Hotspot in Oost Bar Bukowski

Bar Bukowski, vernoemd naar de Amerikaanse schrijver en dichter Charles Bukowski is de nieuwe place to be aan de Oosterpark. Groene markiezen, een houten terras, glas in lood, grote plafond ventilatoren en veel art deco accenten. Bij Bar Bukowski ga je even terug in de tijd.

Er schijnt een waterig zonnetje, een plekje aan één van de picknicktafels op de stoep zou zeker kunnen. We willen iets comfortabeler zitten en de grote leren fauteuils binnen op de eerste verdieping zien er heel fijn uit, dus we nemen boven plaats. Het leuke is dat als je een plekje aan één van de tafeltjes met grote leren stoelen weet te bemachtigen je uitkijkt over de grote bar op de beneden verdieping. Een heerlijke plek om onderuit te zakken, wat van de kaart te bestellen en mensen te kijken.

Je kunt elke dag van de week en gedurende de hele dag terecht bij Bar Bukowski. ’s Ochtends voor een bakkie koffie, één van hen speciale theetjes of een heerlijk vers sapje. Kies iets zoets, hartigs of een ei-specialiteit en je ochtendhap is compleet. Ze hebben zelfs wentelteefjes! Voor de middag kun je kiezen uit een drietal salades, verschillende broodjes (waaronder truffel eiersalade en lamshampastrami), flammkuchen (soort van pizza’s), een soepje of een warm gerecht. Tot in de late uurtjes kun je je vermaken met de biertjes tot ze je er laat in de nacht uit vegen.

Ik had geen uitgebreide kaart verwacht. Op de beperkte website staat geen menukaart en ook op hun Facebook pagina is niets te vinden ondanks dat er meerdere malen gevraagd wordt om een menukaart en of ze eten serveren. Ik ben er dan ook vanuit gegaan dat ze een beperkte selectie aan eten hadden. En ik had het mis. Bar Bukowski heeft juist een ontzettend grote keuze aan veel lekker eten en fijne drankjes. Zonde dat ze dit niet wat duidelijker op hun website en Facebook pagina zetten. Misschien komt dat nog.

Hotspot in Amsterdam oost Bar BukowskiOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik zit in een healthy modus dus kies voor de quinoasalade gevuld met feta, paprika, tomaat en een topping van rucola salade. Om het weg te spoelen bestel ik een groene smoothie. Hoeveel gezonder wil je het hebben? Mijn salade is gigantisch en ik krijg het ook niet op. Mijn tip: minder quinoa en meer groente dan krijgt de salade in plaats van een 8+ een dikke 10!

Hotspot in Amsterdam oost Bar Bukowski


Bar Bukowski is een fijne plek om je even terug te trekken met een hapje en een drankje, te borrelen met vrienden of gewoon te hangen. En er is genoeg variatie aan zitplekken, dus kies je plekje.

Bar Bukowski
Oosterpark10
Amsterdam oost

Openingstijden Bar Bukowski:
Maandag tot en met donderdag 8.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag van 8.00 uur tot 3.00 uur
Zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 3.00 uur


Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
&Samhoud Places aan de Oosterdoks
&Samhoud Places chic zonder opsmuk

Soms heb je van die momenten dat je jezelf even echt culinair wilt laten verwennen. Jezelf volledig onderdompelen in de...

Sluiten