SLA op de Ceintuurbaan: lekker gezond snacken

Dat fastfood niet per definitie slecht hoeft te zijn bewijzen ze bij hotspot SLA op de Ceintuurbaan. Een nieuw tentje in De Pijp. Alleen kies je bij SLA niet uit een Whopper met kaas of zonder kaas. Je kiest niet tussen met of zonder vette bacon. Nee, hier kies je tussen rucola of snijbiet. Hier bestaat je side niet uit met vet doordrenkte frietjes, maar uit knapperige groentes. En in plaats van je menu te supersizen, leuk je je gezonde salade op met een powerzaad of frisse alfalfa.
Het is vrij rustig als ik bij slabar SLA binnenstap. Dat komt waarschijnlijk door het rare tijdstip, namelijk zaterdagmiddag om 4 uur. Het voordeel hiervan is dat ik nul wachten voor mij heb. Ik word enthousiast begroet door Jop. ‘Waarom sla?, vraag ik hem. ”We zagen dit soort concepten al jaren in Londen en New York en vonden het altijd al jammer dat het nog niet bestond in Nederland. Nou, wij vonden dat daar verandering in moest komen!’, vertelt hij mij.

Het is heel simpel. Je stelt zelf je salade samen uit de vele verse ingrediënten die ze bij SLA hebben. Het is als het ware een survival of the fittest van groene blaadjes, gegrilde groentes en lekkere dressings. Jij bepaalt zelf wat er van het groene voer afvalt en wat er het redt tot aan je bord.

Eerst kies je de basis, namelijk het blad. De keuze? Bladspinazie, rucola, snijbiet, ijsbergsla en veldsla. Ik ga voor de bladspinazie.

SLA hotspot in De Pijp


Ok, het groene bedje is nu gespreid. Nu kies je een graan, zaad of peul. De limabonen lijken mij wel wat, dus die gaan in de kom. Dan is het tijd voor de groentes. Je kunt er drie kiezen. Niet genoeg aan drie? Ga dan voor meer, elke extra portie kost een euro extra. De gegrilde aubergine, sperziebonen en rode bietjes wordt mijn trio aan groentes en als bonus ga ik voor de artisjokharten.

 SLA hotspot in De Pijp


Zonder dressing geen salade! Ga je voor smeuig of een lichte vinaigrette? De dressing met citroen, avocado en wasabi klinkt fijn, dus dat wordt mijn winnaar.

SLA hotspot in De Pijp


De vraag is hou je het simpel of maak je salade bijzonder en geef je het een premium status. Oftewel, voeg vlees, vis of een nepperd toe aan je salade. Ik ga voor de nepperd, namelijk de gegrilde vegakip.

SLA hotspot in De Pijp


Natuurlijk maak je je salade bij SLA af met de kers op de taart: de topping. Denk aan alfalfa, pompoenpitten, walnoten en Parmezaanse kaas.

SLA hotspot in De Pijp
SLA hotspot in De Pijp
SLA hotspot in De Pijp


Ik vind op de eerste verdieping van SLA een mooi plekje om mijn salade op te peuzelen. Ik begin aan mijn kom vol ontzettend verse en smaakvolle groentes. Een aangename verrassing is de krokant gegrilde vegetarische kip die mij een I-can’t-believe-it’s-not-meat-moment bezorgt. Al met al een hele fijne gezonde snack.

SLA hotspot in De Pijp


Ik vind SLA in De Pijp leuk! De inrichting en het pand zijn lekker clean, licht en fris. De hoge ruimte met glazen plafond zorgt voor lekker veel licht. De witte muren zijn allesbehalve saai. Stalen mandjes, plantjes en knipgereedschap leuken de boel op. En ik ben vooral fan van de saladebar: een gave staalconstructie. Ook word ik blij van het feit dat ze het bij saladebar SLA het fenomeen fastfood een nieuwe betekenis geven. Ze gebruiken goede en verantwoorde producten en dat voor een enorm zacht prijsje. En ook al haal je zelf je eten en draag je het net als bij een fastfoodrestaurant naar je tafel, bij SLA wil je gewoon niet snel weg. Hier wil je blijven hangen!

SLA hotspot in De PijpSLA hotspot in De PijpSLA hotspot in De Pijp

Geen zin in een salade of een enorme behoefte aan koolhydraten? Bij fast slabar SLA hebben ze ook belegd speltbrood of een seizoenssoepje. Ow ja, meenemen kan ook! Kun je lekker met je powersnack neerstrijken in het Sarphatipark.

SLA
Ceintuurbaan 149
De Pijp Amsterdam

SLA is geopend op:

Maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 21.00 uur

Hou je van gezond eten? Dan zijn deze drie hotspots zeker het proberen waard!

 

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Bukowski aan het Oosterpark in Amsterdam
Hotspot in Oost Bar Bukowski

Bar Bukowski, vernoemd naar de Amerikaanse schrijver en dichter Charles Lees verder

Sluiten