Hollandse klassiekers nieuwe stijl bij Vondelpark3

Restaurant Vondelpark3 is weliswaar niet nieuw (het zit sinds maart dit jaar in het Vondelpark), maar hun kaart is wel nieuw en zeker het proberen waard. Het bar restaurant serveert sinds kort oer-Hollandse gerechten in een modern jasje.

Stamppot met worst en stoofpotjes

Op de menukaart staan heerlijke smeuïge stamppotten, runderstoofpotjes, wentelteefjes en huisgemaakte worsten zij aan zij met internationale gerechten zoals couscous en steak tartaar, maar dan wel van ingrediënten van Hollandse bodem. Aan de andere kant worden tropische producten zoals zoete aardappel in een Hollands jasje gestoken door er een heerlijke stamppot van te maken. Een eclectisch geheel met een ode aan de Hollandse keuken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ribbetjes om je vingers bij af te likken

We ruiken de ribbetjes van Limburgs kloostervarken al aankomen, wauw dat beloofd veel goeds. De smaak is net zo goed als de geur. Het sappige en malse vlees heeft een lekker Oosters smaakje. Dat komt door het waanzinnig lekkere zoet-pittige sausje en de sambal van rode kool. Het feit dat ik met zijn vinger de laatste restjes saus van het plankje eraf zit te eten zegt genoeg…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hollandse garnalen du Maroc

Allereerst complimenten voor de opmaak. Mijn Hollandse garnalen balanceren braafjes op de perfect uitgelijnde couscous van bloemkool. Ook hier weer een smaakexplosie. De zachte garnaaltjes râs el hânout combineren prettig met de frisse bloemkool. Een lekker fris en verrassend voorgerecht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vegetarische topper

Vondelpark 3 denkt ook aan de vegetariërs. Op hun menukaart staat namelijk een heerlijk vegetarisch voorgerecht: Gerookte tomaat met een gepocheerd ei en een kletskop van Parmezaanse kaas. Het bewijs dat tomaat absoluut niet saai hoeft te zijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerecht voor visliefhebbers

Een hoofdgerecht voor liefhebbers van vis en zeevruchten: Rode poon, kokkels en scheermesjes in een subtiele saus van citroenjenever. Alledrie perfect gegaard en vooral de scheermesjes zijn heerlijk. De puree van zoete aardappel, venkel en winterpostelein smaken goed bij de trio uit de zee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hutspot van zoete aardappel

Hoe smaakt een hutspot van zoete aardappel? Nou, die van Vondelpark3 smaakt in ieder geval naar meer! De stamppot is lekker smeuïg (komt ook door de lekkere vanille-laurierjus), is niet te zout en heeft een goede verhouding aardappel-peen. De huisgemaakt runderworst is lekker stevig en kruidig. Het is een stamppot voor de grote trek, want het is een flinke portie.

Nog meer stamppotten

Naast de hutspot zijn er bij restaurant bar Vondelpark3 nog veel meer stamppotten om uit te kiezen: Stamppot van knolselderij, hete bliksem, zoete aardappelstamppot of en een hele bijzondere quinoa-andijviestamppot met geelpeen, huisgerookte zalmforel en koriander. Een paradijs voor stamppotfanaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vondelpark 3 restaurant bar Amsterdam lekker uit eten

Vondelpark3 begrijpt de Hollandse keuken

Dat ze bij restaurant bar Vondelpark3 kunnen koken was mij al duidelijk de eerste keer dat ik er ging eten vlak na hun opening, maar met hun nieuwe kaart bewijzen ze nu ook dat ze een ster zijn in Hollandse klassiekers. Hier wordt op hoog niveau gekookt en dat voor een redelijke prijs.

Ook voor de lunch is Vondelpark3 een ideale plek. Denk oma’s gehaktbal, rundvleeskroketten, Old Amsterdam met appelstroop en nog veel meer lekkers! Lekker om je wandeling door de stad of het Vondelpark culinair verantwoord af te sluiten!

Vondelpark3
Vondelpark 3
Amsterdam
Vondelpark3/home
Ontbijt | Brunch | Lunch | Borrel | Diner

Openingstijden Vondelpark3
Maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 9.30 uur tot 2.00 uur
Zondag van 9.30 uur tot 1.00 uur

Translate»
Lees vorig bericht:
Lamsstoofpotje Le creuset
Super makkelijke en lekkere stoofpotjes

De dagen worden korter en kouder, een mooi excuus om lekker te cocoonen en om lekker in de keuken te...

Sluiten