Café Parlotte nieuwe bistro en wijnbar in de Jordaan van oud-sommelier De Klepel en Rijsel

Café Parlotte is een nieuwe plek op de Westerstraat in hartje Jordaan om wijntjes te drinken.

Margot Los was hiervoor sommelier bij onder andere De Klepel, Rijsel en Toscanini. En heeft nu met twee anderen deze gezellige bistro en wijnbar in Amsterdam Centrum geopend. Op 15 maart zou eigenlijk hun grote openingsfeest zijn, maar toen kwam het nare virus en hebben ze hun feestje uitgesteld. Op dit moment kun je op hun Facebook hun wijnnotities inclusief verkoopbron vinden en daarmee je wijnvoorraad uitbreiden. Maar we willen het liefste dat ze goed en wel open kunnen gaan zodat wij aan kunnen schuiven voor glaasjes wijn en wat te knabbelen.

Bistro en wijnbar Café Parlotte

Gezien de wijnkennis speelt wijn bij Café Parlotte uiteraard een grote rol en dat is fijn, heel erg fijn. Maar naast lekkers in het glas kun je er ook terecht om je trek te stillen. Iedere dag bereiden de chefs een vast menu van drie of vier gangen boordevol verse producten die uit het seizoen zijn. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een paar specials die niet op de kaart staan. Drie gangen snoepen? Dit kost €36 inclusief kaas en een dessert. Vier gangen kost €43.

Heb je een kleine trek? Dan kun je ook oesters, kaas of charcuterie bestellen. En op zondag ben je ook welkom om te komen lunchen.

Wijn drinken bij Café Parlotte

Wat betreft de wijnen, je vindt bij Café Parlotte hele speciale wijntjes, maar ook wijnen voor ieder moment van zowel grote wijnproducenten als de wat mindere bekende wijnmakers. Voor ieder dat wils dus.

Margot Loswas sommelier bij onder andere
Café de Klepel, restaurantToscanini en Rijsel
in Amsterdam, en heeft inmiddels samen met twee

Café Parlotte
Westerstraat 182
Amsterdam centrum | De Jordaan
Lunch (alleen zondag) | borrel | diner

Openingstijden Café Parlotte:
Maandag van 16.00 uur tot 0.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag en donderdag van 16.00 uur tot 0.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 13.00 uur tot 19.00 uur

De keuken van het restaurant sluit om 22.00 uur. Het barmenu is beschikbaar tot middernacht. Op zondag sluit de keuken om 17.00 uur.

Foto: van de Facebookpagina van Café Parlotte geplukt

Ook interessant

Tags: leukste wijnbars in Amsterdam | nieuwe wijnbar in Amsterdam | wijnbar op de Westerstraat in de Jordaan Amsterdam Centrum | wijnbars Amsterdam | wijn drinken in Amsterdam | wijnbar en restaurant Amsterdam centrum | wijncafé Westerstraat Amsterdam Centrum | nieuw geopende restaurants en bars in Amsterdam | Café Parlotte nieuwe bistro en wijnbar in Amsterdam Centrum op de Westerstraat 182 in de Jordaan

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Bonnie Amsterdam cafe restaurant
Ook tijdens de coronacrisis openen er nieuwe zaken. Deze spots zijn net open

Weken, maanden werk je dag in en dag uit aan je nieuwe horecazaak terwijl je reikhalzend uitkijkt naar dé dag,...

Sluiten