Getest: Hotspot SanGeorge

Sinds begin april heerst er een heel fijn Italiaans sfeertje aan de Stadhouderskade. En dit komt allemaal door de heerlijke en charmante nieuwe SanGeorge Amsterdam, de nieuwe downtown Italian van Amsterdam. En wat is dit nieuwe restaurant van de George-clan leuk!

Bijzondere inrichting

Het oog wil ook wat en dat hebben ze bij SanGeorge maar al te goed begrepen. Het interieur is gewaagd: Veel glimmend koper, marmer, turquoise  tegels, groen velours stoelen en ik hoor het je al zeggen. “Pfff lekker fout!”, maar niets van dat. Want ondanks dat is deze heilige George stijlvol en past de inrichting perfect bij de mooie ruimte.

Bar SanGeorge Amsterdam

Vanaf mijn prinsesheerlijk plekje op de comfortabele leren bank (dit moet wel het leukste plekje van SanGeorge zijn) kan ik het komen en gaan goed overzien terwijl ik door het halfronde raam achter me ook nog een glimps meekrijg van wat er buiten gebeurt. Ik zit voorlopig nog wel goed.

SanGeorge Hotspot Amsterdam

De avond gepast inluiden

Er staat voldoende lekkers op de kaart van SanGeorge om de avond goed te beginnen. De tonijntartaar (heerlijk vers, lekker fris en een plaatje om te zien) en de mosselen (oeff dat rijkt heerlijk en smaakt gelukkig net zo lekker als dat het oogt) krijgen een plekje op onze tafel en we laten het ons goed smaken. Hmm, een goed begin. Vooral met een lekker glaasje prosecco.

restaurant sangeorge sangeorge amsterdam mosselen

Pasta en risotto

Ik kan sowieso nooit snel een keuze maken, ik leid aan de ik-wil-alles-van-de-kaartaandoening. En op de één of andere manier maakte de menukaart van SanGeorge het me nóg lastiger. Al het lekkers klinkt verleidelijk, maar toch trekt de lobster linguine het meeste mijn aandacht en ik krijg zeker geen spijt. Want oef wat is dit finger licking good!! De kreeft is super sappig en laat zich met gemak uit haar schaal wippen (het kreeftgereedschap dat ik krijg is totaal niet nodig) en heeft de al dente pastaslierten een heerlijke smaak gegeven. En voor ik het weet is het opperdepop. En de pino grigio die binnen handbereik staat is ook zo hup weg.

italiaansrestaurantsangeorgeamsterdam

Dolci!!

Het karretje vol met dolci zal zelfs voor de allergrootste desserthater moeilijk te weerstaan zijn: Huisgemaakte tiramisu, lemon merengue taartjes, chocoladetaartjes, bon bonnetjes, vruchtentaartjes en panna cotta. Één groot feest voor zoetekauwen.

sangeorge dessertwagen amsterdam sangeorge amsterdam dessert sangeorge amsterdam taart sangeorge amsterdam chocoladetaart

Italiaanse gastvrijheid

Ok, interieur check, wijn check en eten check, maar hoe zit het met de bediening? Nou, die is waanzinnig. Super lief, ontzettend hartelijk en gewoon ontzettend gezellig.

sangeorgeamsterdam nieuw restaurant sangeorge sangeorge amsterdam restaurant

De sfeer, het interieur, de lieve bediening, de ik-wil-hier-meer-van-wijnen en heerlijke gerechten gemaakt met Italiaanse liefde. Ja, ik ben fan van SanGeorge!

SanGeorge Amsterdam
Stadhouderskade 7
Amsterdam Centrum | Leidseplein
Lunch | brunch | borrel | diner
cafegeorge.nl/sangeorge

10 x pasta in Amsterdam.
De leukste hotspot op De Clercqstraat.

[mapsmarker marker=”105″]

Translate»
Lees vorig bericht:
De Clercqstraat Amsterdam
De leukste spots op De Clercqstraat

De tijd dat je alleen naar De Clercqstraat ging om je gsm goedkoop te laten fixen of om een dönertje...

Sluiten