Ramenchef Taka is terug bij Dun Yong Kitchen

Taka Ramen is terug op de plek waar hij ooit begon: in het restaurant op de vierde verdieping van toko Dun Yong.

Jaren terug toverde de uit Tokyo afkomstige Taka de ene na de andere dampende ramen kom op tafel bij de allereerste ramen pop-up restaurant bij Dun Yong Kitchen. Terwijl hij vol focus de ene na de andere ramen zat te maken schoof ik aan bij hem om voor het eerst zijn heerlijke ramen te proeven en met hem over ramen te kletsen. Al snel ontdekten meer ramenfanaten de noedelsoep en werd Taka steeds populairder.

Taka destijds bij Dun Yong Kitchen

Na een tijdje verliet hij Dun Yong Kitchen om ramenrestaurant Betsubara op de Jan Pieter Heijestraat op te helpen zetten. Na daar enige tijd in de keuken te hebben gestaan werd het tijd voor zijn eerste echte eigen zaak: Taka Zoku Shou in de Jordaan. De laatste keer dat ik Taka sprak vertelde hij dat hij weer terug naar Japan was gegaan. Helaas voor de ramenfans in Nederland, we moesten het zonder zijn ramen doen. Maar de ramenchef is weer terug in Amsterdam en dus op de plek waar het ooit voor hem begon in de hoofdstad, bij Toko Dun Yong op de vierde etage.

En meer mensen weten ervan, want je staat steevast in de rij om een plekje te kunnen bemachtigen bij Dun Yong Kitchen powered by Taka. Ik denk dat wij een kwartiertje in de rij stonden en eventjes moesten wachten om te kunnen bestellen. Taka stond namelijk in zijn eentje de keuken te bestieren en er werkte maar één meisje in de bediening, dus ik vond dat ze het best snel deden. Het restaurant heeft overigens wel een upgrade gekregen. Voorheen stond Taka te koken in een provisorische keuken, maar tegenwoordig heeft hij een semi-open keuken met een bar waar gasten aan kunnen zitten. Daarnaast zijn er meerdere tafels waar je aan kunt zitten om je kom met ramen te slurpen. Op het menu staan vier soorten ramen: shoyu (een soup met sojasaus als basis), miso ramen (een soep met als basis miso), veggie ramen (vega ramen) en een tan tan men (een noedelsoep met fijn gesneden buikspek). Ook staan er drie soorten yakisoba (roergebakken noedels) op de kaart. Eentje met kip, eentje met zeevruchten en een vega variant.

Ik ben gek op pittige ramen zoals tan tan men, dus ik ga hiervoor. Mijn vriend neemt de shoyu ramen. Wat ik leuk vind aan de tan tan men is dat het geen varkensgehakt is zoals het meestal is, maar dun gesneden buikspek. Hierdoor is het vlees nog wat vettiger (waar ik zo van hou) en heb je meer textuur. Verder is de broth ontzettend mooi gelaagd van smaak en heeft het ontzettend veel umami. Ook de shoyubouillon is supersmaakvol. De noedels zijn mooi chewy en hebben een lekkere smaak. Het kommetje smoelt enigszins rommelig, maar gezien de drukte vergeven we dat hem. Het verder nog wat verbetering nodig heeft zijn de ajitsuke tamago, oftewel de gemarineerde eieren. Het eigeel hoort mooi zacht te zijn, het liefste is het eigeeel zelfs nog dun. De eieren zijn hier behoorlijk hardgekookt, dus dat kan beter.

Maar al met al was het een te gekke ramenervaring en het wachten meer dan waard!

Dun Yong Kitchen powered by Taka
Stormsteeg 9 – 4e verdieping
Amsterdam Centrum
Lunch

Openingstijden Dun Yong Kitchen:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur

Plan je route naar Dun Yong Kitchen

Ook interessant:

Taka Ramen is terug op de vierde verdieping in toko Dun Yong | ramenrestaurant in toko Dun Yong in Amsterdam centrum | ramenrestaurants Amsterdam centrum | Taka Ramen in Amsterdam centrum | ramen eten in Amsterdam centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
De beste Italiaan van Nederland is een passievolle zaak waar je geweldig kunt eten

Wist je dat je de beste Italiaan van Nederland gewoon in hartje Amsterdam vindt? Lees verder

Sluiten