Hikage Amsterdam nieuwe Japanse bar van ramenbaas

Hikage Amsterdam is een nieuwe Japanse bar dat vorige week stilletjes open gegaan.

Het hoekpand op de Rozenstraat in Amsterdam Centrum is de afgelopen weken omgetoverd tot een elegante Japanse izakaya.

Hikage laid back Japanse eetbar

Associëren wij in Amsterdam het woord izakaya met een high end Japans restaurant vanwege de fancy Izakaya in de Pijp, in Japan is een izakaya juist een low key Japanse pub. Wanneer de kantoorpanden sluiten duikt iedere Japanner een izakaya in om bier te drinken en te knabbelen op yakitori (Japanse spiesjes van de grill met een speciale marinade) of kleine Japanse gerechtjes. Japan stikt van de izakaya’s en het is de plek om te ontspannen met je collega’s na je werk. Het schijnt overigens zelfs zo te zijn dat tijdens deze izakayasessies pas echte werkzaken worden besproken.

Binnenkort opent er in de Rivierenbuurt een Japanse bar met in de hoofdrol Japanse spiesjes. Yakitori la Kushi vind je binnenkort op de Rijnstraat in Amsterdam Zuid.

14 plekken waar je moet eten als je in Tokio bent

Japanse bites

Eigenaar Ryo komt uit Japan en opende een paar jaar geleden al ramenrestaurant Hinata op de Westerstraat (op steenworpafstand van Hikage) en nu komt hij dus met een tweede zaak. Hier vind je geen ramen op het menu. Wel staat udon (een dikkere witte noedel) op de kaart. Je kunt kiezen voor een vegan udon met soep of een udon met een tempuragarnaal in soep. Verder kun je bij Hikage gefrituurde Japanse kip (kara-age), kippengehaktballetjes met teriyakisaus (tsukune), Japanse schnitzels (tonkatsu), rundvlees, maar ook paling, inktvisballetjes (takoyaki), sushi en sashimi bestellen. ‘We willen iedereen voorzien van lekkere kleine gerechten,’ aldus Ryo. Genoeg dus om te bestellen en met z’n allen van te snoepen. Nee we noemen het geen shared dining, Aziaten eten nou eenmaal met z’n allen van hetzelfde bordje. Dus gewoon op z’n Aziatisch eten.

Vegan snacks

Ook aan de vega’s en vegans is gedacht bij Hikage. Er zijn verschillende vegan snacks zoals een vegan sushi roll met avocado en ingelegde daikon, crispy aubergine, gefrituurde tofu (agedashi tofu), vega tempura en natuurlijk de vegan udon waarbij de bouillon 15 uur heeft opgestaan.

Japanse gin

Ryo: ‘We hebben ook Japanse gin. Bij Hinata focussen we ons op Japanse whisky, maar bij Hikage kun je juist kiezen uit verschillende gins.

Wanneer ik Ryo spreek staat hij op het punt van openen. Zijn nieuwe Japanse eetbar op de Rozenstraat heeft plek voor zo’n 26 man. Je kunt plaatsnemen aan één van de tien tafels of op één van de zes barkrukken.

In het begin opent Hikage vier dagen in de week en vooralsnog alleen voor de avonden, maar wellicht gaan ze in de toekomst ook open met de lunch.

Hikage Amsterdam
Rozenstraat 143
Amsterdam Centrum | Jordaan
Drinks | diner

Bekijk de Instagrampagina van Hikage

Openingstijden Hikage Amsterdam:
Maandag tot en met woensdag gesloten
Donderdag van 18.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 23.30 uur
Zondag van 18.00 uur tot 22.30 uur

Foto: Instagram Hikage Amsterdam

Ook interessant:

[mapsmarker marker=”272″]

Tags: nieuwe Japanse bar in de Amsterdamse Jordaan | nieuwe bar in de Jordaan | eigenaar ramenrestaurant Hinata op de Westerstraat opent een Japanse izakaya

Translate»
Lees vorig bericht:
Yakitori Alley Tokyo
Yakitori la Kushi nieuw Japanse yakitori spiesjes bar in de Rivierenbuurt

Yakitori la Kushi is een nieuwe Japanse bar waar je je tegoed kunt doen aan Japanse spiesjes met yakitorisaus. Lees...

Sluiten