Yakitori la Kushi nieuw Japanse yakitori spiesjes bar in de Rivierenbuurt

Yakitori la Kushi is een nieuwe Japanse bar waar je je tegoed kunt doen aan Japanse spiesjes met yakitorisaus.

Wie weleens in Japan is geweest weet hoe gek Japanners zijn op yakitori. Het stikt er werkelijk waar van tentjes waar je deze kipspiesjes met een plakkerige zoet-zoute saus kunt eten. Zogenaamde salary men (mannen in loondienst) verdwijnen achter de Japanse gordijntjes van izakaya’s om het gegrilde vlees van de stokjes af te kauwen en vervolgens wegspoelen met bier, heel veel bier. Er is zelfs een heuse Yakitori Alley in Tokio waar je de keuze aan yakitoribarretjes reuze is. Maar wie weleens yakitori heeft gegeten in Japan weet ook dat er veel verschil in kwaliteit is. Dat verschil zit em in welke yakitorisaus er wordt gebruikt, hoe de techniek van lakken met het sausje is, hoe kundig de grillmaster is, de kwaliteit van het vlees en ook waarop er gegrild wordt is van levensbelang. Zo hebben we bij matige yakitorizaken gegeten, maar ik kan me die ene avond nog heugen waar ik de meest goddelijke kipspiesjes at. Spiesjes met kippenmaag, kippendijen, kippengehaktballetjes, kippenhart, alles gaat op de spies en daarna op de grill. Oh en de groene pepers gevuld met kaas op een stokje, die waren niet te filmen zo goed. Dit barretje was te gek. De hele toko stond blauw van de rook en dat is sowieso iets wat Japanners niet kan deren. Ze roken toch al binnen. Ja want daar mag het nog gewoon. Gek genoeg is het daar op de een of andere manier minder storend. Gasten kunnen aan de bar direct aan de open keuken zitten of een tafeltje pakken. Wij kropen ieder op een barkruk en zaten met onze neus bovenop de grillmaster. Een dik halfdoorzichtige zeil zorgde ervoor dat er niets van de grillspetters of iets anders dat er van de spiezen op de houtskoolgrill ons kon raken. Jaah houtskool! Daarop hoort een echte yakitori op gegrild worden. Die avond rolden we bomvol en dronken van de vele biertjes de deur uit en sindsdien ben ik verliefd op yakitori.

Yakitoribar in Amsterdam Zuid

Je kunt je wel voorstellen hoe onwaarschijnlijk blij ik was toen ik hoorde dat er een nieuwe yakitorizaak in Amsterdam opent: Yakitori la Kushi. Natuurlijk hebben we altijd nog good old Hakata Senpachi. Wat een gruwelijk goede zaak is dat! Maar een izakaya (dit is dus het Japanse woord voor low key bar waar je eet en drinkt en niet een woord voor een fancy etablissement waar je high end sushi eet) erbij waar we kunnen kluiven een stokjes met gegrilde kip is nooit verkeerd. En deze binnenkort te openen Yakitori la Kushi op de Rijnstraat in de Rivierenbuurt wordt er dus zo eentje waar ze op houtskool grillen. As we speak zijn ze bezig met de installatie van een giga afzuigkap. Yakitori la Kushi wordt gerund door een Japans stel uit Osaka. De stad in Japan dat bekend staat om streetfood.

Wanneer dit nieuwe yakitorirestaurant open gaat is nog niet duidelijk, maar ik zit er bovenop en ik kan niet wachten om hier heen te gaan. Wordt dus zeker vervolgd!

PS de foto hierboven is gemaakt in Yakitori Alley in Tokio en is dus niet een foto van deze nieuwe Yakitoribar in Amsterdam.

Yakitori la Kushi
Rijnstraat 54
Amsterdam Rivierenbuurt | Amsterdam Zuid
Diner

Openingstijden: volgen snel

Ook leuk om te lezen:

[mapsmarker marker=”271″]

Tags: yakitorirestaurant in Amsterdam Zuid | Japans restaurant in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid | Japans kipspiesjes restaurant in de Rivierenbuurt | waar kun je goede yakitori eten in Amsterdam? | Japans grillrestaurant | Japanse spiesjes eten | nieuw Japans restaurant in de Rijnstraat in de Rivierenbuurt

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Fete de Soul Amsterdam De Pijp nieuw
Een vorkje prikken bij Fête de Soul is om zielsgelukkig van te worden

Restaurant Fête de Soul zal zelfs bij de grootste zuurpruim een lach op het gezicht kunnen toveren. Lees verder

Sluiten