Restaurant Le Coeur gaat vele harten veroveren

Alleen al vanwege de knappe gevel van Restaurant Le Coeur wil je even pauzeren bij nummer 24 op de Hartenstraat.

Doe jezelf een plezier en pop vooral even binnen bij deze nieuwe zaak in de Negen Straatjes. Eenmaal binnen staat je een sfeervol en fraai ingericht restaurant te wachten. Knusse tafeltjes, een prachtige wijnwand, een grote met wit marmer en hout bekleedde bar waar je heel erg fijn aan kunt hangen met een glas Champagne of een wijntje. En het druivennat vloeit hier rijkelijk want chef Rick Swinkels heeft deze zaak samen met l’Atelier de Champagne opgetuigd. En ze selecteren hier wel hele fijne exemplaren om te schenken aan hun gasten.

‘Wacht eens even,’ hoor ik je denken, ‘maar Le Coeur zat toch al op de Hartenstraat?’. Klopt! De mannen hebben de zaak overgenomen. De naam bleef, het interieur kreeg een facelift, er kwam een geheel nieuw team, een nieuw menu en eigenlijk een hele frisse wind. Het resultaat is een vreselijk leuke en gezellige zaak waar je grandioos kunt eten.

Toen ik chef en eigenaar Rick Swinkels een tijdje terug sprak over de komst van zijn nieuwe restaurant vertelde hij me dat hij met Le Coeur een restaurant wilde neerzetten waar hij zelf iedere dag zou willen eten. En of dat ook gelukt is gaan we vanavond ervaren.

Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. Het restaurant is nog maar net een dagje open en al het personeel dat we spreken heeft er onwijs veel zin in. We zitten nog maar net en we krijgen al ons eerste drankje in onze glazen ingeschonken. De rest van de avond blijven onze glazen niet lang leeg.

Terwijl we knabbelen aan een stokkie kruidenboter bestuderen we de compacte kaart van Le Coeur. Werkelijk waar alles wat er op de kaart staat spreekt me aan, dus dat wordt lastig kiezen. We besluiten omakase-stijl te gaan en de chef de vrije hand te geven zodat wij achterover kunnen leunen en vanzelf wel zien wat hij ons voorschotelt.

Nieuw restaurant Hartenstraat Amsterdam centrum Le Coeur

Oh ja leuk detail: om het gebruik van plastic te reduceren schenken ze bij Le Coeur water van KRNWTR. Je betaalt een vast bedrag en ze vullen je glazen fles de hele avond bij met (bruisend)water uit de KRNWTR tap. Hoe goed is dat!

KRNWTR kraanwater

We trappen af met gepekelde zeebaars met oranje tomaten, zeekraal en duindoornbes en artisjokbeignets met een ansjovis- en lavasdip. Wat een spanning van smaken zit er in het zeebaarsgerecht. Niet te doen gewoon. De beignets zijn heerlijk krokant en combineren grandioos met die mooie dip.

En het wordt nog beter, want het volgende gerecht is er zo eentje waar je over tien jaar nog aan terug denkt: een eclair met een crème van foie gras crème en witte chocolade, perenchutney en macadamianoten. Die textuur van de eclair man man wat goed en dan die goddelijke crème dat net wanneer je denkt dat hij té rijk wordt de chutney als tegenhanger heeft. Dit is zo crimineel goed!

Laten we de wijnen niet vergeten, want allemachtig wat hebben ze bij Le Coeur een collectie om jaloers op te worden. Gelukkig mag je als gast meehelpen dit op te drinken. Zo kregen wij be de eclair een zeldzame Weingut Bürgermeister Carl Koch Erben uit 1994 ingeschonken. Toen de nieuwe wijnmaker de weingut overnam kwam hij de flessen tegen die de oude wijnmaker had gemaakt maar gewoonweg vergeten was. En nu anno 2021 mogen we ervan drinken. En ik kan je vertellen het was behoorlijk onvergetelijk.

Eclair foie gras restaurant Le Coeur Amsterdam

Dan volgt een gerecht met een hoog oempf-gehalte. Zo eentje waar je maar geen genoeg van kunt krijgen: prei van de bbq met gefrituurde preiringen. Hoe krijg je in hemelsnaam die dingen zo luchtig krokant? Verder knolselderij, hazelnoot, medjoul dadel en oude comté. Dit gerecht heeft alles wat je wilt: textuur, zout…zoet. Geweldig.

Verder op tafel: zwezerik met een Tel Aviv-jus, klei-aardappel, Twentse hooikaas en pompoen. Echt een heel mooi gerecht.

De Romaine sla met ranchdressing en mosterd bewijst hoe fijn simpel soms kan zijn.

De gerechten zijn stuk voor stuk geweldig dus ja ik zou hier zeker iedere dag willen eten. Ik zou zelfs omfietsen en even aanschuiven aan de bar om die eclair heel langzaam hap voor hap te eten. Gaan ze dit volhouden tot aan het einde van de avond? Het dessert heeft zichzelf zojuist gepresenteerd op onze tafel. Het is een melksorbet cookie sandwich met honing en bijpollen dat een heel erg mooi krokant koekje heeft en een smakelijke vulling. Dik in orde dus!

Le Coeur klopt gewoon aan alle kanten. Het restaurant smoelt goed en is ontzettend sfeervol. Je zit comfortabel en de bediening is on-Amsterdams goed. Het personeel weet precies waar ze het over hebben en wanneer je ze vraagt naar hun favorieten beginnen ogen te glinsteren. Deze zaak wordt met pure passie gerund en niet geheel onbelangrijk, je eet hier verschrikkelijk lekker en drinkt er fantastische wijnen bij.

Deze fijne nieuwe zaak heeft mijn hart veroverd en ik voorspel dat het nog vele harten gaat veroveren. Dus om de vraag ‘zou ik hier iedere dag willen eten’ te beantwoorden, een volmondige ja. Of het ook kan, dat is een tweede vraag. Ik zou zeggen ga en beoordeel het voor jezelf.

Le Coeur
Hartenstraat 24
Amsterdam Centrum | Negen Straatjes
Diner

Reserveer een tafel

Openingstijden Le Coeur:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 23.30 uur

Plan je route naar Le Coeur

Ook interessant:

Nieuw restaurant van oud-chef en eigenaar restaurant Jacobsz | chef Rick Swinkels (her)opent restaurant Le Coeur op de Hartenstraat in Amsterdam Centrum | restaurant Le Coeur in de Negen Straatjes Amsterdam Centrum | nieuw restaurant Hartenstraat Amsterdam Centrum | hotspot Hartenstraat 24 Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Kreeftfeest Amsterdam Floor 17
Er komt een Lobsterfest bij skyrestaurant Floor 17 en jij kunt erbij zijn!

Gisteren domineerden buiten de buien, maar bij skybar en restaurant Floor 17 in het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark regende het...

Sluiten