Bij deze nieuwe bar op de Javastraat regent het oesters en visgerechten

Misschien had je het al in de smiezen, maar the Walrus & The Carpenter in de Javastraat in Amsterdam Oost is niet meer. In plaats van deze spot zit sinds 22 december visrestaurant Fyrre. Fyrre is het Deense woord voor veertig en dat is niet voor niets want deze nieuwe visbar in Oost is geïnspireerd op de Nordic Kitchen.

Nordic visbar Fyrre

Eigenlijk moet ik zeggen oester- en visbar, want de oesters hebben bij Fyrre bijna een net zo prominente rol op de menukaart als de visgerechten. Als hapje kun je kiezen uit verschillende oesters, maar ook uit brood met zeewierboter ofviskroketjes (die goddelijk schijnen te zijn), mosselen, scheermessen en kokkels. En iedere vrijdag en zaterdag krijg je tussen 17.00 uur en 19.00 uur twee oesters voor de prijs van één oester. Als dat geen oesterfestijn is! Heb je een iets grotere trek dan kun je gaan voor de kleinere koude gerechten (zalm tataki of gravad lax) of warme kleinere gerechten (coquilles met bloemkool, hazelnoot en beurre noissette (oftewel de gouden combi), fish & chips of mosselen). Heb je beretrek dan kun je ook een hoofdgerecht nemen. Denk daarbij aan (Fyrre’s bouillabaise of een tarbot met miso, paddenstoelen, pastinaak en spitskool). Chef Folkert Scheper deed hiervoor zijn culinaire ding in de keuken van Viscafé de Gouden Hoek, dus met de ervaring met koken met vis zit het wel snor.

Dit zijn mijn favoriete restaurants van 2017

En natuurlijk neem je er een cocktailtje bij: Wat dacht je van een Red snapper (Finlandia wodka, Big Tom) of een Mälmo Mule? Ja toch!

Reserveren bij Fyrre

Weet je waar je ook heel erg goed een cocktail kunt scoren? Bij de net geopende cocktailbar van beste bartender Tess Posthumus en Timo Janse.

Fyrre
Javastraat 40
Amsterdam Oost
Diner

Openingstijden oesterbar en visrestaurant:
Dinsdag tot en met zaterdag van 17.00 uur tot 1.00 uur

Foto credits: Fyrre

[mapsmarker marker=”472″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam
De nieuwe cocktailbar van Tess Posthumus en Timo Janse is nu open

Afgelopen 22 december is Flying Dutchmen Cocktails voorzichtigjes open gegaan. Lees verder

Sluiten