Hotspot Thrill Grill voor de stevige burgertrek

Mijn hamburger en frietjes verslaving verplichten mij ertoe dat ik zeer regelmatig sappige burgers en krokant patat tot me neem. Dus toen ik enige tijd geleden hoorde over de komst burgerbar Thrill Grill in de Pijp begon mijn hart dan ook sneller te kloppen. Het nieuwe hamburgerrestaurant van meesterkok Robert Kranenborg heeft als slogan ‘For the love of burgers’ en dat klinkt als een goede plek om mijn burger craving te stillen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Industrieel interieur

Wat ik binnen aantref bevalt me. Is het bijzonder? Nee. Is het vernieuwend? Niet echt. Het is gewoon goed gedaan die gecapitonneerde bankjes (die overigens erg prettig zitten), houten stoeltjes, onbewerkte houten tafels en industriële details. En dan mag het best vind ik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Kranenburger

Tja als je bij Robert Kranenborg eet, moet je natuurlijk wel de signature hamburger eten: De Kranenburger. Een geroosterd broodje belegd met een burger van 100% natuurlijk rundvlees van Hollandse weidekoeien, flink stuk eendenlever en Waldorf salade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Goed gegrilde burger met lekker toppings

Mijn hamburger ziet er niet alleen appetijtelijk uit, hij doet de smaakpapillen ook veel goeds. De eendenlever is precies zoals ik hem wil hebben: Bruin van buiten en lichtroze van binnen. Het rundvlees is van goede kwaliteit en dat proef je. Ook het grillsmaakje wordt gewaardeerd. De appeltjes, kropsla en druifjes geven de hamburger een frisse bite. Al met al een lekker hamburger met lekkere en bijzondere toppings.

Een verschil in burgerervaring

De Spicy Beef Thriller burger die aan de overkant van de tafel is besteld wordt wat minder enthousiast ontvangen. Wederom het vlees smaakt geweldig. Ook het geroosterde broodje is lekker vers en krokant, maar verder is de burger verre van spannend. De avocado, tomaten, rode ui en pittige amarillosaus zorgen ook niet voor het wauw effect. Het is gewoon een prima gegrilde hamburger. Het is duidelijk dat de topping van de Kranenburger veel bijzonderder is dan de Spicy Beef Thriller. En dat zie je ook terug in de prijs: De Kranenburger kost 14,50 euro en de Spicy Beef Burger kost ‘slechts’ de helft 7,95 euro.

Thrill Grill vers huisgemaakt friet pata

Goede patat en heerlijke mayonaise

Twee patatfanaten moet je gewoon een eigen portie frietjes geven, althans dat is normaal gesproken zo. De porties friet bij Thrill Grill zijn groot genoeg om twee fries junkies zoals wij twee heel erg tevreden te stellen. Dus gewoon één portie om te delen nemen.

Maar mij hoor je niet klagen, want de frietjes komen vers uit het vet en happen met hun krokante korstjes lekker weg. Het verschil tussen de ‘gewone’ patatjes en de patatjes met truffel en Parmezaan is overigens miniem. Qua smaak dan, want qua prijs zit er wel degelijk een groot verschil in: Respectievelijk 2,95 euro en 6,95 euro. De huisgemaakte mayonaise maakt dat ontbrekende verschil weer helemaal goed, want de mayo is niet te versmaden. Lekker zacht, vooral niet te vet en met een klein zuurtje. Heerlijk!

Thrill Grilll Amsterdam hamburgerrestaurant de Pijp

Thrill Grill chille hamburgertent

Dit nieuwe hamburgerrestaurant op het Gerard Douplein in de Pijp is gewoon een hele fijne plek voor een lekkere burger en goede frietjes. Je kunt het zo gek maken als je wilt qua prijs en side dishes. Geen zin in hamburgers en friet (ik kan het me bijna niet voorstellen, maar ja)? Er staan ook hotdogs, een salade en ijsjes op de menukaart.

Thrill Grill
Gerard Douplein 98
Amsterdam Pijp
thrillgrill.nl

Openingstijden Thrill Grill:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur

Nog zo’n fijne burgerbar in de Pijp: Geflipt Amsterdam.

[mapsmarker marker=”2″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Vondelpark 3 Amsterdam restaurant bar lekker uit eten
Hollandse klassiekers nieuwe stijl bij Vondelpark3

Restaurant Vondelpark3 is weliswaar niet nieuw (het zit sinds maart dit jaar in het Vondelpark), maar hun kaart is wel...

Sluiten