Ramen pop-up sensatie Fuku Ramen opent in februari een ramen shop in Amsterdam Oost

Ze maken hun eigen ramennoedels, hebben al meerdere pop-up ramen shops gehad en openen nu een ramenrestaurant in Amsterdam Oost.

Ik heb het over Fuku Ramen. Misschien heb je hun dampende kommen gevuld met bouillon, glanzende slierten huisgemaakte noedels en mooie toppings al voorbij zien komen op ’the Gram’. De afgelopen tijd hebben ze als een soort van ramentrein door de hoofdstad getoerd om zo Amsterdam te trakteren op hun smakelijke ramen. Zo popten ze met hun tijdelijke ramenzaak op bij De Kas, 4850, Undercover, Public Space en Borisov, maar na al dat pop-uppen is het tijd voor een permanente zaak. Fuku Ramen opent namelijk als alles volgens plan gaat volgende maand op de Ingogostraat in Amsterdam Oost.

Om het ramen maken zich eigen te maken heeft ramenchef Jakub de Miyajima Ramen School in Osaka voltooid en wat hij daar heeft geleerd kunnen we binnenkort proeven bij deze nieuwe ramenzaak in Amsterdam oost. Het leuke aan Fuku Ramen is dat ze niet bang zijn om te experimenteren met ramen. En zoals je waarschijnlijk wel weet, er zijn eigenlijk geen regels bij ramen. Wel bouillon, geen bouillon maar saus, een dipsaus, het kan allemaal. Het is zo’n jong gerecht dat je eigenlijk erop los kunt freestylen. Zolang de noedels maar gemaakt zijn van tarwebloem, kansui, zout en water. Zo zag ik dat ze van de zomer een ramen hebben geserveerd met lacto-gefermenteerd tomatenwater, een kombudashi-bouillon, oesterzwam, gedehydrateerde tomaat en shiso. Of wat dacht je van een ramen met een bouillon van pompoen en champignon met een tara van zeewier, gemarineerde shimeji-paddenstoelen en ma-yu-olie? Klinkt niet verkeerd toch? Ben je meer van de traditionele ramen? Die maken ze natuurlijk ook gewoon.

Op dit moment zijn eigenaren Jakub en Aleksandra druk met de verbouwing van het pand, maar over een paar weken kunnen we onszelf onderdompelen in hun homemade ramen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is!

Fuku Ramen
Ingogostraat 14A
Amsterdam Oost

Openingstijden Fuku Ramen:
Volgens snel

Plan je route naar Fuku Ramen

Ook interessant:

Fuku Ramen opent ramenrestaurant in Amsterdam Oost | pop-up ramenzaak Fuku Ramen opent een permanent restaurant in Amsterdam | nieuwe ramenzaak | ramen shop in Amsterdam oost | ramen eten in Amsterdam oost | ramenrestaurant in Amsterdam waar ze hun eigen noedels maken | beste ramenrestaurant in Amsterdam |

Translate»
Lees vorig bericht:
Italiaanse bakkerij Salvo Bake House is dé plek om de populaire maritozzo te scoren

Maritozzi zijn het momenteel he-le-maal! Deze met room gevulde buns zijn namelijk superpopulair. Lees verder

Sluiten