mals. Niet te doen gewoon. Het duivenworstje is mooi stevig, maar ook juicy en zo mooi op smaak. De nasi met papayasalade is zo fijn en ik denk het aller aller lekkerste vind ik toch wel de in ganzenvet gekonfijte zuurkool. Uiteraard wel in combinatie met die gruwelijk fijne appelmoes. Man man man wat is dit goed.

dessert Edel by Dennis restaurant Amsterdam
deconstructed Magnum dessert

Echt wat is restaurant Edel by Dennis fijn geworden. En wat ook zo geweldig tof is, is dat je gewoon kunt binnenhoppen voor een gerechtje of wellicht twee, ach drie waarom ook niet. Of het hele menu hoppa waarom ook niet? Alles kan en niets hoeft.

Op 31 oktober dus is het openingsfeest van Edel by Dennis en vanaf dat moment voor het echie open. Go see and try for yourself!

Edel by Dennis
Postjesweg 1
Amsterdam West | De Baarsjes
Lunch | brunch | drinks | diner | fijn terras

Bekijk hun Instagram

Openingstijden Edel by Dennis:
Maandag tot en met zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Lunch: vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 15.00 uur
Diner van 18.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”241″]

Anderen lazen ook

Tags: nieuw restaurant chef Dennis Huwaë | restaurant Lokaal Edel wordt Edel by Dennis | nieuw restaurant van Dennis Huwaë gaat Edel by Dennis heten | nieuw restaurant in Amsterdam West | comfort cuisine | Dennis Huwaë gaat comfort cuisine restaurant openen | comfort neo cuisine streetfood eten in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
Pancakes eten in Amsterdam
20 plekken om fluffy pancakes te scoren. Van anti-kater en boozy tot aan vegan.

Pancakes, soms heb je gewoon trek in een stapel luchtige Amerikaanse pannenkoeken. Lees verder

Sluiten