Foer in Amsterdam Oost is het omfietsen waard

Met het poppige uiterlijk van Restaurant Foer aan de Cruquiusweg in Oost zou het pand niet misstaan in een Disneyverhaal.

Het dottige gebouw dateert uit 1902 en deed vroeger dienst als volkskoffiehuis van het handelsentrepot. Je zou verwachten dat het interieur minstens zo gedateerd is, maar niets is minder waar. Binnen is het stijlvol minimalistisch doch sfeervol gestyled en in de open keuken wordt er waanzinnig gekookt met mooie ingrediënten met respect voor de natuur door chef en eigenaar Steven Broere.

We zitten ver in Amsterdam Oost op het stuk waarvan je net denkt ‘hmm hier zit niets meer’, dus omkeren maar. Niet doen dus, want anders mis je dit geweldige restaurant.

Op warme zomerse dagen is het terras een goede keuze om je maaltijd te beginnen. Mede-eigenaar en maître Jurjen, die er altijd tip top gekleed bijloopt, wijst ons een mooi plekje aan. Zowel de witte als de zwarte brigade drentelt gezellig om ons heen en af en toe zie je de chef de pluktuin in duiken om er vervolgens de keuken in te snellen met wat versgeplukt groen.

Een bijzonder knappe amuse van rogge, veenbes en wortel verschijnt op tafel om onze smaakpapillen even te preppen voor wat er gaat komen. En wat er gaat komen is acht en een halve gang. Ben je er klaar voor? Hier komen ze.

Restaurant Foer diner

Nog zo’n traktatie voor het oog: de little gem, biet en mierikswortel. De kleuren spatten van het bord en het gerecht is een traktatie voor de mond.

Krab met rozenblad Foer restaurant Amsterdam

Waarschijnlijk is dit het meest gefotografeerd bordje van het moment bij Foer en ik snap het wel. Want de krab met koolrabi en rozenblad is niet alleen retekanp, het is ook nog eens onwaarschijnlijk lekker.

Restaurant Foer Amsterdam Oost uit eten diner

Abrikoos, saus van gefermenteerde asperges en kamille uit eigen tuin een bijzonder spannend gerecht waarbij de smaakpapillen even op scherp worden gezet. Lekker!

Fine dining Amsterdam Oost Foer restaurant

Het volgende gerechte is een gerecht van langoustine, aalbes en een salsa van walnoot. Dit is puurheid ten top. Zo onwaarschijnlijk mooi.

Inmiddels zijn we naar binnen verhuisd en hebben we een mooi plekje aan de bar die uitkijkt op de open keuken weten te bemachtigen. Er volgen nog heel veel mooie gerechten. Waaronder eentje met paddenstoelen, kersen en tijmbloemen. Een dry aged entrecote met een crème van gerookte broccoli en een saus van lactogefermenteerde rode paprika en aadappeltjes met beurre noisette en shoyu porcini. Verder zuring, vlierbloesem, karnewelkwei, biet en appel. Dit is de zuurste karamel ooit en ik ben er weg van. Dit is pure umami.

Wauw wauw wauw wat was dit fijn. Foer is een geweldig restaurant. Het interieur is een plaatje om te zien, de sfeer is te gek, de gerechten zijn zo grandioos goed uitgevoerd, de wijnen subliem en het een restaurant waarvoor je omfietst.

Foer Amsterdam
Cruquiusweg 9
Amsterdam Oost
Lunch | diner | fijn terras

Openingstijden Foer Amsterdam:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar Foer Amsterdam

Ook interessant:

Restaurant Foer in Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Le Coeur Amsterdam eclair
Restaurant Le Coeur gaat vele harten veroveren

Alleen al vanwege de knappe gevel van Restaurant Le Coeur wil je even pauzeren bij nummer 24 op de Hartenstraat....

Sluiten