Italiaanse bakkerij Salvo Bake House is dé plek om de populaire maritozzo te scoren

Maritozzi zijn het momenteel he-le-maal! Deze met room gevulde buns zijn namelijk superpopulair.

Ze zien er megafotogeniek uit en daarnaast zijn ze ook nog eens niet te versmaden. Had je mij een jaar geleden gevraagd of ik weleens van een maritozzo had gehoord of er weleens eentje heb gegeten, dan had ik je waarschijnlijk glazig aangekeken. Ik had destijds werkelijk waar geen idee wat een mari-dingetje was. Dit veranderde allemaal toen ik werd benaderd door bakker Salvo. Deze uit Italië afkomstige bakker laat Amsterdam namelijk kennis maken met de meest fantastische baksels uit zijn thuisland. Twee jaar terug kwam hij met hartige Paaskoekjes, ook zijn knappe tiramisutaart deed het goed en een paar maanden geleden introduceerde hij maritozzi op zijn Instagrampagina. Perfecte briochebollen royaal gevuld met verse room en getopt met diverse toppings. Aardbeien in de zomer, biologische earl grey waarbij de room is geinfuseerd met gedroogde lavendelbloemen, maritozzi met amarenakersen en nog veel meer! Zijn vrouw Limau kwam een doosje bij me thuis langs brengen en toen ik eenmaal mijn tanden in deze lekkernijen uit Rome zette was ik verkocht. En ik was blijkbaar niet de enige want overal zag ik ze voorbij komen. Zo ontzettend tof! En nu opent Salvo een bakkerij in Amsterdam West zodat we vijf dagen per week langs kunnen gaan voor échte Italiaanse baksels, buns, vergeten desserts, taartjes, hartige lekkernijen en een goede bak koffie.

12 januari aanstaande gaan ze vanaf 10.00 uur soft open en je kunt maritozzi met hele bijzondere smaken verwachten zoals: coffee bagna, nocciola, vanille ganache, milky cake bean cream geïnfuseerd met hazelnoot crunch.

Salvo Bake House
Tweede Hugo de Grootstraat 9
Amsterdam West
Koffiespot | bakkerij

Openingstijden Salvo Bake House:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 9.00 uur tot 16.00 uur

Plan je route naar Salvo

Ook interessant:

Maritozzi koop je in Amsterdam bij Salvo Bake House op de Tweede Hugo de Grootstraat in Amsterdam West | maritozzo kopen in Amsterdam | maritozzi zijn Italiaanse broodjes gevuld met room | Italiaanse bakkerij in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Ramenchef Taka is terug bij Dun Yong Kitchen

Taka Ramen is terug op de plek waar hij ooit begon: in het restaurant op de vierde verdieping van toko...

Sluiten